Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο κινδυνεύει σήμερα η Θράκη από την Τουρκία;

Συστράτευση και συσπείρωση για το

εθνικό συμφέρον που απαιτεί ο τόπος!


Η Θράκη αποτελεί ένα από τα κομβικά σημεία, έναν βασικό στόχο της «επιθετικής» πολιτικής της Άγκυρας. Είναι ένα από τα σημεία ενδιαφέροντος, στα οποία εστιάζει η τουρκική πολιτική αξιώνοντας τα μέγιστα οφέλη, φυσικά υπέρ της Άγκυρας και εις βάρος της νωθρής Αθήνας.
Η παρουσία του Κώστα Καραμανλή, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, σίγουρα δεν αποτελεί μία απόπειρα φυγής του Έλληνα πρωθυπουργού και ούτε αποτελεί τόπο διακοπών, αρχόμενης μίας περιόδου ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου για «θερμό» ή «εκτεταμένο» επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Η επιλογή του κυρίου Καραμανλή, να δώσει το παρών του στην κρίσιμη ακριτική περιοχή της Θράκης, ουσιαστικά αποτελεί και μία έμπρακτη απάντηση στον «κουμπάρο» του Ταγίπ Ερντογάν, όταν πριν από 2 περίπου μήνες ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους «πολίτες του, Τούρκους της Θράκης».
Δείχνει να σηκώνει το ανάστημά του ο πρωθυπουργός, αλλά μπορεί άραγε να εξηγήσει την στάση του και την υποχωρητικότητά του στις βουλές του Ελληνικού ΥΠΕΞ και της κυρίας Μπακογιάννη; Μπορεί να εξηγήσει μία μεγάλη σειρά αποφάσεών του οι οποίες στήριξαν θέσεις της Ελληνίδας ΥΠΕΞ και δημιούργησαν σειρά μεγαλύτερων και σοβαρότερων θεμάτων;
Η επίσκεψη του κυρίου Καραμανλή στον ορεινό όγκο της Ροδόπης και συγκεκριμένα στην δίοδο που ανοίγει ο κάθετος άξονας από την Βουλγαρία προς την Εγνατία οδό, ήταν ένα κάλεσμα, μία πράξη καλής θέλησης και συνεργασίας προς τον Βούλγαρο πρωθυπουργό. Με αυτόν τον τρόπο εστάλη από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία ένα σαφές μήνυμα άμεσης συνεργασίας και όχι συνεργασίας μετά από 10 χρόνια, όπως είναι η περίπτωση της συνεργασίας της Βουλγαρίας με την Τουρκία την οποία επέτυχε ο Ταγίπ Ερντογάν. Η απόπειρα του κυρίου Καραμανλή θεωρείται μία καλή αλλά αργοπορημένη κίνηση, η οποία θα έπρεπε να είχε γίνει προ καιρού από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και την κυρία Μπακογιάννη, εκ μέρους της Ελλάδας.
Στις δηλώσεις που έκανε ο κύριος Καραμανλής δήλωσε πως «η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πίστης και εθνικής αυτοπεποίθησης, υπεράσπισης της ποιότητας της δημοκρατίας και του κύρους της πολιτικής ζωής», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πολιτική και τον ευτελισμό στον οποίο αυτή έχει περιέλθει λόγω συνεχών σφαλμάτων, σκανδάλων, αλλά και λόγω της ασυμφωνίας επί των εθνικών θεμάτων που απασχολούν ιδιαίτερα τον τόπο αυτές τις ημέρες.
Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Μαρώνεια της Ροδόπης είχε συμβολικό χαρακτήρα και έγινε προκειμένου να τονισθεί η Ελληνικότητα της περιοχής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός αυτής της επίσκεψης, όταν είναι ήδη γνωστό πως τις αμέσως επόμενες ημέρες η Τουρκία θα θέσει θέμα για τους μουσουλμάνους των Δωδεκανήσων, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί την οποιαδήποτε απάντηση δοθεί από το Ελληνικό ΥΠΕΞ ή ακόμη και από το ίδιο το Μαξίμου.
