Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνας εισαγγελέας ξεκίνησε διώξεις εκείνων που δεν θέλουν το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή

Μετεκλογικές πολιτικές διώξεις καταγγέλλουν

τα μέλη του Σωματείου «Αντιφωνητής»

Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές κινήθηκε η εισαγγελέας για το πανό εναντίον του προξενείου που υψώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου!
Πολιτικά κίνητρα θεωρούν ότι κρύβονται πίσω από τη δίωξή τους τα μέλη του σωματείου «Αντιφωνητής» τα οποία αρχικά είχαν υψώσει πανό με σύνθημα να φύγει το προξενείο Κομοτηνής, κάτι με το οποίο μάλλον συμφωνεί η πλειοψηφία χριστιανών αλλά και μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής.
Τα πανό με το πολιτικό αυτό σύνθημα είχε υψωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου και ημέρα Κυριακή, όταν γινόταν το παιχνίδι του Πανθρακικού με τον Παναθηναϊκό τόσο στην γέφυρα της εισόδου της πόλης, όσο και σε ιδιωτική οικοδομή απέναντι από το γήπεδο, με αποτέλεσμα το γεγονός να προβληθεί σε πανελλαδική κλίμακα.
Κι ενώ τίποτε δεν είχε συμβεί μέχρι και τις εκλογές, ορισμένες ημέρες μετά και με επίσημη αιτιολογία μία οδηγία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περί διαφημιστικών πινακίδων η εισαγγελέας κίνησε τις διαδικασίες για τη δικαστική δίωξη των μελών του Σωματείου που ήταν παρόντες και κρατούσαν το πανό έως τις πέντε το απόγευμα , όπου και αποχώρησαν.
Σίγουρα είναι θετικό οι αρχές να εφαρμόζουν τους νόμους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών. Όμως τι γίνεται όταν αυτοί οι νόμοι είναι ξεχασμένοι για χρόνια στα συρτάρια των αρμοδίων και ξεθάβονται μόλις υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σκοπιμότητα;
Χίλιες δύο είναι οι διαφημιστικές πινακίδες που είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια τόσο των πεζών, όσο και των οδηγών. Πότε ξανά έγινε κάποια αντίστοιχη κίνηση από την αστυνομία για την αφαίρεσή τους και τη δίωξη των υπευθύνων που διαφημίζονται;
Τόσες επιχειρήσεις, στριπτιζάδικα και πολιτικά κόμματα αναρτούν πανό στις γέφυρες εισόδου και εξόδου της πόλης χωρίς ποτέ να έχει μαθευτεί κάτι για δίωξη ή επέμβαση των αρχών. Αντιθέτως, όπως καταγγέλλουν τα μέλη του σωματείου «Αντιφωνητής», η αντίδραση των αρχών στη δική τους περίπτωση με το πανό της διαμαρτυρίας για το προξενείο, ήταν κάτι παραπάνω από άμεση.
Λίγα μόλις λεπτά μετά την ύψωση του πανό, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, κατέφθασε το περιπολικό της αστυνομίας και ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας ενώ σε 20 λεπτά είχε κληθεί και συνεργείο του Δήμου Κομοτηνής για την αποκαθήλωση του από το χώρο! Φυσικά το πανό δεν κατέβηκε ούτε από την Αστυνομία, ούτε από το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου Κομοτηνής διότι πολύ απλά δεν ήταν κάπου αναρτημένο αλλά στα χέρια των ανθρώπων του σωματείου «Αντιφωνητης».
Η «Φωνή της Ροδόπης», συνομίλησε με μέλη του Σωματείου που εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους γι αυτή την όπως την χαρακτηρίζουν επιλεκτική μεταχείρισή τους από τη Δικαιοσύνη και ζητούν από τους πολιτικούς της περιοχής και ιδιαίτερα από τον υφυπουργό κ. Πεταλωτή να λάβουν θέση στο ζήτημα των μετεκλογικών «πολιτικών διώξεων» όπως αναφέρουν.
Κύριε Καλοδημίδη, γιατί πιστεύετε πως αδικείστε από την μεταχείριση σας από την πολιτεία;
Κατ’ αρχάς δεν αναρτήσαμε πουθενά σε δημόσιο χώρο κανένα πανό αλλά ούτε και θέσαμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών έτσι όπως κατηγορούμαστε. Το πανό στο οποίο αναφέρεται η κατηγορία εναντίων μας ήταν μικρού μεγέθους και το κρατούσαμε για χρονικό διάστημα 6 ωρών με τα χέρια μας ενώ μετά το πήραμε και αποχωρήσαμε. Ήταν μια συμβολική πράξη διαμαρτυρίας για την δράση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής που δεν έβλαψε κανέναν και απορούμε για την επιλεκτική αντίδραση της Δικαιοσύνης.
Γιατί θεωρείτε την αντίδραση αυτή επιλεκτική, εφόσον υπάρχει νόμος περί διαφημιστικών πινακίδων;
Το πρώτο που απαντώ είναι πως μέχρι σήμερα μάλλον πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που διωκόμαστε με βάση τον νόμο περί διαφημιστικών πινακίδων. Τόσες επιχειρήσεις αναρτούν τα διαφημιστικά τους στο ίδιο ακριβώς σημείο, από εμπορικές και αυτοκινήτων, μέχρι τσίρκο και μαγαζιά της νύχτας με γυμνές κοπέλες αλλά κανείς μάλλον δεν ενόχλησε τους αρμόδιους γι αυτό. Η διαμαρτυρία μας για το προξενείο μάλλον πρέπει να ενόχλησε πολύ κάποιους, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες.
