Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η φιέστα της Ακρόπολης

Αυτοί που έχουν ρίξει τον Πολιτισμό στα Τάρταρα
μιλούν για τις μνήμες και τις αξίες του


Ακούγοντας τον εμπνευσμένο λόγο του Αντώνη Σαμαρά, λίγο έλειψε να παρασυρθώ και να ξεχάσω ότι βρίσκομαι μπροστά σε μια τελετουργική φιέστα του κόσμου της καπιταλιστικής εξουσίας που τα πάντα εμπορεύεται.
Ο Αντώνης Σαμαράς, ομολογουμένως, είναι ένας πολιτικός με κουλτούρα, με γνώσεις και προπάντων με εκλεπτυσμένη αισθητική. Σπάνια, συναντάς σήμερα πολιτικό με αισθητική και με εσωτερική καλλιέργεια. Το χυδαίο και το αγοραίο κυριαρχεί. Μπροστά σε αυτή την αγοραία χυδαιότητα, η αισθητική γοητεία του Σαμαρά ακτινοβολεί ακόμα περισσότερο.
Για λίγο, λοιπόν, με παρέσυρε και με ξεγέλασε ο συμπαθέστατος Αντώνης. Μόνο για λίγο, όμως. Αμέσως συνήλθα και σκέφτηκα: Είναι δυνατόν το κατεστημένο, όλο το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο (και όχι μόνο μια πολιτική του συνιστώσα, η κυβέρνηση) να μιλάει για τη «συνέχεια» του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, και τις πανανθρώπινες ιστορικές κατακτήσεις του; Να μιλάει για τα μνημεία και δημιουργήματα του Παρθενώνα, για τους συμβολισμούς αυτών των αισθητικών αξιών, για την Ελλάδα και την Αθήνα, όταν:
α) Είναι αυτό το κατεστημένο και αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν ισοπεδώσει τα πάντα.
β) Είναι όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις της τελετουργικής φιέστας που έχουν δολοφονήσει ανελέητα και βάναυσα ό,τι το ελληνικό, ό,τι το αισθητικό, ό,τι το δημιουργικό: Κάθε ιδέα και αισθητική, κάθε ιστορία και πολιτιστική αξία, κάθε κατάκτηση του πνεύματος και κάθε αλήθεια.
γ) Είναι αυτό το κατεστημένο που μετέτρεψε την Αθήνα σε τσιμεντούπολη, θάβοντας ή λεηλατώντας τα ιστορικά της μνημεία.
δ) είναι αυτό το κατεστημένο που στο βωμό της εμπορευματοποίησης και των κερδών αφάνισε τα «σπλάχνα» της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα, πλήθος ιστορικών μνημείων.
ε) Είναι αυτό το κατεστημένο που στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων κατέστρεψε ό,τι είχε απομείνει, ή ό,τι «αρχαίο» φανερωνόταν.
στ) Τέλος είναι αυτό το κατεστημένο που καθιέρωσε ως «αξίες» την καρατόμηση των εθνικών μας κατακτήσεων, τη θανάτωση της ιστορικής μας μνήμης, την αχαλίνωτη δολοφονία της Αισθητικής και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τη βάναυση αποσάθρωση της σκέψης και των ανθρώπινων αξιών.
Είναι αυτό το κατεστημένο που χρηματοδοτεί και επιδοτεί τα κόπρανα της αγοραίας χυδαιότητας, που έχει ανάγει σε υπέρτατη «αρετή» την επιδότηση και εξαγορά ανθρώπων και εμπορικών αντικειμένων.
Αυτό το κατεστημένο έστησε και αυτή την τελετουργική φιέστα για το Μουσείο της Ακρόπολης. Μια φιέστα πολιτικής εμπορίας και παραπλάνησης…
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μακαρι οτι γινεται αυτην την στιγμη στην Αθηνα με τα μνημεια του Παρθενωνα να πραγματοποιηθει αναλογως στην Μακεδονια και στην Θρακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]