Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταιγιστικές εξελίξεις ετοιμάζει η Άγκυρα

Το «Σχέδιο Β» για το Κυπριακό

και οξεία κρίση στο Αιγαίο

Άμεσες απειλές για «καταιγιστικές εξελίξεις» στην «ανατολική περίμετρο» της Ευρώπης (εννοώντας Ελλάδα και Κύπρο) εκτοξεύει η Άγκυρα και προάγει στυγνά εκβιαστικά μηνύματα προς τις Βρυξέλλες, εν όψει της αξιολογήσεώς της προς το τέλος του έτους και των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το σχετικό Πρωτόκολλο.
Σε διάφορες επαφές που πραγματοποιούν Τούρκοι αρμόδιοι οι οποίοι διαχειρίζονται τα τουρκοκοινοτικά ζητήματα, κλιμακώνουν αυτές τις εκβιαστικές προειδοποιήσεις, οι οποίες εμπεριέχουν την άμεση απειλή για οξεία ελληνοτουρκική κρίση, που θα προκληθεί από τυχόν εκτροχιασμό του ενταξιακού συρμού. Κάτι που προϋπολογίζεται, ως αποτέλεσμα της αρνήσεως της Άγκυρας να προχωρήσει σε λογικές εναρμονίσεις προς τις απαιτήσεις της ενταξιακής της πορείας.
Η Άγκυρα σκοπεύει (και ήδη το προετοιμάζει μεθοδικά με τις μαζικές παραβιάσεις) να προκαλέσει μείζονα ένταση στο Αιγαίο, ακόμη και με πρόκληση «ελεγχομένων επεισοδίων»,
ενώ ταυτοχρόνως θα δημιουργήσει κρίση στην Κύπρο. Αφενός οδηγώντας τις συνομιλίες για λύση σε οριστικό ναυάγιο – με την προβολή απαραδέκτων όρων. Και αφετέρου με την παρεμβολή πολεμικών της σκαφών στις θαλάσσιες Ζώνες Αποκλειστικής Εκμεταλλεύσεως, νοτίως, νοτιοανατολικά και δυτικά της μεγαλονήσου.
Οι τουρκικές αυτές προθέσεις δεν αποκρύπτονται, ενώ αντιθέτως παροχετεύονται σκοπίμως μέσω διαφόρων καναλιών (και κυρίως βρετανικών) προς διάφορες κατευθύνσεις. Ώστε να δημιουργηθεί ανάλογο κλίμα, που θα προκαλέσει παρεμβάσεις και άσκηση πιέσεων προς την Αθήνα και τη Λευκωσία.
Ως προς το Κυπριακό ειδικότερα, οι Τούρκοι διοχετεύουν απροκάλυπτα το «Σχέδιο Β» που θα εφαρμοσθεί σε περίπτωση νέου (και οριστικού, όπως προχαρακτηρίζεται) αδιεξόδου. Σύμφωνα δε με αυτό: Θα επιταχυνθούν διαδικασίες «ταϊβανοποιήσεως» των κατεχομένων, το καθεστώς των οποίων και θ’ αναγνωρισθεί αρχικά από συγκεκριμένες μουσουλμανικές χώρες. Και πρωταρχικά –όπως αναφέρουν απόρρητες εκθέσεις στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών– από το Πακιστάν, από το Αζερμπαϊτζάν, την Κιργισία κ.ά., ενώ ταυτόχρονα θα εξαγγελθούν συγκεκριμένες αποφάσεις στο ίδιο το ψευδοκράτος. Όπως η εγκαθίδρυση, μεταξύ άλλων, Ζώνης Ελευθέρου Εμπορίου στην περιοχή Αμμοχώστου, της οποίας και θ’ αρχίσει ο μαζικός εποικισμός!
Οι Τούρκοι όχι μόνο δεν θα επιστρέψουν έδαφος, αλλά και θ’ απαιτήσουν το ήμισυ της νεκρής ζώνης, αυξάνοντας την περιοχή που ελέγχουν σήμερα και στην οποία θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο το εποικιστικό ρεύμα από την Ανατολία.