Απορούμε ποιοι να είναι αυτοί. Επίσης, η πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας με την ύψωση του πανό συνέβη στις 13 Σεπτεμβρίου και πιστεύαμε πως το θέμα έμεινε εκεί. Δεν συνέβη όμως αυτό αφού αμέσως μετά τις εκλογές, δύο ημέρες μετά, ξεκίνησε η διαδικασία δίωξής μας. Να σημειώσω εδώ πως δε μας κατηγορούν για άλλους λόγους που έχουν σχέση με τον αγώνα μας (προφανώς φοβούμενοι το πολιτικό κόστος από την δημοσιοποίηση του γεγονότος) αλλά για ανάρτηση διαφημιστικής πινακίδας πράγμα που δεν ευσταθεί πουθενά.
Εμείς δε διαφημίσαμε κανένα μαγαζί αλλά μόνο ένα πολιτικό μας σύνθημα. Όπως ακριβώς δηλαδή έχουν κάνει δεκάδες φορές το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ στο ίδιο ακριβώς σημείο, στην ίδια ακριβώς γέφυρα και φυσικά ποτέ κανείς δε σκέφτηκε να διώξει τα μέλη αυτών των κομμάτων. Και έχουμε και φωτογραφίες από όλα αυτά. Προφανώς όλοι μπορούν να έχουν άποψη σε αυτή την πόλη και να την αναρτούν σε σταθερό πανό στις γέφυρες εισόδου και όπου θέλουν αρκεί η άποψη αυτή να μην είναι ενάντια στο τουρκικό προξενείο για να μην ενοχληθούν κάποιοι.
Μήπως η κίνησή σας να φύγει το προξενείο είναι ακραία; Εδώ μέχρι και ο Καρατζαφέρης στην επίσκεψή του στην Κομοτηνή ήταν μετριοπαθής με το θέμα.
Αν η διαμαρτυρία πολιτών εναντίον του προξενείου είναι ακραία όπως λέτε, τότε η παράνομη δράση αυτού του προξενείου, που καταγγέλλεται εδώ και χρόνια από κάθε ελληνικό ΜΜΕ τι είναι;
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης προεκλογικά έπαιξε ένα θέατρο του παραλόγου. Ενώ πριν έρθει στην Κομοτηνή δήλωνε πως το προξενείο είναι μία «άτυπη κυβέρνηση» και πως έρχεται δήθεν στην Ροδόπη ως υποψήφιος για να «τονώσει» το εθνικό φρόνημα των Θρακιωτών, έπειτα δήλωσε πως δε βλέπει κανένα λόγο για να φύγει το προξενείο και πως πρέπει να περιοριστεί στο διπλωματικό του ρόλο! Δηλαδή αν μέσα στη χώρα σου υπάρχει μία «άτυπη κυβέρνηση» απλά δε βλέπεις κάποιο λόγο να τη διώξεις αλλά .να την μαλώσεις! Λόγια του αέρα δηλαδή που απευθύνονται μάλλον σε αφελείς. Εμείς δεν έχουμε σχέση με κανένα κόμμα της αριστεράς ή της δεξιάς.
Όλα τα κόμματα μάλλον ωφελούνται από την παράνομη δράση του προξενείου αφού το ίδιο με πιέσεις και εκφοβισμούς «τσουβαλιάζει» τις ψήφους των καταπιεσμένων μουσουλμάνων και μπορεί να τις κατευθύνει όπου θέλει, δημιουργώντας συνθήκες καθόλου ευρωπαϊκές αλλά αφρικανικές και ασιατικές στην περιοχή μας. Μετά, κάθε κόμμα παζαρεύει με τους εγκάθετους του προξενείου για να εξασφαλίσει τη στήριξή τους. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Εμείς θέλουμε όλοι οι πολίτες να είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν τις τύχες τους.
Οι συμπολίτες σας μουσουλμάνοι πως πιστεύετε να βλέπουν την κίνησή σας; Μήπως τους προσβάλετε;
Αντιθέτως. Το προξενείο βρίσκεται εδώ για να καταπιέζει και να εκφοβίζει τους ίδιους τους μουσουλμάνους κι όχι τους χριστιανούς. Οι ίδιοι είναι που έχουν το πιο άμεσο συμφέρον να φύγει το προξενείο για να αναπνεύσουν αέρα ελευθερίας και δημοκρατίας. Εμείς δε καταπιεζόμαστε από το τουρκικό προξενείο αλλά από τις συνθήκες έλλειψης δημοκρατίας που το ίδιο δημιουργεί στην περιοχή.
Υποτίθεται πως βρισκόμαστε στην Ευρώπη και όλοι οι πολίτες πρέπει να είμαστε ελεύθεροι μέσα στο κράτος μας, δε βρισκόμαστε στα βάθη της Ασίας. Άλλωστε κατά την εκδήλωση που κάναμε στην πλατεία δεχτήκαμε τα συγχαρητήρια πολλών μουσουλμάνων και τις παροτρύνσεις τους για το αίσιο τέλος του αγώνα μας. Αρκετοί μάλιστα υπέγραψαν.
Σας ευχαριστούμε πολύ.
Κι εγώ σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνετε.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΕΤΣΙ ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΟΣΟ ΘΑ ΚΑΝΟΙΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΛΥΣΑΛΕΑ ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ !!! ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ,ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο που αποδεικνυεται οτι ο Καρατζαφερης ειπε οτι το τουρκικο Προξενειο δεν χρειαζεται να φυγει???
    Που εχει γραφτει αυτο??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ανώνυμος

    Το είπε σε απάντηση ερώτησης της "Φωνής της Ροδόπης" στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Κομοηνή στις 28/9

    Video :

    http://fonirodopis.gr/press/?p=10391

    Κείμενο :

    http://fonirodopis.gr/press/?p=10372

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]