Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το φοβικό σύνδρομο των Ιμίων στην κυβέρνηση Καραμανλή

Δεν βρίσκουν λόγο ανέλκυσης!!!

Ματαιώθηκε η ανέλκυση του ανθυποβρυχιακού θόλου που έχασαν οι Τούρκοι έξω από τ Καστελόριζο, λόγω αποφυγής κλιμάκωσης! Εάν αυτή την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, υπάρχει ένας έστω Έλληνας πολίτης που μπορεί να την υπερασπιστεί, τότε ο κύριος Καραμανλής είναι δικαιως αρχηγός αυτού του κράτους, που λέγεται, ακόμη, Ελλάδα
Mε μία απόφαση που κατά την κυβέρνηση στοχεύει στη "μη κλιμάκωση", πρακτικά όμως δείχνει φόβο και αδυναμία, η Ελλάδα αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ανέλκυση του θόλου του τουρκικού σκάφους που "παγιδεύτηκε" σε ύφαλο έξω από το Καστελλόριζο! Ενώ οι πληροφορίες από τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, μέχρι πριν από λίγες ώρες επέμεναν ότι θα γίνει επιχείρηση ανέλκυσης, εν τούτοις έγκυρη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πληροφόρησε ότι "η επιχείρηση ανέλκυσης ματαιώνεται καθώς δεν υπάρχει λόγος να γίνει"!
Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι "έγινε αυτοψία στο βυθό και εξετάστηκαν τα θραύσματα, οπότε κρίθηκε άνευ λόγου η ανέλκυση του αντικειμένου"!
Στην υπόθεση έχουν εμπλακεί ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Πρόκειται, αναλογικά, για μία άλλη εκδοχή του "No flags, no troops" των Ιμίων που έφερε τις "γκρίζες ζώνες".
Η φοβική αντιμετώπιση του θέματος, η οποία διαφαινόταν ήδη από εχθές, που δεν είχε προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση ανέλκυση του "αντικειμένου" που έχασαν οι Τούρκοι, ήταν κάτι που είχε καταδειχθεί από την πρώτη στιγμή. Δυστυχώς, για άλλη μία φορά "καίμε" έναν "άσσο" και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, όπου η τουρκική προκλητικότητα έχει ενταθεί.
Ποιός είναι όμως ο "άσσος" της ελληνικής πλευράς: Τουρκικό σκάφος πλέοντας ΕΝΤΟΣ των ελληνικών χωρικών υδάτων σε περίπου 500-700 μέτρα από ελληνικό νησί, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο, εν μέσω μιάς περιόδου όπου η τουρκική επιθετικότητα έχει κλιμακωθεί, συγκρούεται με ύφαλο και χάνει τον ανθυποβρυχιακό του θόλο. Πρόκειται για μοναδική περίπτωση στα χρονικά της ελληνοτουρκικής διαμάχης που καταδεικνύει πρώτον, αδιάψευστα την τουρκική επιθετικότητα και δεύτερον την μειωμένη ικανότητα του τουρκικού Ναυτικού.
Η ελληνική πλευρά ετοιμαζόταν για ανέλκυσή του, μήκους αρκετών μέτρων, αντικειμένου. Αλλά, δυστυχώς, οι πολιτικοί (αν)εγκέφαλοι αποφάσισαν πως οι αποδείξεις της τουρκικής προκλητικότητας πρέπει να μείνουν θαμμένες στον βυθό της θάλασσας του Αιγαίου!
Η εικόνα που θα μεταδιδόταν σε όλο τον κόσμο, θα είχε συγκλονιστικά αποτελέσματα. Και αυτό ακριβώς ήταν που φοβήθηκε η ελληνική πλευρά και οι πολιτικοί αυτής της κυβέρνησης: Την αντίδραση της Τουρκίας στην δημοσιοποίηση μέσω εικόνας της τουρκικής γκάφας: Τον απόλυτο εξευτελισμό θεωρούν ότι θα τον διαδεχόταν η αντίδρασή του στρατοκρατικού καθεστώτος για να ικανοποιήσουν την τουρκική κοινή γνώμη, η οποία φυσικά θα αντιδρούσε αρνητικά σε τέτοιες εικόνες.
