Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπακογιάννη: Η Τουρκία προκαλεί άσκοπα την Ελλάδα

Δεν βρίσκει σκοπιμότητα στις προκλήσεις!

Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά είναι άχρηστες προκλήσεις που καταπατούν το διεθνή νόμο, είπε η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».
«Οι πτήσεις τρακόσια μέτρα πάνω από τις σκεπές των σπιτιών στο Αγαθονήσι δεν θα αλλάξουν ούτε το καθεστώς στο Αιγαίο, ούτε θα αποδείξουν την ορθότητα των τουρκικών ισχυρισμών», πρόσθεσε η Eλληνίδα υπουργός.
«Αυτό απλώς προκαλεί άσκοπα την Ελλάδα», τόνισε η κα Μπακογιάννη.
Αναφερόμενη στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη συζήτηση που εξελίσσεται στην Τουρκία και υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία της Σχολής ωφελεί την Τουρκία. «Πολλοί στην Ευρώπη και την Αμερική πιστεύουν ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνιστά σημαντική αξία για την Τουρκία, είναι ένας θεσμός που υποστήριξε σταθερά τον ευρωπαϊκό στόχο της Τουρκίας, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της Τουρκίας στον κόσμο», είπε η Ελληνίδα υπουργός και τόνισε ότι «η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα ερμηνευθεί σε όλο τον κόσμο ως απόδειξη της πίστης της Τουρκίας στο δρόμο για την Ευρώπη».
«Αυτό που θέλω να τονίσω για το θέμα», είπε η κ. Μπακογιάννη είναι ότι «η αναζήτηση αμοιβαιότητας έρχεται σε αντίθεση με την σύγχρονη αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Αναφερόμενη στο πρωτόκολλο της Αγκυρας, με το οποίο η Τουρκία έχει δεσμευθεί για να επιτρέψει τη χρήση των λιμανιών της από σκάφη νηολογημένα στην κυπριακή Δημοκρατία, η Ελληνίδα υπουργός είπε ότι «η τήρηση των συμφωνιών είναι μία από τις σημαντικότερες αρχές της Ευρώπης», και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμα αρκετός καιρός για να εκπληρώσει η Τουρκία τις υποχρεώσεις της και θέλω να την ενθαρρύνω γι΄αυτό».
Μιλώντας τέλος για την πρόσκληση να επισκεφθεί την Αγκυρα δήλωσε ότι «εξετάζουμε τον καταλληλότερο χρόνο για την επίσκεψή μου στην Τουρκία» και ευχαρίστησε και πάλι τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου για την πρόσκληση που της απηύθυνε. «Είμαι πεπεισμένη ότι οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να διακόψουν ποτέ τις συνομιλίες ακόμα και στα θέματα που δεν μπορούν να συμφωνήσουν», είπε.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]