Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη διαλύει τη Νέα Δημοκρατία

Δεν ενδιαφέρεται για το κόμμα η Ντόρα

Περίτρανα απέδειξε η Ντόρα Μπακογιάννη, τις προθέσεις της, όχι τόσο για την κατάκτηση της θέσης της προεδρίας, όσο για το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Με μία κίνηση, προγραμματισμένη, έριξε την μάσκα της ενότητας και έτρεξε προς την ανακοίνωση της ματαιοδοξίας της.
Η Ντόρα θέλει να γίνει αρχηγός κόμματος έστω και αν διαλυθεί η Νέα Δημοκρατία. Το συμπέρασμα αυτό δεν εξάγεται αναίτια, αλλά στηρίζεται στις ίδιες τις κινήσεις της κυρίας Κούβελου (η οποία θα πρέπει μάλλον να εγκαταλείψει οριστικά την χρήση του επιθέτου του αείμνηστου Μπακογιάννη, τον οποίο καπηλεύθηκε αρκετά για να φτάσει να γίνει υπουργός εξωτερικών και επίδοξη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, από μία απλή κόρη ενός πρώην πρωθυπουργού, ατάλαντη πολιτικά και επικίνδυνη εθνικά).
Ενώ οι κύριοι Σαμαράς και Αβραμόπουλος συναντήθηκαν με τον κύριο Σιούφα, προκειμένου να συζητήσουν πως μπορούν να λειτουργήσουν σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, προκειμένου να διασώσουν οτιδήποτε μπορούν και να οδηγήσουν μέσα από υγιείς ενέργειες το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην ανασύστασή του, η κυρία Μπακογιάννη, διέλυσε τις υποψίες και επέφερε την βεβαιότητα για την υστεροβουλία των πολιτικών της κινήσεων..
Αποκρύπτοντας από τους υπόλοιπους τον «προγραμματισμό» της, η κυρία Μπακογιάννη, αυτόματα απέδειξε πως δεν ενδιαφέρεται για το καταστατικό του κόμματος, δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ενότητα και την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν τη νοιάζει τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από την προσωπική της προβολή, τον προσωπικό της χωρίς κανόνες αγώνα, προκειμένου να φτάσει «ευδοκίμως» ή «αδοκίμως» στον στόχο της. Δεν ενδιαφέρεται να περισώσει οτιδήποτε ενδεχομένως να της σταθεί εμπόδιο και φυσικά δεν διαθέτει στο ελάχιστο διάθεση συνεργασίας και από κοινού προσπάθειας να λειτουργήσουν όλα όσα προβλέπονται προκειμένου να αναδειχθεί ο αρχηγός μέσα από υγιείς και μη αμφισβητήσιμες διαδικασίες.
Η Ντόρα Μπακογιάννη έδειξε τα δόντια της και έτρεξε στους συμμάχους της, στους δημοσιογράφους, για να αντλήσει δύναμη και να προβληθεί για μία ακόμη φορά, αποφεύγοντας ταυτόχρονα και τον ανταγωνισμό…! Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, χωρίς ενδοιασμούς παραγράφει την κομματική συμπεριφορά για το καλό του κόμματος και ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική της ματαιοδοξία. Σε αυτή της την στάση ήταν σταθερή επί σειρά ετών και έχοντας πλέξει ένα «δίχτυ ασφαλείας» από «έμπιστους» δημοσιογράφους, καλλιέργησε την εικόνα του «καρφιτσωμένου χαμόγελου», αλλά σήμερα πανικόβλητη τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις που όλα δείχνουν να την προσπερνούν και να την στέλνου στην πολιτική λήθη.
Είναι ο προσωπικός της πολιτικός αγώνας, να ξαναφέρει την «οικογένεια» στο προσκήνιο. Και ο αγώνας αυτός είναι επιτακτικός, λόγω της ηλικίας της, η οποία δεν της επιτρέπει άλλη παραμονή εκτός της ηγεσίας. Η επόμενη φορά που θα επιδιώξει την αρχηγία του κόμματος, θα είναι πιθανότατα στα 75 χρόνια της ή και αργότερα, οπότε… σήμερα κυριολεκτικά τρέχει. Και φυσικά αδιαφορεί όχι μόνο για τους υπόλοιπους, αλλά και για το ίδιο το κόμμα από όπου προέρχεται. Η κυρία Μπακογιάννη, γνωρίζει καλύτερα από όλους πως είναι (επιεικώς) ανεπιθύμητη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Και όμως, προσπαθεί να το αποκτήσει ευελπιστώντας πως θα μπορέσει να συγκρατήσει ένα ποσοστό ηλιθιωδώς σκεπτόμενων ψηφοφόρων της, το οποίο θα βρίσκεται σε επίπεδα περί του 12-15% πανελλαδικά. Έτσι, θα έχει ένα κόμμα μεγάλο, ενώ αν ξεκινήσει με ένα δικό της κόμμα, τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει, δεν θα μπορούν να πλησιάσουν καν τα ποσοστά του κυρίου Παπαθεμελή…
Η κυρία Μπακογιάννη συντελεί τα μέγιστ στην διάλυση της Νέας Δημοκρατίας και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Απλά επιθυμεί να δείξει δύναμη και πυγμή, για να προβληθεί ως ικανή να ανατρέψει το ΠΑΣΟΚ!!! Το κόστος; Την αφήνει παγερά αδιάφορη. Εξάλλου, αυτό το κόμμα δεν ήταν δεν ήταν ποτέ δικό της, αλλά ούτε του πατέρα της, οπότε δεν χρειάζονται οικογενειακοί συναισθηματισμοί… και μπορεί να συνεχίσει ακάθεκτη προς… την προσωπική της δόξα… συνεργαζόμενη αποκλειστικά με τους δημοσιογράφους!!!
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

