Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο τουρκικός έρωτας του Γκρούεφσκι

Από αλλού τρώει και πίνει

και αλλού πάει και το... δίνει!

Γνωστότατος για τις «ανατολίτικες» συνήθειές του, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δεν παραλείπει, δοθείσης της ευκαιρίας να αποδείξει τα βαθιά του συναισθήματα, που αγγίζουν το πάθος!
Έτσι, πριν από λίγες ημέρες, άδραξε την ευκαιρία για να αποδείξει τον ανθελληνισμό του (με συγχωρείτε, τον φιλοτουρκισμό του ήθελα να γράψω) και «έτρεξε» στο χωριό Κότζακικ της ΠΓΔΜ να καταθέσει τα πειστήρια αυτής της «σχέσης».
Αφιερωμένο στη μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ είναι το κτίριο που θεμελίωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι στο χωριό Κότζακικ. Φήμες (από τις γνωστές που φροντίζει να «γεννά» το καθεστώς του Γκρούεφσκι) αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο σημείο της θεμελίωσης βρισκόταν το σπίτι του πατέρα του Κεμάλ κι έτσι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει το ξεχωριστό… φλερτ της κυβέρνησής του με την Άγκυρα.
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να κάνει και δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στις οποίες χαρακτήρισε το κτιριακό μνημείο ως «ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα του». Φυσικά, το αστείο της υπόθεσης είναι πως αυτά τα «έργα» ο κύριος Γκρούεφσκι τα κάνει με χρήματα που του στέλνουν ομογενείς Σκοπιανοί (τεράστια χρηματικά ποσά στέλνονται στα Σκόπια κυρίως από την Αυστραλία και τον Καναδά, για να στηρίξουν τις πολιτικές του Γκρούεφσκι), αλλά και με χρήματα που εισπράττει από φόρους των Ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην ΠΓΔΜ και οι οποίες ουσιαστικά στηρίζουν την οικονομία του κρατιδίου αυτού.
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επόμενο κτίριο που ετοιμάζεται, είναι δημόσια ουρητήρια σε παρακείμενο χώρο, ακριβώς επάνω στην τουαλέτα του σπιτιού του πατέρα του Κεμάλ, καθώς και ένα κυνοκομείο στη θέση που βρισκόταν το σκυλόσπιτο που έμενε ο σκύλος του Κεμάλ. Η κυβέρνηση των Σκοπίων ευελπιστεί πως οι αρχαιολογικές έρευνες που γίνονται στην περιοχή, από διάφορους Ευρωπαίους αρχαιολόγους, θα αποδείξουν επιτέλους την τουρκομακεδονική καταγωγή των κατοίκων της περιοχής κι έτσι θα μπορέσει να συσφίξει περισσότερο τις σχέσεις του με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Παρ’ όλα αυτά, με έναν γελοίο πρωθυπουργό (μην ξεχνάμε τα «μακεδονοειδή» και τα υπόλοιπα φαιδρά που δημιουργεί η παρεούλα του VMRO) που εξαντλείται σε «φιέστες» και πανηγυράκια, η ελληνική εξωτερική πολιτική δυσκολεύεται να περάσει τις Ελληνικές θέσεις και να γνωστοποιήσει στην διεθνή κοινότητα την ιστορική αλήθεια. Τελικά, μήπως τα «παιδάκια» του Ελληνικού ΥΠΕΞ βρίσκονται σε χειρότερη πνευματική κατάσταση από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων;
Γιώργος Τ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ορια στην γελοιοτητα δεν υπαρχουν.
    Ο συγκεκριμενος υπανθρωπος- προεδρος των Σκοπιων εχει απιστευτο κομπλεξ και μισος κατα των Ελληνων, επειδη εμποδιζουμε το ονειρο μιας "ενιαιας Μακεδονιας".
    Μονο στο ονειρα του τελικα θα μεινει,αν βεβαιως επιβιωσουν.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]