Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής, Σαρνίτς, φεύγει από τη Θράκη για νέα αποστολή!

Μετακινείται σε χώρα βόρεια της Ελλάδας…

Μετά την πλήρη αποτυχία της Άγκυρας να εκλέξει τέσσερις (4) μουσουλμάνους βουλευτές της αρεσκείας της στην Ελληνική Θράκη, οι εξελίξεις μοιάζουν να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας και η αναδιοργάνωση αλλά κυρίως οι επανασχεδιασμοί των think tanks της Τουρκίας, φέρνουν ως κορυφαίο μέλημα την μετακίνηση του κυρίου Σαρνίτς…!
Ο εγνωσμένης αξίας τούρκος πράκτορας, αφού απογυμνώθηκε όταν ξεσκεπάστηκε το πραγματικό του παρελθόν αλλά και ο πραγματικός ρόλος του στην Θράκη, και αφού διαπιστώθηκε πως δεν μπόρεσε να εκτουρκίσει σε ικανοποιητικό βαθμό τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης (οι οποίοι επιθυμούν να καλυτερεύσουν την ζωή τους και όχι να ζήσουν όπως ζούνε οι τούρκοι πολίτες), ανακαλείται και αποστέλλεται σε νέα «αποστολή».
Οι μουσουλμάνοι της Θράκης φάνηκαν «σκληρά καρύδια» ακόμη και για τον εμπειρότατο Σαρνίτς, που αν και θα ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του, σαφέστατα αιφνιδιάστηκε από τις πρόωρες εκλογές και δεν μπόρεσε να ετοιμάσει κατάλληλα το «έδαφος» για την πολυπόθητη νίκη της Άγκυρας. Τα αποτελέσματα των εκλογών απέδειξαν πως το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, παρά και τις αυξημένες (και παράνομες) δραστηριότητες που ανέπτυξε ελέω πλήρους αδιαφορίας της Ντόρας Μπακογιάννη (υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Καραμανλή), δεν μπόρεσε να αυξήσει την δυναμική του μικρού σκληρού πυρήνα που επί δεκαετίες εργάστηκε η Άγκυρα για να «χτίσει» στη Θράκη. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι, γνωρίζοντας το συμφέρον τους και παρά τις παροτρύνσεις των ιμάμηδων ή ακόμη και τις κάθε είδους πιέσεις που δέχθηκαν από τα «όργανα» (εξαγορασμένους πρακτορίσκους) του Τουρκικού Προξενείου, κατέστρεψαν τα σχέδια των «δεξαμενών σκέψης» της Άγκυρας και εξανάγκασαν σε αναδιοργάνωσή τους.
Τα γεγονότα όμως, στην γειτονική Βουλγαρία και ο μέγιστος κίνδυνος να διαταραχθεί η δύναμη του εκεί φιλοτουρκικού στοιχείου, αλλά και να ανατραπεί η πολιτική φιλοτουρκική δυναμική που έχει αναπτυχθεί (με 38 αυτοχαρακτηριζόμενους «τούρκους» βουλευτές), ανάγκασαν την Άγκυρα να σκεφτεί πολύ σοβαρά την μετακίνηση του Σαρνίτς στη νότια Βουλγαρία (πιθανότατα στο Πλόβντνιβ –Φιλιππούπολη). Και αυτή η μετακίνηση θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρότατα τόσο την Βουλγαρική κυβέρνηση όσο και τη νεοσύστατη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, λόγω της κρισιμότητας αλλά και της ιδιαιτερότητας της νότιας Βουλγαρίας, στα σχέδια της Άγκυρας και τον ειδικότερο ρόλο που επιθυμεί να αναπτύξει στην περιοχή των Βαλκανίων.
Η εμπειρία του τούρκου πράκτορα στην προπαγάνδα και στον χειρισμό «ευαίσθητων καταστάσεων», τον στέλνει σε νέα αποστολή (και πάλι διπλωματική!). Βέβαια, οι Βούλγαροι γνωρίζουν ήδη τον τούρκο πράκτορα, και μάλιστα αρκετά καλά, αφού έχουν επισημάνει την αδυναμία του στο «ωραίο φύλο» και μάλιστα σε αριθμούς μεγαλύτερους του ενός!!!
Βέβαια, η ΜΙΤ αλλά και το τουρκικό ΥΠΕΞ αδιαφορούν για το «ευαίσθητο σημείο» του καλύτερού τους πράκτορα… Η αποδοτικότητα του Σαρνίτς τον έχει καταστήσει ως το νούμερο ένα (Νο1) κι έτσι απολαμβάνει ιδιαίτερων προνομίων. Η νέα του αποστολή, όμως, θα απαιτήσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα και μετά την σκληρή αποτυχία της Θράκης, ο τούρκος πρόξενος αισθάνεται μάλλον άβολα… γιατί στην περίπτωση αποτυχίας του στην Βουλγαρία, μάλλον θα του λείψουν πολλά περισσότερα από το «ωραίο φύλο»…
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα ο καλύτερος τούρκος πράκτορας που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, θα πακετάρει για να μετακινηθεί βορειότερα, εκεί που η παρουσία του κρίθηκε ως άμεση και άκρως απαραίτητη. Η «αποδέσμευση» του Σαρνίτς από τη Θράκη πραγματοποιείται επειδή πολύ σύντομα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πρόκειται να μπουν σε ένα νέο στάδιο, αφού η Άγκυρα θεωρεί δεδομένη την «καλή πίστη» του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίο θεωρείται σίγουρο πως πολλά πράγματα θα βρούνε γρήγορα τον δρόμο τους…
Στο καλό κύριε Σαρνίτς… Δεν είναι βέβαια δυνατόν να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο έργο σας, αλλά σας ευχόμαστε να περνάτε καλά με τις όμορφες κοπέλες της ανατολικής Ευρώπης…
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Δεν ξέρω πού το βρήκατε, αλλά οι "Τούρκοι" βουλευτές της Βουλγαρίας δεν είναι 73 αλλά 38. Διακόσιοι κάτι (240?) είναι όλοι όλοι οι βουλευτές της Βουλγαρίας, που έχει μικρότερο πληθυσμό από την Ελλάδα.