24 σχόλια :

  1. κώστα τι να σχολιάσω από αυτά που είπες,το δυστύχημα είναι ότι κάποιοι κολλημένοι τις νέας δημοκρατίας θα σε που ότι είσαι του άλφα η του βίτα κόμματος.οι παρατήρησης σου είναι εύστοχες,όπως από απλή κόρη ενός έως να συγκρατήσει ένα ποσοστό ηλιθιωδώς σκεπτόμενων ψηφοφόρων της, το μονο που ξέχασες να πεις είναι ότι έχει και τους αμερικανους που θέλουν τέτοια άτομα στην πολιτική ζωή τις χώρας.ωραίο κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι συνεργάσθηκαν με την κ. Μπακογιάννη έχουν τελείως αντίθετη άποψη με τον συντάκτη του άρθρου!

    Δεν μπορούμε να βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα και να τα στηρίζουμε σε σχόλια άλλων, τρίτων χωρίς να ξέρουμε τι συμφέροντα εξυπηρετούν!

    Απο τότε που μπήκε στην πολιτική ανήκει στην ΝΔ και αγωνίζεται γι' αυτήν, δεν έκανε δικό της κόμμα, στήριξε όλους τους Αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας και δεν παρέδωσε ποτέ την κομματική της ταυτότητα!

    Αφήστε και εμείς να γνωρίζουμε λίγα περισσότερα , αφου συνεργασθήκαμε με όλους τους υποψήφιους προέδρους..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Στάθη....

    Δεδομένης της γνώσης που όπως ισχυρίζεσαι έχεις ,θα μπορούσες να μας δώσεις μια γνώμη για την θητεία της κας Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ?

