Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έθνος υπό εθνικόν παροπλισμό

Του Ανδρέα Φρυδά
Μεθοδευμένα και με επιτυχία η Τουρκία έχει κατορθώσει -σταδιακά- να ελέγχει και να κατευθύνει τις καίριες επιλογές της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας.
Τα ήδη φαινόμενα δεν απατούν δυστυχώς, αλλά αποδεικνύουν σωρηδόν, ως ριπές φάρων, και χλευαστικά την κατά κράτος αναδίπλωση και τον υπηκοϊσμό ημών και του Έθνους, στις τουρκικές υποδείξεις. (Με τις εξαιρέσεις του κανόνα να μην ανακόπτουν την πορεία στόχων της επεκτατικής Άγκυρας).
Συχνάκις μάλιστα, όσοι κατά καιρούς στεντόρεια απαιτούν εθνική αφύπνιση και αναδιάταξη και διαφύλαξη των όσων αξιών του Έθνους και της πολιτισμικής μας ιστορίας προπηλακίζονται -από αφέντες, άρχοντες και συνάρχοντες, συνένοχους της παρούσας γκρίζας ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας- σαν σοβινιστές, πολεμοκάπηλοι, αντιεπαναπροσεγγιστές, μισαλλόδοξοι και τα τοιαύτα άκρως αισχρεόφημα φληναφήματα, φορείς βαρβάρων (αντ-)εθνικών εκπτώσεων.
Η συμπεριφορά βέβαια αυτή όζει κατοχής και εποικισμού κατά ποσοστά ! (ή διευκολύνει προς τα ΄κει). Εν είδει ηττημένης και ένοχης Πολιτείας.
Μπροστά λοιπόν σ΄ αυτές τις αδυσώπητες αλήθειες τις τυμπανιαίες, ποίες, άραγε, δυνάμεις θα μπορέσουν να μεταγγίσουν πείσμα επιβίωσης σε μια κοινωνία και ένα έθνος που ανέχεται τον εθνικό παροπλισμό και που καθημερινά αυτοκτονεί παραδιδόμενη εν ψυχρώ; Αλήθεια, ποιες;
Οι προβληματισμοί είναι καίριοι γιατί, όσα γίνονται ή λέγονται σήμερα, τείνουν να θεωρούνται εκ του πονηρού και κύμβαλα του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος. Αλλά και διότι έχουμε μετατραπεί ευκόλως σε μια στεγνή, στείρα, εθνική και πολυεθνική μάζα και συρφετό που, άδοντας και ηδονιζόμενος εν πλω ή εναερίως, συνδιαλέγεται με το τίποτα ή με τα τσιτάτα που κυβερνούν ή και την ελέγχουν, υπό τους λάγνους επαναπροσεγγιστικούς ογκηθμούς τους. Μα δεν μπορούν οι παγκόσμιοι δυναστές και τα εντόπια διαπλεκόμενα τσιτάτα να ποδηγετούν αέναα την κοινωνία, ή να επιβουλεύονται την ανεξαρτησία και τη βούληση των πολιτών με κενά ιδεοσοφίσματα, και ιδεολογήματα γεμάτα φλύαρες και αναχρονιστικές ιδέες, που στόχο έχουν (ανέκαθεν) την εθνοκοινωνική παγίδευση και υποταγή μας στον κατακτητή και τα παράγωγά του.
Με τις καιροσκοπικές θέσεις της ελάσσονος… αντιπολίτευσης και της μείζονος «συμπολίτευσης» να καιροφυλακτούν κανιβαλικώς !
Υ.Γ. Αλλά ως γνωρίζουν άπαντες πως: τίποτε δεν μπορεί να υπερισχύσει της ιστορικής ορμής των λαών για ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία και ελευθερία. Αχτίς διάτρησης του νήδυμου** σκότους της δουλείας. Θέμα χρόνου έστι.

**Νήδυμος δουλεία = γλυκεία δουλεία.
* Πρώην Δήμαρχος Μόρφου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν υπαρχει κατι που φοβιζει τους πολιτικαντηδες ειναι ο ιδιος ο λαος και η οργη του, που αργα ή γρηγορα θα ξεσπασει.
    Δεν θα ξερουν που να κρυφτουν!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]