Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τετ α τετ ο Γιώργος με Γκρούεφσκι

Άτυπη συνάντηση γνωριμίας θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο Σολάνα τάχθηκε κατά της ιδέας για δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για το όνομα, ενώ ο Γκρούεφσκι ζήτησε συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου Ο Σολάνα τάχθηκε κατά της ιδέας για δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για το όνομα, ενώ ο Γκρούεφσκι ζήτησε συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου Οπρωθυπουργός της FYROM τηλεφώνησε χθες νωρίς το βράδυ στον κ. Παπανδρέου -ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στη Στοκχόλμη- προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική νίκη της 4ης Οκτωβρίου.
Με την ευκαιρία, του είπε ότι σήμερα θα είναι κι αυτός στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο. Ο Ελληνας πρωθυπουργός του είπε ότι θα έχουν την ευκαιρία για μια ολιγόλεπτη ανεπίσημη συνάντηση γνωριμίας. Οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου έλεγαν χθες ότι κατά το τηλεφώνημα δεν συζητήθηκε κάποιο άλλο θέμα.
Οπως μεταδίδει ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ από τις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, χθες ο Γκρούεφσκι προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία της ενδεχόμενης άσκησης βέτο, από την ελληνική πλευρά, κίνηση που θα μπλοκάρει την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τους 27 για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.
Με τον Σολάνα
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον ύπατο εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της Ε.Ε., Χαβιέρ Σολάνα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα βέτο «είναι γνωστό ότι δεν έχουν αποτελέσματα», ξεχνώντας προφανώς ότι η χώρα του δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ λόγω βέτο των Αθηνών.
Σχετικά με την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Γκρούεφσκι είπε ότι κάθε λύση απαιτεί τη συμφωνία δύο πλευρών. Και εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πάρει στα σοβαρά το όλο θέμα...
Δίπλα του, ο Χ. Σολάνα, ο οποίος περιμένει να τεθεί σε ισχύ η συνθήκη της Λισαβόνας για να μάθει το όνομα του διαδόχου του, τάχθηκε κατά της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για την ονομασία της χώρας και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκολα Γκρούεφσκι, τους οποίους γνωρίζει καλά και είναι φίλοι του, θα κάνουν ό,τι μπορούν για την επίλυση του θέματος της ονομασίας...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "ο Χ. Σολάνα... τάχθηκε κατά της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για την ονομασία της χώρας και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκολα Γκρούεφσκι, τους οποίους γνωρίζει καλά και είναι φίλοι του, θα κάνουν ό,τι μπορούν για την επίλυση του θέματος της ονομασίας..."

    Τρεις λαλουν και δυο χορευουν!!!
    Απο λογια και αισιοδοξια αλλο τιποτα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]