Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νταβούτογλου μας έρχεται, εμπρός βήμα ταχύ...

Ο καλός Τούρκος «πατέρας» και η
«οθωμανική Τάξη» επιστρέφουν στα Βαλκάνια

Ως εγγυητής της σταθερότητα στα Βαλκάνια και με το όραμα «ενός κοινού μέλλοντος» των βαλκανικών εθνών εμφανίστηκε στο Νόβι Παζάρ του Σάντζακ ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Δαβίδογλου (Davutoglu), και δήλωσε (24-07-2009) στο πρακτορείο ο Ανάτολου, ότι «η Τουρκία στοχεύει σε ένα κοινό μέλλον με τις βαλκανικές χώρες» ενώ σημείωσε ότι, «η Τουρκία έχει μια ιστορική ευθύνη έναντι των βαλκανικών εθνών και επομένως θα κάνει αυτό το που πρέπει για να εκπληρώσει αυτή την υπευθυνότητα».
«Αυτή η την ευθύνη απαιτεί να φέρουμε όλες τις χώρες πιο κοντά την μια με την άλλη, και να εγγυηθούμε τη διαρκή σταθερότητα στα Βαλκάνια αλλά και να ελαχιστοποιήσουμε τον διαχωρισμό μεταξύ των εθνών που έζησαν το ένας στο πλευρό του άλλου για αιώνες ώστε να οικοδομήσουμε όλοι μαζί ένα κοινό μέλλον» τόνισε ο κ. Δαβίδογλου.
Ο Τούρκος υπουργός εκτίμησε ότι μια θετική η θέληση της Σερβίας για έναν στρατηγικό συνεταιρισμό, και σημείωσε: «Η Τουρκία πιστεύει ότι η δημιουργία μιας περιφερειακής συνείδησης και η κοινή προοπτική των Βαλκανίων θα είναι πολύ αποδοτική», Ενώ υπογράμμισε ότι τα Βαλκάνια θα πρέπει να γίνουν περιοχή ασφαλείας, ελευθερίας, ειρήνης, σταθερότητας, και ευμάρειας αφήνοντας πίσω την αγωνία του 1990.
Ο κ. Δαβίδογλου υπογράμμισε τη σημασία της εδαφικής ακεραιότητας και σταθερότητας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
Η Τουρκία πρότεινε στη Σερβία σειρά μεγάλων έργων ίδιος για την περιοχή του Σάντζακ.
Από την πλευρά της η Σερβία, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός, εξεδήλωσε την προώθηση της να οικοδομηθεί ένα ισλαμικό πολιτιστικό Κέντρο στο Βελιγράδι. η σερβική πρόταση έγινε δεκτή.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίσκεψη του στο Σάντζακ ιστορική διότι ήταν ο πρώτος Τούρκος υπουργός που επισκέφθηκε την περιοχή μετά από περισσότερο από έναν αιώνα, και διαπιστώσει από τις επαφές του και τις συνομιλίες του ότι ο λαός του Σαντζάκ παραμένει πιστός Τουρκία.
«Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ευμάρεια και την ευτυχία τους» είπε ο κ. Δαβίδογλου» και εξέφρασε την ελπίδα ότι το Σάντζακ θα εξακολουθήσει να είναι γέφυρα φιλίας μεταξύ της Τουρκίας και της Σερβίας.
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]