    Στο καλό και στον αγύριστο στον κύριο Σαρνίτς. Ο κόσμος ξύπνησε σήμερα. Δεν καταλαβαίνει από απειλές και ψυχολογικές πιέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ αναγνώστη, σε ευχαριστώ για την διόρθωση. Όντως 38 είναι και έγινε λάθος κατά την πληκτρολόγηση. Και πάλι ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω θα σταθω στην αλλαγη διακυβερνησης του κρατους.
    Εχουν μεγαλη σημασια οι χειρισμοι της νεας κυβερνησης & περιμενω να δω πως θα κρατηθουν οι ισοροπιες με τους γειτονες την ιδια στιγμη που απαιτειται η προασπιση των ελληνικων συμφεροντων της Θρακης & της Μακεδονιας :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωνσταντίνε, στη Βουλγαρία τα πράγματα δεν είναι ούτε απλά, ούτε και πολυσύνθετα. Ασχολούμαι επιχειρηματικά εδώ και 6 χρόνια με αυτή τη χώρα. Προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά τη λαίλαπα Τσαρ Συμεών και την ορδή των ''σοσιαλιστών'' του Στανίτσεφ. (Καταγόμενου από το Κιλκίς παρακαλώ!). Το πρόβλημα στη Βουλγαρία είναι ότι θέλει και πρέπει να πατά σε 5 πυλώνες. Την πατροπαράδοτη σχέση με τη Ρωσία, την Ε.Ε., την Αμερική, τη διατήρηση καλών σχέσεων με την Ελλάδα, αλλά και το δικαιολογημένο ενδιαφέρον της για τα Σκόπια. (Σοβαροί ιστορικοί κι ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι στη Βουλγαρία, ανατρέπουν τις ανιστόρητες μπουρδολογίες τους για Μακεδονική καταγωγή).
    Μια προσεκτική ανάγνωση των πρόσβατων αποτελεσμάτων στις εθνικές τους εκλογές, φανερώνει τον ανησυχητικό άριθμό και το ποσοστό, σχεδόν 19% του Κόμματος Ντογάν. Ενός πανέξυπνου και ραδιούργου πολιτικού, έστω και παλαιάς κοπής. Όταν παλαιότερα προσπάθησε η Τουρκία να τον παραμερίσει για να αναδείξει νέα στελέχη, χωρίς δισταγμό στράφηκε στις αραβικές χώρες. Δείγμα το δυσθεώρατο με πολλά υπόγεια τέμενος στην πόλη Μαζντάν. Υποτίθεται ότι είναι παραγωγική σχολή Ιμάμηδων, με κεφάλαια αράβων... Σενάριο για αφελείς και τέτοιοι στα Βαλκάνια πλεον δεν υπάρχουν. Αν καταλάβουν οι γείτονες, ότι σο σημαντικότερο όφελος της ένταξης στην Ε.Ε. είναι η διασφάλιση των συνόρων τους κι όχι τα κονδύλια σε ευρώ, έχει καλώς για την πορεία τους στην Ε.Ε.Αλλωστε κι εκείνα τα απορροφά η ντόπια μαφία.
    Ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ, ολίγον μαφίοζος και παλιός μπράβος του Ζίφκοφ, φαίνεται να ελέγχει τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς.Αν έχει ..καρύδια, θα το αποδείξει στους επόμενους μήνες.Κι ας μην αγνοούμε το τσιγγάνικο στοιχείο που αγοράζεται και πουλιέται παντού και πάντα.(Κάτι θυμίζει αυτό...).
    Συμπερασματικά, η Φιλιππούπολη κι όχι το Plovdiv, όταν κι η συντριπτική πλειοψηφία των Βούλγαρων την αποκαλούν έτσι, δεν θα είναι παρά μια ιδανική εξορία για τον ερωτύλο πρέσβη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποια είναι αυτή στην φωτό; μου θυμίζει τον Σημίτη... μήπως είναι κότη του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα επρεπε καν να υπαρχει Τουρκικο Προξενειο στην Θρακη διοτι οι δραστηριοτητες του ειναι καταφανεστατα παρανομες με βαση την συνθηκη της Βιεννης που καθορισει τα πρεπει και τα μη πρεπει στις δραστηριοτητες μιας διπλωματικης αποστολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]