Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπακογιάννη: Θα τα αλλάξω όλα…

Αγώνας πολιτικής επιβίωσης

«Θέλω να κάνω άνοιγμα προς τα αριστερά, αλλά και προς το κέντρο», δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη προσφάτως σε τηλεοπτικό σταθμό, διαφημίζοντας την «πραμάτεια» της… Και πολύ καλά έκανε! Για να γνωρίζουν τα υπόλοιπα μέλη, στελέχη και ψηφοφόροι, του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, προς τα πού οδεύει η Ντόρα.
Σκοπός της, σύμφωνα με τα όσα είπε, δεν είναι να επαναφέρει τη Νέα Δημοκρατία εκεί που ήταν πριν «κάποιοι» να την ρίξουν στα βάραθρα της πολιτικής ανυποληψίας. Σκοπός της κυρίας Μπακογιάννη, δεν είναι να βρει τα λάθη που έγιναν και να τα διορθώσει. Σκοπός της κυρίας Μπακογιάννη, δεν είναι να βρεθούν τα πρόσωπα που φρόντισαν να διασύρουν την μεγάλη κυβερνητική παράταξη…
Σκοπός της κυρίας Μπακογιάννη είναι να περάσει σε μία μετάλλαξη και που μόνο αυτή γνωρίζει τις ακριβείς προσθήκες ή αφαιρέσεις που θα γίνουν στο κόμμα της Ν.Δ. Σκοπός της είναι να δημιουργήσει κάτι νέο, που θα απλωθεί –ελπίζοντας και να εξαπλωθεί- και θα κατακτήσει μεγαλύτερο εκτόπισμα στον πολιτικό χάρτη της χώρας.
Το νέο αυτό κόμμα, όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε, καμία σχέση δεν θα έχει με το χθες. Αλλά εκεί γεννιέται και το μέγιστο ερώτημα προς την κυρία Μπακογιάννη: Και γιατί δεν φεύγει η Ντόρα από την άχρηστη Νέα Δημοκρατία, που θέλει τόσες αλλαγές, που κουβαλάει τόσα προβλήματα και που έχει αποδοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό για τα πρόσωπα και τις πολιτικές της επιλογές; Γιατί θέλει να παραμένει σε κάτι παλιό, παρωχημένο, ξεπερασμένο και με πολλές αμαρτίες φορτωμένο κόμμα; Γιατί επιμένει να παλεύει για μία θέση η οποία δεν την εκφράζει;
Μα, επειδή η κυρία Μπακογιάννη θέλει να είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Θέλει διακαώς να βρίσκεται στα τηλεοπτικά παράθυρα και να διαλαλεί την πολιτική της «πραμάτεια»…Θέλει να έχει εξασφαλισμένο έναν ικανό αριθμό ψηφοφόρων που θα την φέρει στην Βουλή των Ελλήνων, στις επόμενες εκλογές (που αν συνεχίσουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να λειτουργούν όπως σήμερα, θα γίνουν πολύ σύντομα)… Η κυρία Μπακογιάννη ποντάρει στις πιθανότητες, που λένε πως όσοι ψηφοφόροι και αν δυσανασχετήσουν με την (πιθανή) εκλογή της ως αρχηγού του κόμματος της Ν.Δ., θα παραμείνουν αρκετοί για να της προσδίδουν αίγλη.
Η Ντόρα γνωρίζει πως αν ξεκινήσει μόνη της κάτι νέο, από το μηδέν, τότε έχει μηδενικές πιθανότητες να ξαναβγεί στις κάμερες και να χαρίσει το πλούσιο χαμόγελό της. Γνωρίζει πολύ καλά πως αν βρεθεί εκτός του σημερινού κόμματος (που θέλει να αλλάξει επειδή προφανώς δεν την εκφράζει), θα έχει αυτοκτονήσει πολιτικά και θα οδηγηθεί στην πολιτική ανυπαρξία… Και κάτι τέτοιο ίσως να απελευθερώσει κάποιες «δυνάμεις» στις οποίες η ίδια δεν θα μπορεί πλέον να αντισταθεί, ακόμη και αν θα έχει δίκιο…
Η κυρία Μπακογιάννη, με την υποψηφιότητά της για την αρχηγία της Ν.Δ. ουσιαστικά επιδιώκει την πολιτική της επιβίωση αλλά και της πολιτική της (θετική) υστεροφημία… γιατί οι κακές γλώσσες λένε πως στο κόμμα έχει περισσότερους εχθρούς παρά φίλους… Και αυτοί οι εχθροί της Ντόρας, περιμένουν στην γωνία για να την λυντσάρουν πολιτικά και να της επιστρέψουν τα… δέοντα!
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» που παρουσιάζουν στο Κανάλι 1 του Πειραιά, στους 90,4, ο Βασίλης Σκουρής και ο Γρηγόρης Τζιοβάρας, μεταξύ άλλων δήλωσε:
Κυβερνούσε μία παρέα, στην οποία η κα Μπακογιάννη είχε το νούμερο δύο. Απορώ, όταν μιλάει για «φθαρμένο προϊόν» ή για «ξεπερασμένο προϊόν», μιλάει και για το δικό της το πρόσωπο;
Όλα τα μεγάλα «τζάκια», οι πολιτικές οικογένειες που έχουν θυγατέρα ή γιο στην πολιτική σήμερα και ήταν οι ίδιοι παλιότερα βαρόνοι, όλοι κατά περίεργο τρόπο είναι με την κα Μπακογιάννη. Γιατί; Γιατί είναι άνθρωποι των μηχανισμών, που μπορούν να εγγυηθούν το μέλλον των παιδιών τους. Αυτά η κοινωνία, θα τα αποδοκιμάσει.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ουστ από κει ρε φρικιό, αλεπουδόβγαλμα του κερατά.
    Σιχαμερό απόβρασμα τις σάπιας πολιτικής και του διεφθαρμένου πατέρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπράβο...! κα Μητσοτάκη!! Έτσι να πράξετε για να αφήσετε ανοιχτό το γήπεδο στο φίλο σας κ. Καρατζφέρη
    (βρέ! ούστι!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην σώσεις και βγείς ρουφιάνα, ούτε για καθαρίστρια δεν πρέπει να σε κρατήσουν, πουλημένη....Ούστ κι απο μένα..
    Βγάλτε το Σαμαρά εκεί στη νδ γιατί αλλιώς θα διαλυθείτε..!
    Ο μόνος ικανός αυτή την ώρα και σοβαρός επίσης..να ξέρουμε οτι θα εχουμε να κάνουμε με αληθινούς δεξιούς και οχι με χαμαιλέοντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ειναι μονο η Μπακογιαννη πουλημενη!!
    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!!
    Δεν ειδα ΟΥΤΕ ΜΙΑ αντιδραση απο καποιον βουλευτη της ΝΔ οταν η συγκεκριμενη "κυρια" επετρεψε στο προεδρικο αεροπλανο των Σκοπιων να εισελθει στον ελληνικο εναεριο χωρο και να προσγειωθει σε ελληνικο εδαφος!!
    Που ηταν ο Σαμαρας τοτε????

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]