Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνικές συστάσεις προς την Άγκυρα: Λόγια που έμειναν λόγια...

Μήνυμα Βαληνάκη στην Άγκυρα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαληνάκης, καλεί την Τουρκία να εγκαταλείψει την ψευδαίσθηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ότι μπορεί να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ο Φιλελεύθερος", ο κ. Βαληνάκης καλεί την Άγκυρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της έναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχει κόστος.
Επίσης, σημειώνει πως, εάν δεν υπάρξει πλήρης τουρκική συμμόρφωση, πέραν των κυρώσεων του 2006, που παραμένουν σε ισχύ, "θα διαβουλευτούμε με τους εταίρους μας για το τι δέον γενέσθαι, ώστε η Τουρκία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της".
Περαιτέρω, ο κ. Βαληνάκης απαντά και σε όσους επιχειρούν να βοηθήσουν την Τουρκία για να παρακάμψει ουσιαστικά τις υποχρεώσεις της. Αναφέρει πως προσπάθειες να οδηγηθούν τα πράγματα σε νέες παρατάσεις ή σε στήριξη της τουρκικής θέσης για διασύνδεση των τουρκικών υποχρεώσεων με το ζήτημα του κανονισμού για το λεγόμενο απ' ευθείας εμπόριο με τους Τουρκοκυπρίους "κάνουν την Τουρκία να επιμένει στη σημερινή άτεγκτη στάση της".
Ο κ. Βαληνάκης τονίζει πως η επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, εξαρτάται από τη στάση της τουρκικής πλευράς, η οποία, όπως επισημαίνει, παρουσιάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τις αρχές της ΕΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εκλογολογεί και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνεχίζει κανονικά να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. "Δουλειά μας είναι πάντα να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις, να επιλύουμε τα προβλήματα του ελληνικού λαού και να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα ανά τον κόσμο, με ξεχωριστή έμφαση στο Αιγαίο, την Κύπρο και τα Βαλκάνια", αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Βαληνάκης.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]