Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην Τουρκία χτίζουν τζαμί στον "Άγιο Ιησού"!!!

Γίνεται στο όνομα της πανθρησκείας

ή είναι έργο κρυπτοχριστιανών;

Στην τουρκική πόλη Ντιγιαρμπακίρ άρχισε η κατασκευή του πρώτου τζαμιού στον κόσμο αφιερωμένου στον Ιησού Χριστό. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με αυτόν τον τρόπο η μουσουλμανική κοινότητα θέλει να κάνει ένα βήμα καλής θέλησης προς τους εκπροσώπους των άλλων θρησκειών.
«Ο Ιησούς (Ίσα), τιμάται ως προφήτης και στον Ισλαμισμό και στο Χριστιανισμό - είπε ο υπεύθυνος για την κατασκευή, Μουσταφά Ουζούν.
– Είναι μεγάλη χαρά για μας να αφιερώνουμε σ’ αυτόν το τζαμί». Σύμφωνα με το Μουφτή της κοινότητας Abdulkerim Melik-oglu,η αντίδραση του κοινού σε αυτή την απόφαση ήταν αντιφατική, αλλά πιο συχνά θετική.
Ο Μουφτής, με τη σειρά του, τόνισε ότι ο Ιησούς αναφέρεται στο Κοράνι, και γι αυτό τίποτα δεν εμποδίζει να αφιερώνουμε τζαμί σε Αυτόν.
Ο ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας στο Ντιγιαρμπακίρ, Yusuf Akbulut επαίνεσε την κίνηση ως "επαναστατική", τονίζοντας ότι πιθανόν είναι «η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένα τζαμί αφιερώνεται στον Ιησού".
Ο προτεστάντης πάστορας Αχμέτ Gyuvener είδε σε αυτή την κατασκευή τη χειρονομία ανεκτικότητας έναντι των Χριστιανών.
Στο Ντιγιαρμπακίρ, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ανατολία, υπήρξε μια πολύ μεγάλη χριστιανική κοινότητα. Στα 1915, αυτή η κοινότητα υποβλήθηκε σε διωγμούς και κατά τα επόμενα έτη σχεδόν εξαφανίστηκε.
Σήμερα στην Τουρκία υπάρχουν πολλά τζαμιά, που έχουν το όνομα του Ίσα, αλλά δεν είναι αφιερωμένα στον Χριστό, αλλά σε ένα μουσουλμανικό πνευματικό πρόσωπο ο οποίος είχε αυτό το όνομα.
Κι ενώ κάποιοι ασχολούνται με το τζαμί και την επιδίωξη επιβολής μίας παγκόσμιας θρησκείας, μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε για το εάν πρόκειται για μία "τολμηρή" ενέργεια κρυπτοχριστιανών (οι οποίοι ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια) που ζούνε μέσα στην Τουρκία; Το ενδεχόμενο αυτό ίσως θα έπρεπε να αναλυθεί περισσότερο από τους ειδικούς, οι οποίοι προφανέστατα κατέχουν και πλήθος πληροφοριών γύρω από το θέμα "Τουρκία και κρυπτοχριστιανοί".
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]