Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι δεν εμπιστεύονται πλέον τον Ταλάτ

Να είναι "συνοδευόμενος" στις συνομιλίες

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών της ψευδοκυβέρνησης Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, στις συνομιλίες ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα πρέπει να συνοδεύεται από άτομο της νέας ψευδοκυβέρνησης.
Σε δηλώσεις στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ακόμη ότι κακώς το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, παρουσιάζεται ως αδιάλλακτο και ως κόμμα που στρέφεται εχθρικά κατά των Ε/κ.
Είπε ότι είναι πολύ καλός φίλος με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού και τον βουλευτή Χρήστο Πουργουρίδη και ότι οι Ε/κ αυτοί πολιτικοί γνωρίζουν το τι σκέπτεται και ότι είναι υπέρ της ειρήνης και φιλίας.
Ατυχείς και άκαιρες οι δηλώσεις Ταλάτ
Ο λεγόμενος σύνδεσμος Τ/κ αγωνιστών με ανακοίνωση του, σύμφωνα με τα σημερινά τ/κ ΜΜΕ, αναφέρει ότι οι δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το εδαφικό ήταν «ατυχείς και άκαιρες» και ότι το Κυπριακό δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί με επιμέρους συμφωνίες αλλά επιβάλλεται μια συνολική λύση.
Ο «πρόεδρος» του λεγόμενου συνδέσμου Βουράλ Τουρκμέν, ισχυρίστηκε ότι παρόμοιες δηλώσεις πριν την επίτευξη συνολικής λύσης αποδυναμώνουν την διαπραγματευτική ικανότητα της τουρκικής πλευράς.
Καταδικάζουν την απόφαση του ΔΕΚ
Η επιτροπή που συστάθηκε για καταδίκη της απόφασης του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σχετικά με την υπόθεση Οραμς, επισκέφθηκε χθες την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε δηλώσεις του ο εκ των μελών της επιτροπής, πρώην «υφυπουργός παρά τω προέδρω» Εργκουν Ολγκούν ισχυρίστηκε ότι η απόφαση δεν αφορά μόνο τους Οραμς αλλά καθιστά άχρηστη την αρχή της διζωνικότητας.
Ισχυρίστηκε, όπως γράφει η «Κίπρις», ότι η απόφαση δεν σχετίζεται μόνο με το περιουσιακό αλλά επιτρέπει την επέκταση των αρμοδιοτήτων των Ε/κ Δικαστηρίων και στα κατεχόμενα.
Τα μέλη της «επιτροπής» επισκέφθηκαν και τον αρχηγό του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Τσακιτζή, ο οποίος είπε ότι η απόφαση δεν ήταν κάτι το ευχάριστο για τους Τ/κ και πρόσθεσε ότι με διαμαρτυρίες και καταδίκες δεν επιτυγχάνεται τίποτα.
Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη λύσης του κυπριακού, στην ανάγκη ρυθμίσεων που αφορούν την ε/κ περιουσία αλλά και αναθεώρησης του «συντάγματος» του ψευδοκράτους.
Σε επίσκεψη της «επιτροπής» στον αρχηγό του τ/κ Κόμματος Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης Τουργκάϊ Αβτζί, ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι η απόφαση ήταν «απαράδεκτη».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]