Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι άρχισαν να ζητάνε περισσότερα για να πάρουν αυτά που θέλουν στην Κύπρο

Έρογλου: Όχι σε λύση στη βάση Αναν

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι σε περίπτωση που ετοιμαστεί νέο σχέδιο λύσης για το Κυπριακό, αυτό δεν θα πρέπει να είναι στη βάση του σχεδίου Ανάν.
Μιλώντας χθες σε εκδήλωση στη Λεύκα, κάλεσε τους Τ/κ να ενωθούν για να υπερασπίσουν το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα.
Πρόσθεσε ότι κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν την τ/κ πλευρά σαν την πλευρά που δεν έχει άλλη εναλλακτική επιλογή εκτός από τη λύση ενώ ισχυρίστηκε ότι «λύση μπορεί να εξευρεθεί εφόσον και η ε/κ πλευρά έχει τη θέληση για εξεύρεση λύσης».
«Αν ετοιμαστεί νέο σχέδιο λύσης για το Κυπριακό, αυτό δεν θα πρέπει να είναι στη βάση του σχεδίου Ανάν. Επίσης δεν θα πρέπει να παραγνωρίζονται τα γεγονότα πριν από το 1974», κατέληξε.
Οζγκιουργκιούν: Οι Ε/κ κατέλαβαν την Κύπρο
Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι «απρόθυμη» για λύση στο Κυπριακό.
Ο κ. Οζγκιουργκιούν, με χθεσινή γραπτή δήλωση, η οποία δημοσιεύεται στον τ/κ Τύπο, ανέφερε ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας θα πρέπει να συνεχιστούν και ότι οι Τ/κ ποτέ δεν θα εγκρίνουν οποιαδήποτε λύση που θα προνοεί το αντίθετο.
Αναφερόμενος στην ομιλία που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στη Λεμεσό την περασμένη Παρασκευή στην οποία χαρακτήρισε την Τουρκία ως κατοχική δύναμη, ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών υποστήριξε ότι «υπάρχει κατοχή στο νησί, αλλά είναι οι Ε/κ που κατέλαβαν δια της βίας την Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και 46 χρόνια», κατά την έκφρασή του.
Οι Τ/κ, συνέχισε, «δεν θα επιτρέψουν ούτε σε ένα Τούρκο στρατιώτη να εγκαταλείψει το νησί πριν σταματήσει η πολιτική μη λύσης που ακολουθεί η ε/κ πλευρά», όπως ισχυρίστηκε.
Καταλήγοντας, ο κ. Οζγκιουργκιούν κάλεσε την ε/κ πλευρά «να αναλάβει τις ευθύνες της», κατά την έκφραση του, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.
Μέσα σε αυτό το κλίμα της γελοιότητας, αλλά ταυτόχρονα και της κουτοπονηριάς, οι "πολιτικοί ηγέτες" των Τουρκοκυπρίων επιδιώκουν, για μία ακόμη φορά, να αποπροσανατολίσουν από το κυρίως θέμα και να οδηγήσουν τις συζητήσεις και τα γεγονότα εκεί που αυτοί επιθυμούν. Κι αυτό, επειδή είναι σοβαρά ενοχλημένοι μετά από τις τελευταίες (πόσα χρόνια άραγε τα γνωρίζει το Ελληνικό ΥΠΕΞ και δεν τα αποδεχόταν;) εξελίξεις σχετικά με τις μαζικές δολοφονίες-εκτελέσεις Ελληνοκυπρίων. Οι δολοφονίες-εκτελέσεις αυτές έγιναν τόσο από στρατιωτικούς όσο και από παραστρατιωτικούς της γνωστότατης παρακρατικής-παραστρατιωτικής οργάνωσης ΤΜΤ, της οποίας βασικό ενεργό στέλεχος ήταν -και φυσικά το έχει εποδεχθεί και ο ίδιος- ο κύριος Ταλάτ!
Ερώτηση του ιστολογίου, που θα αναμένει απάντηση: Γιατί δεν ερευνάται ο ρόλος του κυρίου Ταλάτ κατά την εισβολή των Τούρκων; Πόσους αθώους έχει εκτελέσει ο ίδιος ο κύριος Ταλάτ; Κι αυτό, γιατί αποκλείεται να μην έκανε θηριωδίες και να κατέλαβε την σημερινή εξέχουσα θέση. Μήπως επιτέλους ο κύριος Χριστόφιας θα πρέπει να καταγγείλει σύσσωμη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας και των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου, σαν ελάχιστη αναγνώριση του σφάλματός του να συνομιλεί με έναν δολοφόνο-εκτελεστή-τέρας;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οσο ανιστορητοι και να ειναι οι Τουρκοι, θα επρεπε να ηξεραν οτι ο Ελληνισμος της Νησου εχει αρχισει να υπαρχει απο τον 15ο αιωνα π.Χ, οταν οι Τουρκοι ησαν ανυπαρκτοι.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]