Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μειονότητες και Τουρκία: Μετά τους Κούρδους ακολουθούν και άλλοι...

Η αρχή του τέλους της κτηνωδίας

και της τουρκικής πολιτικής αλητείας

Το κουτί της Πανδώρας φαίνεται πως άνοιξε ο Ταγίπ Ερντογάν στην προσπάθειά του να "δείξει" την Τουρκία ως ένα περισσότερο πολιτισμένο κράτος, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες και που δεν διστάζει να αποδώσει τα δικαιώματα που δικαιούνται, στους Κούρδους της Τουρκίας.
Κρατώντας το γεγονός αυτό καθεαυτό και παρά την εριστική πολιτική της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη και στα Δωδεκάνησα, όπου θέλει να "βλέπει" "τούρκους" πολίτες, η Άγκυρα μάλλον πολύ γρήγορα θα πληρώσει με το πιό ακριβό νόμισμα τις "θεωρίες" της περί μειονοτήτων.
Έτσι, με αφορμή τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στις οποίες προέβη κατά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, σχετικά με την κυβερνητική πρωτοβουλία στο Κουρδικό και η οποία θα συνεχισθεί σε μεγαλύτερο εύρος, συμπεριλαμβάνοντας σχεδόν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της Τουρκίας, σύλλογοι Τσερκέζων, Λάζων και Γεωργιανών ζήτησαν δημόσια να συμπεριληφθούν και τα δικά τους αιτήματα στην κυβερνητική πρωτοβουλία (που στόχο έχει τις ψήφους των Κούρδων).
Συγκεκριμένα, o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Καυκάσου, Cihan Candemir, υποστήριξε ότι η γλώσσα και ο πολιτισμός της κοινωνίας των Τσερκέζων μειονοτικών κινδυνεύουν να αφανισθούν, εξαιτίας της αφομοίωσής τους.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Λαζών ζήτησε -με σχετική γραπτή ανακοίνωσή του- από την τουρκική κυβέρνηση να συμπεριλάβει και τους Λαζούς στην ανωτέρω διαδικασία. Επίσης ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου του Πολιτιστικού Κέντρου Γεωργιανών, Fazli Kaya, επισημαίνοντας ότι οι Γεωργιανοί της Τουρκίας αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη γλώσσα, τον πολιτισμό και της ταυτότητά τους, δήλωσε:
«Ένα από τα βασικότερα αιτήματά μας είναι η εξασφάλιση της εκπαίδευσης, της έκδοσης δημοσιευμάτων καθώς και της προβολής εκπομπών στη μητρική μας γλώσσα. Τα αιτήματά μας δεν προκαλούν διαχωρισμούς, αλλά αντιθέτως, συνιστούν αδελφοποίηση».
Όμως, την ίδια ώρα φάνηκαν και οι υπόγειες γεωπολιτικές διαδρομές. Εκπρόσωποι των συλλόγων Βοσνίων και των Αλβανών που διαβιούν στη γείτονα, ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν παρόμοια αιτήματα, διαχωρίζοντας τη θέση τους.
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]