    Επίσης μια και έχεις εικόνα και απο τους άλλους υποψηφίους θα μπορούσες να μας πεις τι τους κάνει να έπονται σε σχέση με την κα Μπακογιάννη?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρηκα ειλικρινά, αγαπητέ Στάθη, που επιτέλους υπήρξε μία φωνή για να μας πει για τα καλά της κυρίας Μπακογιάννη. Μόνο που ξέχασες, πέρα από τον αόριστο λόγο που χρησιμοποίησες, να γίνεις σαφέστερος στην τοποθέτησή σου. Θα ήθελα πολύ να μας διαφωτίσεις όλους εμάς και να μας δώσεις λεπτομέρειες από τις απόψεις και τις ενέργειες της κυρίας Μπακογιάννη για μία σειρά θεμάτων.
    - Γιατί επέτρεψε στον κύριο Σαρνίτς (τούρκος πράκτορας που έγινε πρόξενος) να οργώνει στην Θράκη; Γιατί δεν τον επέπληξε ποτέ (τουλάχιστον επίσημα) για τις ανθελληνικές του δραστηριότητες και για την ξεκάθαρη προσπάθεια εκτουρκισμού των ελλήνων μουσουλμάνων της περιοχής;
    - Γιατί επέτρεψε στα Σκόπια να μας σύρουν στο δικό τους ρυθμό και δεν αποστόμωσε ποτέ (επισήμως) την επιθετική και προκλητική στάση τους; Γιατί δεν προστατεύει τους έλληνες επιχειρηματίες που δρουν στα Σκόπια; Γιατί δεν υποστηρίζει τους Έλληνες των Σκοπίων (και δεν αναφέρομαι στους επιχειρηματίες που πήγαν εκεί, αλλά στους γηγενείς έλληνες που διώκονται συστηματικά);
    - Γιατί δεν τοποθετήθηκε ποτέ αυστηρά κατά της πολιτικής της Τουρκίας στο Αιγαίο; (εξαιρώ την περίπτωση που λίγο καιρό πριν τις εκλογές όρθωσε ανάστημα... κι αυτό για να έχει να το λέει...)
    - Γιατί δεν τοποθετήθηκε ποτέ για τις τοποθετήσεις περί Τσαμουριάς και δεν έκανε ποτέ αυστηρότατες συστάσεις προς την κυβέρνηση της Αλβανίας γύρω από αυτό;
    - Γιατί υπερασπίσθηκε το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο;
    Βέβαια, περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σου στα ολίγα ζητήματα που έθεσα. Εσύ, ως συνεργαζόμενος μαζί της θα ξέρεις να μας πεις πολλά περισσότερα και στα λεγόμενα περί "ομάδας στο Μαξίμου" ή περί στα περί "κύκλου Μπακογιάννη"...
    Ειλικρινά, πέρα από την πρώτη σου τοποθέτηση, περιμένω με σαφήνεια να τοποθετηθείς και να μας διαφωτίσεις όλους για την πολιτική (και όχι προσωπική) στάση της κυρίας Μπακογιάννη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kosta, den me entiposoazei h epidermiki sou antimetopisi tou thematos diadoxhs ths ND. Apla anafereis polla onomata kai ftiaxnontas ena dyo senaria nomizeis oti ekanes kai politiki analhsh. Pistevo pws h Ntora tha einai h kalyterh arxhgos ths ND, alla pio shmantika tha einai h makrovioteri kai pio aksiologi prothypourgos ths Elladas, kai ayth einai h diafora apo ton bouxesa ton kostaki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η «πολιτική σπέκουλα» είναι συνηθισμένη πρακτική, των Λαϊκιστικών και Φασιστικών κομμάτων και σχηματισμών, από την αρχή της Πολιτικής Ιστορίας.

    Αυτά που γραφείς , εκτός από υποκειμενικά είναι και συκοφαντικά, αποτελούν «αποκοπή» και «επικόλληση» θέσεων συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος και μην προσπαθείς να μας προκαταβάλλεις ότι δεν ανήκεις σε αυτό.
    Θα πω δυο κουβέντες …

    Αν έχεις/τε στοιχειά και τα κότσια για αυτά που λες/τε, έχεις/τε δυο μόνο κινήσεις/λυσεις :
    1. στον εισαγγελέα…. Άμεσα!!
    2. Να γραφτείς στην ΝΔ και να ψηφίσεις ή να κάνεις καμπάνια εναντίον της ΝΤΟΡΑΣ…

