Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιχείρηση «καθαρά χέρια» ετοιμάζει το Μαξίμου

Υπηρεσία «εσωτερικών υποθέσεων» υπό την εποπτεία των κκ. Αγγέλου και Δασκαλάκη θα κάνει έρευνες για υποθέσεις με άρωμα σκανδάλου

Υπηρεσία «εσωτερικών υποθέσεων» συστήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να διερευνηθούν επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες που φθάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο για μια σειρά κρατικούς αξιωματούχους, αλλά και για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που κινούνται στις παρυφές του κρατικού μηχανισμού και δεν έχουν θεσμικό ρόλο.
Η επιχείρηση «καθαρά χέρια» στο «γαλάζιο» σύστημα εξουσίας θα εποπτεύεται από τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου κ. Ι. Αγγέλου και από τον γενικό διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μεν. Δασκαλάκη, οι οποίοι έχουν δώσει εντολή σε μια ομάδα «επίλεκτων» στελεχών της ΝΔ να προχωρήσουν σε έρευνες ανά την επικράτεια διαφόρων υποθέσεων που στιγματίζουν το κόμμα και επιβαρύνουν το κλίμα σκανδαλολογίας.
«Παραστρατήματα γαλάζιων
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η ομάδα έχει αρχίσει να λειτουργεί και να κινείται παρασκηνιακά, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για διάφορα «παραστρατήματα» στελεχών της ΝΔ που είναι τοποθετημένα σε θέσεις κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό και δεν διαβιούν «σεμνά και ταπεινά». Αυτή η ομάδα των έμπιστων στελεχών θα συνομιλεί και θα δίνει αναφορά ανά τακτά χρονικά διαστήματα τόσο στον κ. Αγγέλου όσο και στον κ. Δασκαλάκη, που αποτελεί και τον δίαυλο επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου και της Ρηγίλλης.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ένας φάκελος που έφτασε πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου και αφορά σκάνδαλο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και σχετίζεται με «τα έργα και τις ημέρες» γνωστού στο κομματικό σύστημα στελέχους της ΝΔ που κατείχε θέση κλειδί σε οργανισμό παραγωγικού υπουργείου. Αυτή ήταν μια από τις δεκάδες ιστορίες που καταγράφονται καθημερινά στο «γαλάζιο» παρασκήνιο, πίσω από τις κουρτίνες της εξουσίας.
Στο γραφείο του κ. Αγγέλου, αλλά και στο γραφείο του Γραμματέα της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτη στη Ρηγίλλης, οι καταγγελίες που φθάνουν είναι αρκετές. Επιχειρηματίες, εργολάβοι, προμηθευτές, ακόμη και απλοί πολίτες προστρέχουν σε πολιτικά γραφεία για εξυπηρέτηση. Σύμβουλοι υπουργών, ιδιαίτεροι και ορισμένοι διευθυντές υπουργείων, άνθρωποι που χρησιμοποιούν την εξουσία και τη θέση τους, παίζουν «παιχνίδια» είτε προς ίδιον όφελος είτε προς όφελος άλλων. Στους «γαλάζιους» κύκλους πολλά ακούγονται και λέγονται για περίεργες υποθέσεις, για «σκιές» σε διαγωνισμούς, για «παιχνίδια» με επιχειρηματίες, αλλά και για ορισμένα «γαλάζια τρωκτικά» σε υπουργεία και οργανισμούς.
Κυβερνητικά αλληλοκαρφώματα
Τις τελευταίες εβδομάδες στο «γαλάζιο» παρασκήνιο παρατηρούνται αρκετά εσωτερικά και ενδοκυβερνητικά αλληλοκαρφώματα και είναι θέμα χρόνου, όπως λένε και κορυφαίοι υπουργοί, να δημοσιοποιηθούν διάφορα περιστατικά. Για να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις και υπό τον φόβο αποκαλύψεων που θα πλήξουν εκ νέου την κυβέρνηση, αποφασίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η έναρξη της επιχείρησης αυτοκάθαρσης στο εσωτερικό της ΝΔ. Η πληροφορία για τη σύσταση της υπηρεσίας «εσωτερικών υποθέσεων» αρχίζει και προκαλεί τριγμούς στο γαλάζιο σύστημα εξουσίας. Σε πολλά υπουργικά γραφεία, κρατικούς οργανισμούς, ΔΕΚΟ, γενικές γραμματείες, κτλ., επικρατεί νευρικότητα και πανικός, καθώς ορισμένα στελέχη αναμένουν «εκκαθαρίσεις» μετά τις ευρωεκλογές.
«Υπάρχουν διάφορα περιστατικά που μας δημιουργούν ερωτήματα και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν μας δημιουργήσει προβλήματα. Υπάρχουν στελέχη που παραμένουν σε θέσεις επί μια πενταετία και για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες για περίεργες κινήσεις τους» τονίζει προς «Το Βήμα» κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, που έχει γνώση των φημών που κυκλοφορούν στο παρασκήνιο. «Γιατί πρέπει η παράταξη να πληρώνειτις λανθασμένες επιλογές στα πρόσωπα που αξιοποιούνται; Υπήρξε χαλαρότητα ως προς την αξιολόγηση και διερεύνηση των καταγγελιών.Πολλές επιλογές δεν έγιναν με βάση κριτήρια ηθικής και αξιοσύνης, αλλά έπαιξαν ρόλο άλλα στοιχεία» σχολιάζει πικρόχολα κορυφαίο κομματικό στέλεχος.
«Αυτοκάθαρση»: Σχεδιάζουν προγραφές
Στο Μέγαρο Μαξίμου γνώριζαν εδώ και πάρα πολύ καιρό για το ποιόν και τη δράση αρκετών κρατικών αξιωματούχων, αφού τα εσωκομματικά «καρφώματα» είναι πολλά. Μια ανάλογη επιχείρηση «αυτοκάθαρσης» είχε ξεκινήσει και παλαιότερα, αλλά απέφερε πενιχρά αποτελέσματα. Και μόνο όμως η ανησυχία που προκλήθηκε σε διάφορα κυβερνητικά στελέχη τους ανάγκασε να είναι πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους. Τότε δόθηκε το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου ότι απέδωσε η προσπάθεια που έγινε να περιοριστούν ή να καλυφθούν νέες περιπτώσεις διαφθοράς που εκκολάπτονται στο εσωτερικό της ΝΔ.
Η αύξηση των καταγγελιών το τελευταίο διάστημα θορύβησε το πρωθυπουργικό επιτελείο που αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να εντείνει τον εσωτερικό έλεγχο και να προλάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ως εκ τούτου, μετά τις ευρωεκλογές θα εντατικοποιηθεί η αξιολόγηση διαφόρων προσώπων και θα ξεκαθαριστούν υποθέσεις που λιμνάζουν. Παράλληλα, αναμένεται να «αποκεφαλιστούν» πρόσωπα που παραμένουν στις ίδιες θέσεις από το 2004. Ουσιαστικά θα επιταχυνθούν οι εξελίξεις και θα υπάρξουν ευρύτατες αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό εντός του καλοκαιριού για να μη δημιουργηθούν ιδιαίτερες εντάσεις και αντιδράσεις. Βασικός στόχος είναι η ΝΔ να πάει στις βουλευτικές εκλογές με καθαρό- όσο γίνεται- τοπίο και χωρίς «σκιές» για διάφορα πρόσωπα.
Πηγή: Εφ. "Το Βήμα"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]