Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Σκοπιανοί μαζί με το Νίμιτς στήνουν το όνομα!

Συνεχίζουν να εμπαίζουν την Ελλάδα

«Δεν θέλουν να εκθέσουν τους φίλους τους», ισχυρίζονται τώρα οι Σκοπιανοί, προκειμένου να στηρίξουν την πρόταση Νίμιτς που αναφέρεται σε Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο δε, απερίγραπτος Νίμιτς, συνεχίζει να εμπαίζει την Ελλάδα όταν γνωρίζει πολύ καλά πως η πρότασή του προς την Ελληνική πλευρά αποτελεί πανομοιότυπο των επιδιώξεων του Γκρούεφσκι.
Δεν αρέσει, στους Σκοπιανούς, η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπου ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι σαφέστατος και δεν ανέχεται παρερμηνείες ή οποιουδήποτε τύπου παρεκκλίσεις.
Η Σκοπιανή πλευρά επιθυμεί να έχει «εναλλακτικές» αλλά και απόλυτα συμφέρουσες, για την ίδια, προτάσεις. Έτσι, κατέθεσε την πρόταση «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας», προσδοκώντας σε πιθανές αλυτρωτικές μελλοντικές θέσεις (οι διαθέσεις για «επιστροφή» της Θεσσαλονίκης είναι δεδομένες και φτάνουν μέχρι την Καβάλα και την Καστοριά), αφού αυτή η ονομασία αναφέρεται σε βόρεια Δημοκρατία, υπονοώντας σαφέστατα όπου κάπου υπάρχει και η νότια δημοκρατία!!!
Η πρόταση των Σκοπίων όμως έχει και εκείνο το στοιχείο το οποίο φυσικά και επιθυμούν ως χώρα. Διατηρεί συνεχόμενη την φράση Δημοκρατία της Μακεδονίας, παραχωρώντας το δικαίωμα, στον οποιονδήποτε να σβήνει (κατά βούληση) το γεωγραφικό πρόθεμα (βόρεια). Έτσι, η Σκοπιανή πρόταση ουσιαστικά περνάει το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κι αυτό επειδή δεν θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμα, δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους πολίτες των Σκοπίων, αλλά και επίσης δεν θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στις χώρες που τους έχουν αναγνωρίσει με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Αυτή την πρόταση, ο πολλά βαρύς (μέλος φιλοσκοπιανού συλλόγου της Νέας Υόρκης) κύριος Νίμιτς, θέλει να την περάσει ως συμβιβαστική πρόταση και να μας πείσει πως η πλευρά των Σκοπίων κάνει υποχωρήσεις. Συνηθισμένος, προφανέστατα, να απευθύνεται σε χαχόλους, λακέδες, υποτακτικούς και γενικότερα ανθρώπους υποταγμένους στην «ανωτέρα αρχή» ή με εγκεφαλική λειτουργία σχεδόν μηδενική (όπως και του ίδιου), ο διαμεσολαβητής προσπαθεί να περάσει την Σκοπιανή πρόταση ως διαλλακτική, τη στιγμή που αυτή η πρόταση διατηρεί ΟΛΑ τα στοιχεία για τα οποία η Ελλάδα διαμαρτυρόταν και συνεχίζει να διαμαρτύρεται.
Ίσως να είναι ουτοπία, πλέον (λόγω της συνεχούς υποχωρητικότητας και της αδικαιολόγητης διαλλακτικότητας των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας που ασχολήθηκαν με το θέμα), να ζητήσουμε να μην υπάρχει η λέξη Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων, δεν είναι όμως δυνατόν να καθόμαστε να συζητάμε με ανθρώπους που προσπαθούν να εμπαίξουν το έθνος που δημιούργησε γλώσσα με έννοιες και όχι με ήχους!!!
Οι ευθύνες, τόσο του κυρίου Νίμιτς όσο και του Ελληνικού ΥΠΕΞ και της κυρίας Μπακογιάννη η οποία συνεχίζει να ανέχεται και να μην προσβάλει το ύφος, το ήθος, την σοβαρότητα και την αντικειμενικότητα τόσο του διαμεσολαβητή όσο και της ίδια την διαμεσολάβησης. Η προ έτους αποκάλυψη της αγαστής συνεργασίας και της εν αγνοία της Ελλάδας ενημέρωσης (εκ μέρους του κ. Νίμιτς) της Σκοπιανής πλευράς, έπρεπε να έχει γίνει η σημαία του δικαίου της Ελλάδας αλλά και της διαπλοκής που συντελείται προκειμένου να «περάσει» η ανιστόρητη πρόταση της Σκοπιανής πλευράς.
Όπως και να έχει, η άρνηση της πρότασης Νίμιτς από την χώρα μας, ήταν αναμενόμενη. Το θέμα όμως που δημιουργείται, πλέον, είναι ίσως πολύ σοβαρότερο, λόγω των συνεχών μέχρι σήμερα παραχωρήσεών μας. Είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να ασκηθούν πιέσεις μόνο προς την Ελλάδα, αφού εμείς δείχνουμε τάσεις διαλλακτικότητας, προκειμένου να δεχθούμε την εκτρωματική πρόταση των Σκοπίων.
Αλήθεια, κυρία Μπακογιάννη, ποιος θα χρεωθεί την αποτυχία σε περίπτωση που αυτή υπάρξει; Μήπως κάποιος μεταφραστής (επειδή δεν σας μετάφραζε σωστά ή κάποιος κλητήρας (επειδή καθυστερούσε την προς εσάς μεταφορά σημαντικών εγγράφων);
Κι έτσι, σαν απορία το έχω: Είστε ακόμη υπουργός Εξωτερικών ή «σχεδιάζετε» την επόμενή σας πολιτική κίνηση εν όψει φθινοπώρου και πιθανότατων βουλευτικών εκλογών;
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Να κρατήσουμε λίγο ακόμα μέχρι να διαλύσουν το κρατίδιο των Σκοπίων οι αλβανοί και οι βούλγαροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διαλυση αυτου του κρατιδιου ειναι η μονη ρεαλιστικη λυση.
    Πρεπει ομως να γνωριζουμε το εξης:
    Ακομα και αν βουλγαροποιηθει το συγκεκριμενο κρατιδιο,οι Βουλγαροι την συγκεκριμενη περιοχη θα την ονομαζουν και αυτοι Μακεδονια!!!
    Οι Βουλγαροι δεν πρεπει να υποτιμηθουν,διοτι ησαν οι κυριοι αντιπαλοι των Ελληνων για την κατακτηση της πραγματικης Μακεδονιας ,δηλαδη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.
    Ας ειμαστε προσεκτικοι,διοτι λαθη δεν χωρουν σε αυτο το ευαισθητο ιστορικα θεμα.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ΓΜ

    Ακόμη και Μακεδονία να την ονομάζουν, δεν δέχονται την ύπαρξη ούτε «μακεδονικού» έθνους, ούτε «μακεδονικής» γλώσσας. Και στο φινάλε, γεωγραφικά, Μακεδονία είναι, πώς να το κάνουμε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]