    Αλλιώς άσε την "σπέκουλα" και κοίταξε τα του οίκου σου, γιατί για να κρίνεις πρέπει να κριθείς… σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κώστα με τόσα γιατί και γιατί περιμένεις να σου απαντήσει;χλωμό το βλέπω.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Ανώνυμο 5.16: Γιατί θέλεις να διατηρείς το υποκειμενικό αλάθητο μόνο ως προς τον εαυτό σου και δεν αποδέχεσαι πως μία ολόκληρη σειρά ερωτημάτων περιμένει για απαντήσεις; Η επιδερμική δική μου προσέγγιση ίσως και να είναι κατώτερη από την ανώτερη υποκειμενικότητά σου, (η χρήση του "Πιστεύω πως η Ντόρα..." είναι προσωπική σου άποψη, σωστά;) αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εγώ προσπάθησα να κάνω πολιτική ανάλυση. Για να μην παρεξηγούμαστε το γράφω. Παράθεση απόψεων έκανα απλώς... όσο για τον Κωστάκη, τον Βαγγελάκη και όλα τα άλλα εις ...άκη, νομίζω ότι ούτε εγώ θα κρίνω αλλά ούτε κι εσύ, ως άτομα, αλλά ως πλήθος πολλοί μαζί και τέλος, η ιστορία. Είναι τόσο ενοχλητικό να κατατίθενται απορίες για την "μή δράση" της Ντόρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς τον Δημήτριο τον Ταξιδευτή: Αγαπητέ Δημήτριε, σου είναι και μου είναι γνωστό πως δεν γνωριζόμαστε. Οι αλαλαγμοί και οι "ταμπελίτσες" προδίδουν νοοτροπία αν μη τι άλλο ακραία, αλλά και σοβαρή έλλειψη επιχειρημάτων. Όχι αγαπητέ μου, δεν ανήκω πουθενά, αν και βιάστηκες (με ιδιαίτερη άνεση) να με "ταμπελοποιήσεις". Ερωτήματα θέτω και παρατηρήσεις επί των γενομένων. τα περί εισαγγελέων κ.λ.π. άστα... γνωρίζεις πολύ καλά πως απλά τα λες για να τα λες... αλήθεια, που είδες την συκοφαντία Δημήτριε; Γιατί δεν καταγράφεις επακριβώς αλλά αρκείσαι στο να πετάς μία λέξη (βαριά) και να στέκεις μακριά για να δεις τι θα γίνει; Γιατί δεν αναφέρεσαι στην "ταμπακέρα"; Αν θέλεις, διάβασε (ενδελεχώς) κι εδώ http://kostasxan.blogspot.com/2009/10/blog-post_2198.html... δεν θα χάσεις (αν και θα τα χάσεις...). Περιμένω επιχειρήματα, αντί καλέσματος σε αγώνες για τη Ντόρα... Και μην με τοποθετείς απέναντί σου, ως αντίπαλο γιατί μπορεί να είμαι δίπλα σου, αλλά με διαφορετική (και πιό "ανοιχτή") οπτική γωνία... Σκέψου το αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είχα την εντύπωση πως η μεταμόρφωση του δήμου της Αθήνας που ξεκίνησε επί Ντόρας και την κατέταξε ως κορυφαία δήμαρχο όλου του κόσμου, μπορούσε να λέει κάτι. Το ότι δεν συνεχίστηκε με τον ίδιο ζήλο, από τους διαδόχους, δυστυχώς δεν μπορεί να αναδείξει το μέγεθός του έργου που έχει γίνει επί δημαρχίας Μπακογιάννη στην Αθήνα. Τώρα όσο περί Τσαμουριάς πολλές φορές μαζί με την προεδρία έχει συνταχθεί η τ ΥΠΕΞ ενάντια στην προκλητικές ενέργειες των Αλβανών απαντώντας κάθετα ότι το θέμα ανήκει πια στην ιστορία και η Ελλάδα δεν συζητάει πια το θέμα. Ούτε και θέση πήρε επί του σχεδίου ΑΝΑΝ λέγοντας ψηφίστε το ένα ή το άλλο όπως τελεσίδικα και απαρέγκλιτα επιδίκασε ο νυν πρωθυπουργός. Και τα Σκόπια έχει ξεφτιλίσει διεθνώς δείχνοντας στη διεθνή κοινότητα τις θέσεις του κρατιδίου και θέτοντας υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ επιστολή ηγετικών, από το χώρο του πνεύματος και των πανεπιστημίων, μορφών που υποδείκνυε και αποδείκνυε την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για πιο λόγο δεν πρέπει να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία. (Παρεμπιπτόντως ξέρεις ότι στη χάρτα του Ρήγα τα Σκόπια φαίνονται να αποτελούν μέρος της Μακεδονίας και όχι Βαρδάσκα;)
    Οι τοποθετήσεις σου λοιπόν ή πολύ πρόχειρες είναι ή θες με το τίποτα να προκαλέσεις εντύπωση. Δυστυχώς οι φούσκες σκάνε κάποτε και πρέπει να προσέχουμε μην μας πάρουν τα "σκάγια". Να υπενθυμίσω τελειώνοντας ότι η κ. Μπακογιάννη είναι η μόνη που έχει σχολιάσει θετικά για τους συνυποψηφίους της και έχει δεσμευθεί για την εσωκομματική αξιοποίηση των αντιπάλων της προς όφελος του κόμματος.
    Προτείνω όταν βγει η Μπακογιάννη πρόεδρος, να το κλείσεις το μαγαζάκι σε ελάχιστη ένδειξη φιλοτιμίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ήταν τόσο δυναμική η παρέμβασή της στα περί Τσαμουριάς, που επανέρχονται συνεχώς... τέτοια αποστόμωση τους έκανε. Για τα Σκόπια, μάλλον γνωρίζεις ελάχιστα από αυτά που γίνονται εκεί αλλά και από τη σιωπή που έχει ρίξει - επιβάλλει η κυρία Μπακογιάννη στο θέμα αυτό. Κάτι για αεροπλάνο στην Κέρκυρα ή μήπως το ότι ΠΟΤΕ δεν θέλησε να καταγράφονται οι συζητήσεις της ή το ότι δεν έχει γίνει καμία οργάνωση για την αντιμετώπιση διεθνώς, σου λένε τίποτε; Καλά κάνεις και υποστηρίζεις την Ντόρα, ο καθείς με τις προτιμήσεις του, αλλά για τη Θράκη, γιατί ξέχασες να αναφερθείς; Για το σχέδιο Ανάν βοά ο τόπος για τις τοποθετήσεις της, εσύ δεν άκουσες τίποτε; Και τέλος, το ιστολόγιο δεν είναι μαγαζάκι, αλλά κάτι προσωπικό. Εκτός και αν έμαθες να τριγυρνάς σε "μαγαζάκια" που προσφέρουν προϊόντα επί πληρωμή... Και επιμένω, για τη Θράκη, γιατί τόση σιωπή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και κάτι ακόμη: αν βγει η Ντόρα αρχηγός στη ΝΔ, μάλλον το μαγαζάκι ΝΔ θα κλείσει... και μην ρωτάς το γιατί, το ξέρεις ήδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Kωνσταντινο

