Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επείγουσα επίσκεψη του νέου ΓΓ του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα...

Παλιός "γνωστός" με την Τουρκία

Η Ελλάδα και η Τουρκία θα είναι από τις πρώτες χώρες τις οποίες θα επισκεφθεί ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, πρώτη ημέρα της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του στο τιμόνι της Συμμαχίας.
«Αποτελεί για μένα προτεραιότητα να απαλλαγούμε από αυτά τα εμπόδια που δημιουργούνται από το Κυπριακό. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα συζητήσω με την τουρκική και ελληνική ηγεσία όταν θα πραγματοποιήσω επισκέψεις γνωριμίας αργότερα αυτό το μήνα» δήλωσε ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.
«Αυτές οι δύο χώρες θα είναι από τις πρώτες στις οποίες θα πραγματοποιήσω επισκέψεις γνωριμίας» επισήμανε ο Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια βελτίωσης της συνεργασίας ανάμεσα στη Συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Διπλωματικοί κύκλοι στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι τα τελευταία χρόνια από την αδυναμία λειτουργίας της ευρωάμυνας, εξαιτίας των εμποδίων που θέτει η Τουρκία στην υλοποίηση των σχεδίων για κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική δεδομένου ότι η Κύπρος συμμετέχει στις διαδικασίες αυτές, αλλά δεν συμμετέχει στο ΝΑΤΟ.
Η Αγκυρα επικαλούμενη τη μη συμμετοχή της Κύπρου στη Συμμαχία εμποδίζει τη συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η δήλωση του κ. Αντερς Φογκ Ράσμουσεν σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα και την Τουρκία έγινε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες, τοποθετώντας στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Συμμαχίας το Αφγανιστάν και το διάλογο με τους μετριοπαθείς Ταλιμπάν με αμέσως επόμενη προτεραιότητα τη Ρωσία.
Η Τουρκία είχε κρατήσει κυριολεκτικά έως το... παρά πέντε την απειλή του βέτο επάνω από τις εργασίες της ΝΑΤΟϊκής Συνόδου Κορυφής του περασμένου Απριλίου στο Στρασβούργο σχετικά με την επιλογή του κ. Αντερς Φογκ Ράσμουσεν για τα ηνία της Συμμαχίας. Η Αγκυρα συγκρούστηκε με Ευρωπαίους συμμάχους της, καθώς άφησε το βέτο να αιωρείται επάνω από το διορισμό του τότε πρωθυπουργού της Δανίας, λόγω των χειρισμών του στην υπόθεση των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ που δημοσίευσε εφημερίδα της Κοπεγχάγης το 2006.
Στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο Αντερς Φογκ Ράσμουσεν χαρακτήρισε τη διαμάχη γύρω από τις γελοιογραφίες «στοιχείο του παρελθόντος», δηλώνοντας αποφασισμένος να σφυρηλατήσει ισχυρότερες σχέσεις με τις μουσουλμανικές χώρες.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]