Το φοβικό σύνδρομο των Ιμίων, αλλά και οι "συστάσεις" ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για άλλη μιά φορά οδηγούν και αυτή την κυβέρνηση σε μία κίνηση κατευνασμού και -γιατί όχι- εξευτελισμού.
Ποιό άλλο κράτος στον πλανήτη θα δεχόταν αδιαμαρτύρητα τέτοιες συμπεριφορές από τον γείτονά του;
Μήπως άραγε πρέπει να βγάλουμε τον θόλο και να τον επιστρέψουμε στους Τούρκους ζητώντας να μας συγχωρέσουν επειδή αργήσαμε να το κάνουμε αυτό;
Μήπως θα ήταν φρόνιμο να τους δώσουμε έναν θόλο από δικό μας πλοίο για να μην μας θυμώσουν;
Μήπως θα έπρεπε να τους δώσουμε άδεια για έρευνα και ανέλκυση του θόλου από την Τουρκία και να πληρώσουμε και τα έξοδα εμείς;
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει... αλλά, αναρωτιέμαι, μήπως στην απόφαση αυτή κατέληξε η Ελληνική κυβέρνηση κάτω από τις πιέσεις του υπουργείου Εξωτερικών και της κυρίας Μπακογιάννη, προκειμένου να μην χαλάσουν περαιτέρω οι δημόσιες σχέσεις της με τον κύριο Νταβούτογλου;
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ρεζιλι για μια ακομα φορα ! Αλλα ειναι αργα για την τουρκικη "δοξα" , εαν η κυβερνηση δεν θελει να μαθευθει αυτο το συμβαν θα το κανει το διαδικτιο με τα ελληνικα blog και ιστοσελιδεs ! ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ !!!! Ντροπη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ φοβάμαι ότι έρχεται η ώρα να πληρώσουμε τον λογαριασμό της 35 χρονης μεταπολίτευσης .
    Οχι απλά οι πολιτικοί μας δεν μπόρεσαν να κάνουν σύγχρονο κράτος εκμεταλευόμενοι τα Ευρωπαικά κονδύλια αλλά διέλυσαν και αυτό που υπήρχε .
    Φτιάχθηκαν νέα τζάκια απο όλα τα κόμματα και δέλυσαν και τον στρατό .
    Αν επί επιστράτευσης χούντας το 1974 που την έζησα υπήρχε τέτοια διάλυση , φαντάζομαι τώρα.
    Μόνη μας ελπίδα μόνο κάποιοι πιλότοι άν μας γλυτώσουν απο την απόλυτη ξεφτίλα που μας οδήγησαν οι κατά κοινή ομολογία κατώτεροι των περιστάσεων πολιτικοί μας .
    Δεν υπάρχει ένας ηγέτης ως άλλος Πούτιν σε ολόκληρη Ελλάδα ????
    Τόσο καταδικασμένοι είμαστε ???
    Το πουλημένοι τους είναι λίγο , εφ όσον μας εξευτελίζουν καθημερινά το ξεφτιλισμένοι τους ταιριάζει καλύτερα , αφού δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής να βάλει θέμα .
    Ξέρομε-ξέρομε θα το βάλλουν θέμα όταν το πούν οι σπόνσορές τους .

    ΝΡΟΠΗ_ΑΙΣΧΟΣ_ΑΗΔΙΑ

    Ντρέπομαι τόσο πολύ με το χάλι μας που άν είχα την οικονομική δυνατότητα θα έφευγα απο την Ελλάδα να ζήσω αλλού , ακόμη και στην Ρωσσία θα πήγαινα και άς υπέφερα περισσότερο εκεί απο στερήσεις με τους πολέμους που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί ξεφτιλισμένοι πού είναι!
    Τούς αξίζει ή εσχάτη τών ποινών,διότι πλέον τό έχουν παρακάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]