    Κατ' αρχάς και μονο το γεγονος οτι χαρακτηριζεις μια μεγαλη δημοκρατικη παραταξη που προσεφερε τα μεγιστα σ' αυτον τον τοπο ως "μαγαζακι" δηλωνει οτι δεν ενδιαφερεσαι καθολου γι' αυτη...γι αυτο ΔΕΝ μας ΠΕΙΘΕΙΣ με τις βαθυστόχαστες και δηθεν αντικειμενικες δηλωσεις σου. Προς απογοητευση δικη σου (ειτε λειτουργεις αυτοβουλως ειτε ως φερεφωνο...) εχω να πω τα εξης:
    Η ΝΔ ειναι κομμα ισχυρο και δημοκρατικα οργανωμενο. Κι αυτος ειναι ο λογος που υπαρχει αυτη η πολυφωνια πριν την αναδειξη νεου αρχηγου! Η ελευθερια της γνωμης ειναι συνταγματικα κατοχυρωμενο δικαιωμα να σας θυμισω...Μετα την εκλογη ομως ειμαι σιγουρος οτι συσσωμος ο λαος της ΝΔ θα συστρατευθει μα τον νεο ηγετη. Την ενοτητα του κομματος αλλοι διατάραξαν...και τωρα διεκδικουν και την αρχηγία! Η Ντόρα πάντα-και σε πολυ δυσκολες ωρες- εδινε μηνυμα ενοτητας!!

    Ακομη, η Ντορα δεν εχει κανενα προβλημα με τον τροπο εκλογης...αλλωστε τι εχει να φοβηθει?? οι δημοσκοπησεις την φερουν 1η (μια ακομα απο τις πολλες πρωτιες της...)

    Και τελως παντων...δικαιουστε να εκφραζεσθε οπως θελετε, αλλα πρεπει να ξερετε οτι εισθε μειοψηφια! Οι πολιτες εμπιστευονται την Ντορα σε ολη της μακροχρονη πολτικη της πορεια. Αυτο θα συμβει και παλι στις 7 Νοεμβριου, αυτο θα συμβει και οταν η Ντορα γινει Πρωθυπουργος. Ελπιζω, μονο , τοτε με το ιδιος "θαρρος" να παραδεχθειτε οτι κανατε λαθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα σε όλους.