Η Λευκωσία είναι αρκούντως ενήμερη για τις τουρκικές αυτές απειλές, αντιλαμβανόμενη ότι πρόκειται για εκβιαστικά παίγνια. Για τα οποία και θα ενημερώσει τόσο τα Ηνωμένα Έθνη, όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να επιτύχει παρεμβάσεις και τελική αποσόβηση οποιωνδήποτε τέτοιων καταλυτικών ενδεχομένων.
Στόχος είναι ουσιαστικά η παράκαμψη των ευρωπαϊκών απαιτήσεων, η χαλάρωση της εξιολογήσεως και τελικά η ομαλοποίηση των ενταξιακών διαδικασιών, με προαποτροπή κυπριακού ή ελλαδικού βέτο στο άνοιγμα σημαντικών κεφαλαίων. Όπως είναι αυτό της Ενέργειας, που θα μπλοκαρισθεί αν η Άγκυρα δεν βάλει νερό στο κρασί της όσον αφορά τις θαλάσσιες Ζώνες Αποκλειστικής Εκμεταλλεύσεως.
Τα πράγματα όμως περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, καθώς η Λευκωσία προχωρεί σε αδειοδοτήσεις ξένων εταιρειών για διερεύνηση και τελικά εξόρυξη υδρογονανθράκων. Η Άγκυρα θεωρεί ότι έχει μερίδιο και σ’ αυτά και σε ολόκληρη την περιοχή, πέραν κι εντεύθεν του Καστελλορίζου! Στην οποία και τουρκικά πολεμικά γυροφέρνουν, καλύπτοντας όλη την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κύπρου. Όπου παρεμπιπτόντως έχουν επισημανθεί τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου, έξω από την Πάφο και νοτιοανατολικά του Καστελλορίζου.
Το επόμενο διάστημα θα είναι περίοδος κλιμακουμένων εντάσεων και ειδικότερα στο Αιγαίο η τουρκική αεροπορία θα δίδει καθημερινά το παρών της, επιβάλλοντας με το έτσι θέλω αμφισβητούμενες περιοχές και διεκδικήσεις επιχειρησιακού ελέγχου. Με τα όρια κυριαρχίας της Ελλάδος να γίνονται ασαφή, υπό την έννοια ότι δεν εκδηλώνονται αποτρεπτικότερες αντιδράσεις από την Αθήνα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Απο την αμφισβητηση ακατοικητων νησιδων φθασαμε στην αμφισβητηση κατοικημενων νησιων! απο σχετικη ισοροπια δυναμεων φθασαμε σε ανισοροπια η φθανουμε σε συντομο διαστημα..Κατι φταιει με τις φιλοτουρκικες κυβερνησεις μας τα τελευταια χρονια.Τι να σου κανει και το ευψυχο του πιλοτου του φανταρου,του ναυτη..αμα απο το 'ευχαριστουμε τους αμερικανους',δια της'ονομασιας με γεωγραφικο προσδιορισμο' καταληγουμε στην τσαμπουκαλιδικη εκφραση 'δεν περναει ο τσαμπουκας(της τουρκιας)στην ευρωπη'..και δεσαμε τον γαιδαρο μας απ το μαρουλι!!..κι'αυτες οι ρημαδες οι εκλογες,λες και μας υπνοτιζουνε οταν παμε να ψηφισουμε..ας ελπισουμε στις επομενες να ειμαστε ξυπνοι για να μοιρασουμε σφαλιαρες στους επαγγελματιες απαιδευτους πολιτικους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατι φταιει; οι ανηκανοι που εκλεγαμαι τοσα χρονια και εμεις που τους ψηφιζαμε αυτο φταιει γιατι οταν βαζεις το προσωπικο συμφερων πανο απο αυτο της πατριδας τοτε φτανεις στον πατο σαν εθνος και μονο ενα ηλεκροσοκ μια εθνικοι τραγωδια μπορει να σε συνεφερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]