Στόχος της Τουρκίας εξακολουθεί να είναι σαφέστατα η Θράκη, στην οποία έχει τοποθετήσει ως Πρόξενο, τον κύριο Σαρνίτς, γνωστότατο για την δράση του στο Κόσσοβο και στην συμβολή του σε εξελίξεις που αργά ή γρήγορα θα γράψει η ιστορία. Ίσως θα έπρεπε ο Κώστας Καραμανλής να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν ένας πράκτορας να είναι Πρόξενος και ίσως θα έπρεπε να ρωτήσει την κυρία Μπακογιάννη πως έγινε δεκτός ως διπλωμάτης, αλλά και γιατί του έχει δοθεί το «ελευθέρας» να κινείται ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς μέσα στη Θράκη και να προπαγανδίζει υπέρ του Τουρκισμού της Θράκης!!!
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, λίγο πριν τον ανασχηματισμό –όπως ήδη έντονα αναφέρουν πολιτικοί κύκλοι στην Αθήνα- αποφάσισε με την παρουσία του να στηρίξει την Θράκη, η οποία και θα είναι ο τόπος ο οποίος θα δεχθεί τα «χτυπήματα» της Άγκυρας λίαν συντόμως.
Σε συνέχεια των δηλώσεών του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, είπε πως «θέλουμε να είμαστε μία γειτονιά ειρήνης» και λίγο αργότερα συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα στηρίζει την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας με τον απαράβατο όρο τον σεβασμό των διεθνών κανόνων και συνθηκών».
Την ίδια ώρα, στην αντίπερα όχθη, ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τα Πριγκηπόνησα, σε μία παράλληλη κίνηση προς αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού. Η δήλωση του Ερντογάν «είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στην επίλυση προβλημάτων» σαφέστατα δεν αφορούσε το εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά ήταν μήνυμα προς τον κύριο Καραμανλή και την επίσκεψή του στη Θράκη. Η πάγια στάση της Άγκυρας να υπόσχεται μακροπρόθεσμα χωρίς να προχωρά σε άμεσες λύσεις (ενώ σχεδόν πάντα έχει παραβεί τις υποσχέσεις που έχει δώσει) διαψεύστηκε με την άρνηση πραγματοποίησης Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, αλλά και τον εξαναγκασμό των ιερέων να βγάλουν τα ράσα τους (η απαγόρευση ιερατικής αμφίεσης στους κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας αποτελεί νόμο στην Τουρκία) που μετέβησαν στην Τουρκία.
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. GENIKA TO YPEX EINAI PROVLIMATIKO TORA ME TIN K KOUVELOU EINAI SE ESOTERIKO POLEMO MONIMOU PROSOPIKOU ME TIN POLITIKH TOU HGESIA .O STROUKOKAMILISMOS STIN PERIPTOSI TON MOUSOULMANON TIS TRAKIS DEN MAS EKSIGI POS AFOU LOGO SYNTHIKON DEN YPARXOUN TOURKOI STIN TRAKI POS DOTHIKE ADIA LEITOYRGIAS TOY TOYRKIKOU PROKSENIOU .EAN THE YPARXOUN TOURKOI STIN TRAKI DEN ? EINAI PARANOMOI?DEN KATAKRATISAN TIN PEROUSIAS TOUS POU HTAN GIA ANDALAGI?KI DILOSAN MI TOYRKOI?KI EMEINAN PARANOMA STIN ELLHNIKH PLEVRA?TO OTI PERASE KAIROS DEN EXEI SYMASIA ME TO POY DILONH TOYRKOS EINAI SE LATHOS MERIA.OSO DE GIA TIN FYROM MAS LENE OTI EPEVLITHI LOGO USA DIOTI O TITO HTO SE SYGROUSI ME TIN POSIA .KALA OREA ALA OTAN AFTOI ARXISAN STIN AUSTRALIA KANADA USA NA PAROUSIAZOUN MAKEDONIKH GLOSA GIATI DEN ANDEDRASAN .TO YPEX THELI KAINOURGIA ZOEI NEOUS ANTHROPOUS POU NA MIN TOUS EPIREAZI H PORTA POU TRONE.KI EPANASXEDIAZMOS H AYTOKRATORIA ANDAPETITHETE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουτε το ΠΑΣΟΚ ουτε η ΝΔ μπορουν να εγγυηθουν την συστρατευση και την συσπειρωση που απαιτειται για την προστασια της Θρακης.
    Αυτα ειναι προεκλογικα τεχνασματα, για να πεισθει ο κοσμος οτι η Θρακη δεν ξεχνιεται απο το πολιτικο συστημα.
    Τα ιδια εκανε η Ντορα, ο Σημιτης και ο Γιωργακης.
    Ποιο ηταν το αποτελεσμα?

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]