    Ο Κωνσταντίνος έχει τις απόψεις του και εσείς της Ν.Δ. τις δικές σας. Σωστά μέχρι εδώ.

    Εγώ θα κάνω δύο ερώτησεις προς άπαντες.

    1. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη θα μπορέσει να ξανά απορροφήσει τους 1.100.000 ψήφους που έχασε η Ν.Δ, στις τελευταίες εκλογές, εφόσον εκλεγεί?

    2. Αν διαβάσετε ξανά όλα τα σχόλια στο 4ο κατά σειρά ο Κωνσταντίνος που έχει και το ιστολόγιο, έκανε κάποιες ερωτήσεις. Σε αυτές θα απαντήσει κανείς ευθέως και όχι χρησιμοποιώντας "ξύλινη γλώσσα"?

    Κωνσταντίνε, άσχετο με το θέμα. Είχα στείλει ένα μειλ και ρωτούσα για ένα προσωπικό σου θέμα που ωστόσο ανέφερες στο chat box. Το έλαβες ή όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λουκά, πραγματικά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Σου έχω στείλει μήνυμα. Η κατάσταση είναι ίδια. Δεν έχει αλλάξει τίποτε. Όπως τα ήξερες. Όσο για τα παιδιά, που θέλουν Ντόρα, κάποτε είχα όχι μόνο παρωπίδες, αλλά και τσίμπλες στα μάτια. Ο καιρός πέρασε ανεπιστρεπτί. Προφανώς οι καλοί αναγνώστες επιθυμούν Ντόρα γιατί εκεί προσδοκούν τα συμφέροντά τους και τους κατανοώ. Αλλά άλλο το προσωπικό συμφέρον και άλλο το συλλογικό. Η Ντόρα και όλο αυτό το πολιτικό ασκέρι της ΝΔ έχει καταστρέψει κόσμο, πολύ κόσμο και μάλιστα της Νέας Δημοκρατίας. Να πάρει την αρχηγία, γιατί όχι... Τότε θα διαπιστώσουν αυτοί που τώρα αλαλάζουν πως θα είναι τόσο λίγοι, μα τόσο λίγοι, που θα χωράνε όλοι μαζί σε αίθουσα κινηματογράφου... Κάτι σαν το ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. H Ντόρα είναι άνθρωπος των πράξεων και όχι των μεγάλων και ανούσιων συζητλησεων που δεν οδηγούν πουθενά.
    Ευτυχως που δήλωσε υποψηφιότητα εκείνο το βράδυ και αναγκαστήκαν κι άλλοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τελικά έπεσα μέσα με την πρώτη ανάρτηση ότι κάποιοι κολλημένοι τις νέας δημοκρατίας θα λένε ότι είσαι με το άλφα η το βήτα κόμμα,καλά έκανες και έβγαλες τις τσίμπλες,αν και αυτό υπονοεί ότι ήσουν οργανωμένος σε κόμμα,αλλα τώρα βλέπεις ποσο κακό κάνει ο φανατισμός,δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι είναι ουσιαστικά θύματα του συστήματος.έχεις πει τόσες αλήθειες αλλα είναι πωρωμένοι και δεν θέλουν να τις καταλάβουν απλά φωνάζουν για τις εντυπώσεις ενώ ξέρουν την αλήθεια ότι αν πάρει το κόμμα η κουβελάκη μητσοτάκη θα χάσει σε πραγματική δύναμη ψηφοφόρων γύρο στο 40 τα εκατό.τόσο καταλαβαίνουνε τόσα σου γράφουνε,δυο άτομα στον πολιτικο χώρο θέλουν dora για αρχηγό,πρώτα ο παπανδρέου γιατί ουσιαστικά όπως λες και σέι θα διαλυθούν,και μετά ο καρατζαφέρης,γιατί θα πάνε σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι σε αυτόν,να μην πω και πολιτευτές τις νέας δημοκρατίας.είπαμε η dora εκπρόσωποι τον νεοπλουτισμό και το ξένο κατεστημένο και δεν έχει καμια σχέσει με το εθνικό εθνικιστικό κομμάτι τις λεγομενης ιστορικής δεξιάς.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς τους σχολιαστες που υποστηριζουν την Μπακογιαννη,

