Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Dora you are history…

Η ευκαιρία του Καραμανλή

Από σήμερα αρχίζει η αποκαθήλωση της ισχυρής γυναίκας του ΟΑΣΕ, της υπουργού Εξωτερικών και της αυριανής(;) αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, της κόρης του επίτιμου Μητσοτάκη.
Σήμερα η κυβέρνηση Καραμανλή θα γνωρίσει μία μεγάλη ήττα, μία πανωλεθρία, την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα, χωρίς να αφήσει το καλοκαιράκι να «σιτέψει» τους σπόρους της πολιτικής κατακρήμνισής της. Η άμεση ενέργεια που σήμερα θα κληθεί να κάνει πράξη ο πρωθυπουργός, ονομάζεται καρατόμηση (κοινώς αποκεφαλισμός) της Ντόρας Μπακογιάννη. Της κυρίως υπεύθυνης του συνεχιζόμενου διασυρμού της κυβέρνησης (με τη διαφυγή Καρκαβέλα), λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές.
Η ευκαιρία που δίνεται στον Κώστα τον Καραμανλή, να απαλλαχθεί από το «βάρος» της φιλόδοξης υπουργού Εξωτερικών (που μέχρι χθες του πριόνιζε την καρέκλα), είναι μοναδική. Το αντιστάθμισμα της θυσίας θα σημάνει συσπείρωση, αλλά και θα αποδείξει πως ο πρωθυπουργός είναι δυνατός αρκετά προκειμένου να τα βάλει με το «σύστημα». Η Ντόρα Μπακογιάννη οφείλει να αποδεχθεί τη θυσία της, ως καλός στρατιώτης του κόμματος και επίσης να αποδεχθεί δημοσίως τα λάθη της, για να γλιτώσει η κυβέρνηση από τα χειρότερα. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από «την κυρία με το καρφιτσωμένο χαμόγελο», θα αποδειχθεί κόλαφος και θα οδηγήσει τη χώρα σε φθινοπωρινές βουλευτικές εκλογές (πιθανότερος μήνας ο Νοέμβριος).
Η οργή στα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και στα μέλη του κόμματος, κατά της κυρίας Μπακογιάννη, είναι έκδηλη και πολύ δύσκολα θα συγκρατηθεί η δημοσιοποίηση καταγγελιών στο πρόσωπο της σημερινής (ποιος ξέρει για αύριο;) υπουργού Εξωτερικών.
Προ της αποκαθηλώσεως, καλό θα είναι να σκεφθούν τόσο τα στελέχη του κόμματος όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τις ασφαλιστικές εκείνες δικλίδες που θα εξασφαλίσουν την πλήρη απομάκρυνση της πληγωμένης υπουργού, η οποία θα γίνει επικίνδυνη όχι μόνο για τους γύρω της, όχι μόνο για το κόμμα το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί, όχι μόνο για την κυβέρνηση της χώρας, αλλά και για την ίδια την χώρα…
Η ίδια η κυρία Μπακογιάννη, γνωρίζοντας το «κλίμα» που επικρατεί εις βάρος της, αλλά ακόμη και τις αποφάσεις που δρομολογούνται προς το πρόσωπό της, από χθες άρχισε να μιλάει για ανθρωποφαγίες και άλλα θλιβερά, για να ισχυριστεί στη συνέχεια (σήμερα) πως γνώριζε την παγίδα που της είχανε στήσει οι «άσπονδοι φίλοι» της. Θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» τον πρωθυπουργό μέσω Βατοπεδίου… και των «φίλων» του που πετάχτηκαν από την κυβέρνηση λόγω μεθοδεύσεων τρίτων… προσπαθώντας να συγκεντρώσει την συμπάθεια του κόμματος.
Πάντως, εάν ο κύριος Καραμανλής προχωρήσει (και όλα λένε πως θα το κάνει) στον αποκεφαλισμό της κυρίας Μπακογιάννη, θα είναι παγκοσμίως ο μοναδικός αρχηγός κόμματος που χάνοντας τις εκλογές θα δώσει τόση χαρά στους οπαδούς του και τόση στεναχώρια στους αντιπάλους του…
«Η Πυθία»
Υ.Γ.: Dora say cheese…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Η Ντορολίζα και ο πατέρας της πέτυχαν το ακατόρθωτο. Πήγανε τη χώρα τόσο πίσω όσο μας πήγανε οι μογγόλοι στα 400 χρόνια σκλαβιάς.

    Ποιότητα στην ανικανότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΑΒΕΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Prosopika pistevo oti H Aftokrateira Ntora krataei ton Kostaki apo t´A........dia kai o Kostakis ontas Kotoula den prokite na kanei tipota
    Tha katsei san kalo mamothrefto kai tha pieei kai afto to Telefteo pikro potiri...
    An omos to kanei tha exei +1 psifo apo emena kai + 6 apo tin oikogenia mou pou eixame pseifisei Karatzaferi Dagoto
    Ta parapano pros skepsi
    Efxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν διώξη καί τόν Πάκη θά έχη καί 6 ψήφους από εμάς,καί άλλους 5,άν διώξη καί τόν μουστάκια τού
    Υπουργείου Εθνικής(ό θεός νά τό κάνη)Αμύνης.
    Πρώτα όμως νά αρχίση από τήν Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]