    δικαιωμα σας να πιστευετε ο,τι θελετε!!
    Αν μετα απο τοσα χρονια διακυβερνησεως της χωρας δεν εχετε καταλαβει οτι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ειναι το ιδιο και το αυτο,τοτε εχετε τρομακτικη ελλειψη κριτικης ικανοτητας και πολυ επικινδυνες αντιληψεις περι "πολιτικων ικανοτητων"!!!
    Δυστυχως εχετε μαθει να τα βλεπετε στη ζωη ολα μπλε!!!!
    Δεν ειναι ομως ετσι.Η πολιτικη δεν ειναι δογμα!!
    Πρεπει να βλεπεις,να κρινεις και να αποφασιζεις!!
    Καποιοι απλως αποφασιζουν, μετα κρινουν και μετα βλεπουν (αν μπορουν να κρινουν και να βλεπουν)!!
    Μεχρι που θα φτασει η επιπολαιοτητα σας???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, μας βολεύει δεν μας βολεύει εκείνο που διαχρονικά έχει αξία στη πορεία ενός πολιτικού είναι η άποψη των πολιτών. αυτό που λέμε κοινή παραδοχή.

    Κατά κοινή παραδοχή λοιπών η Ντόρα πέτυχε, από όποιο πόστο υπηρέτησε την Πατρίδα ή την παράταξη. Πέτυχε και άφησε έργο ως ΥΠΕΞ, πέτυχε και άφησε έργο ως Δήμαρχος, πέτυχε και άφησε έργο ως Βουλευτής Ευρυτανίας.

    Επιπλέον, στη διαδρομή της έχει να επιδείξει μόνο νίκες και πρωτιές. Αυτό, ακόμη και στους πιο κακόπιστους, θα έπρεπε να σημαίνει ότι η αποδοχή της από τους πολίτες δεν έιναι απλά μεγάλη αλλά η μεγαλύτερη - μακράν - σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ. Άποψη που επιβεβαιώνεται και από όλες τις δημοσκοπήσεις.

    Εκείνο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει σήμερα είναι ποιος θα είναι ο αρχηγός που θα ξανακάνει τη ΝΔ πιο γρήγορα κυβέρνηση. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό δε με αφορά η άποψη του - σε αυτή τη φάση, όχι γενικώς βέβαια. Αν όμως κάποιος θέλει να ξαναποκτήσει η ΝΔ κυβερνητική προοπτική τότε δεν έχει άλλη επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ΑΜΚΑ

    Αγαπητέ η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
    Αν κάποιος λοιπόν πρέπει να επιδείξει μέρος του φιλότιμου που μπορεί να διαθέτει, αν διαθέτει είσαι εσύ για διασπορά ειδήσεων μάλλον όχι ιδιαίτερα ελεγμένων....
    Αρκεί ένα και μόνο σημείο της τοποθέτησης σου για γίνει σαφές.
    Ώστε η κα Μπακογιάννη ήταν κατά του σχεδίου Αναν?
    Τότε στην συνέντευξη που έδωσε στο NBC ή εμάς κορόιδευε ή τους Αμερικανούς.

    Απο το αρχείο της Ελευθεροτυπίας λοιπόν:

    Οι διαφωνίες της Ντόρας στην εξωτερική πολιτική

    Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

    Η Ελλάδα ζούσε υπό το φως των πυροτεχνημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων όταν, το καλοκαίρι του 2004, κυκλοφορούσε για πρώτη φορά το σενάριο της μετάβασης της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών.

    «Θα ήμουν ηλίθια αν δεν τον συμβουλευόμουν» έχει δηλώσει η Ντόρα Μπακογιάννη για τον πατέρα της Κ. Μητσοτάκη
    Ηταν μία ημέρα μετά την εντυπωσιακή τελετή έναρξης, όταν η κ. Μπακογιάννη δήλωνε στο αμερικανικό κανάλι NBC ότι «θέλει να γίνει πρωθυπουργός», με την έννοια ότι, όποιος κατατάσσεται στον στρατό, θέλει να γίνει και στρατηγός. Βεβαίως, οι πρώτες εκείνες αναφορές συνοδεύονταν από την επισήμανση ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, διεκδικώντας το δικαίωμα να λέει την άποψή της, αρκετές φορές έχει διαφωνήσει με τον πρωθυπουργό σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    Από την αρχή, υπέρ

    Και πώς θα μπορούσε να λείπει μια τέτοια επισήμανση, όταν λίγους μήνες πριν είχαμε το δημοψήφισμα στην Κύπρο, που οδήγησε στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν; Τότε η Ντόρα είχε δηλώσει ότι «η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να πάρει από την αρχή θέση υπέρ του σχεδίου», ενώ ο Κ. Καραμανλής τάχθηκε υπέρ του σχεδίου την τελευταία στιγμή, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν.

    Στην ουσία, η κ. Μπακογιάννη υιοθετούσε την ουσία, αλλά όχι και το ύφος των πιο ακραίων δηλώσεων του πατέρα της, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έφθασε λίγους μήνες αργότερα (Νοέμβριος 2004) να λέει ότι ο Κύπριος Πρόεδρος Τ. Παπαδόπουλος «έχει ξεφύγει από κάθε όριο» και επιδίδεται σε «εύκολα νταηλίκια».

    http://archive.enet.gr/online/online_text?c=110&id=25692512

    Το αν θα είναι καλή ή κακή αρχηγός ή Πρωθυπουργός δεν το ξέρω , η ωραιοποίηση και το στρογγύλεμα καθώς και η δημιουργία εντυπώσεων απο πληροφορίες αμφίβολες αποτελλεί......ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παίδες ξεχύθηκαν τα τσιράκια που με χαρακτηρισμούς, ετικέτες και με φασιστική νοοτροπία να σας κωλώσουν επειδή έχετε αυτήν την γνώμη για την κυρία.
    Κοντός ψαλμός, αλληλούια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα σχόλια και η αντιπαράθεση που ενεργοποίησε το αρχικό άρθρο είναι ενδεικτικό τις σύγκρουσης που έρχεται εντός τις Νέας Δημοκρατίας με την διαδικασία εκλογής προέδρου.

    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο κομματικος στρατος των μητσοτακηδων εχει εξαπολυσει επιθεση πλυσης εγκεφαλου νομιζοντας οτι ακομα βρισκομαστε στην εποχη των κουμπαριων.Η πολιτικη της ειναι ακομα νωπη στα εθνικα θεματα και θα μπορουσε να γραφτει βιβλιο ολοκληρο για τις ενεργειες ως ΥΠΕΞ.Βλεπεις το DNA Μητσοτακη εχει ισχυρα αντισωματα στα εθνικα θεματα απο την εποχη που ο επιτιμος σαν προεδρος κομματος φιλελευθερων κατηγορουσε τον αειμνηστο Καραμανλη.Γνωριζουμε πως εδρασε στην περιπτωση Σαμαρα οταν αυτος συζητουσε το θεμα των σκοπιων σαν ΥΠΕΞ.Βλεπετε σ'αυτον τον τοπο δεν πασχουν ολοι απο πολιτικο Αλτζχαιμερ,γι'αυτο αιδως αργειοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο κόσμος ΘΕΛΕΙ την Ντόρα κι αυτό φαίνεται από την επιτυχημένη πολιτική της πορεία.
    Η ΝΔ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ την Ντόρα , γιατί είναι η μόνη που έχει το προφίλ αρχηγού και δεν έθιξε ποτέ τη συνοχή και την ενότητά της.

    Η Ντόρα είχε εκλεγεί σε μονοεδρική σε πολυάριθμες εκλογικές αναμετρήσεις, εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων και για τη θητεία της πήρε το βραβείο Βest Mayor , εκλέγεται συνεχώς πρώτη στην Α Αθήνας, η πορεία της στο ΥΠΕΞ της χάρισε δυνατή υποψηφιότητα για τη θέση του "Υπ.Εξωτερικών" της ΕΕ που προβλέπει η Συνθ. της Λισαβώνας, κάτι το οποίο επισημαίνει και η έγκριτη εφημερίδα ECONOMIST (θα σας εδινα κ το ακριβές link, αλλά δεν δεχεστε copy-paste).

    Συνεπώς, η Ντόρα έχει τον απλό πολίτη να τη στηρίζει και τα διεθνή μέσα να αναγνωρίζουν την αξία της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]