Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευθύνες στην Ελλάδα ρίχνουν οι Τουρκοκύπριοι για το Κυπριακό!

Ερτσακιτζά: Να απολογηθεί ο Καραμανλής

Εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και τα ρέστα!!!

Την πεποίθηση ότι με την επίσκεψη του στην Κύπρο ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσπαθεί να υποδείξει ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη για το Κυπριακό εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Χασάν Ερτσακιτζά προσθέτοντας πως ο Ελληνας Πρωθυπουργός δεν πρέπει να ξεχνά τη συμβολή της Ελλάδας στη δημιουργία του Κυπριακού και πως είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί, κατά την έκφραση του, προς τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης του Τύπου και σύμφωνα με ΜΜΕ των κατεχομένων, ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη ανέφερε πως το κατοχικό καθεστώς παρακολουθεί με ανησυχία τις προσπάθειες της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης για διασύνδεση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ με το Κυπριακό.

Πρόσθεσε πως παρόλο που παρατηρείται ότι οι δυο κυβερνήσεις προσπαθούν να παίξουν ένα θετικό ρόλο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και στο Κυπριακό, η ειλικρίνεια τους εντούτοις θα πρέπει να αποδειχτεί.
«Για να παίξουν τον θετικό αυτό ρόλο, οι ελληνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να επιδείξουν μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση και να διέπονται από την κοινή λογική» είπε.
Σε ό,τι αφορά τις απευθείας διαπραγματεύσεις, ο κ. Ερτσακιτζά δήλωσε ότι οι σύμβουλοι των δυο ηγετών και οι εμπειρογνώμονες συναντήθηκαν σήμερα το πρωί και ότι θα ξανασυναντηθούν αύριο στις 15:00 το απόγευμα, όπως και στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, για να δουλέψουν πάνω στο κείμενο της έκθεσης της ομάδας εργασίας για την οικονομία με στόχο να υπάρξουν βελτιώσεις μέχρι τις 5 Μαΐου.
Αποτέλεσμα "εκλογών"
Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη προέβη και σε αποτίμηση των παράνομων εκλογών στα κατεχόμενα αναφέροντας πως αυτές διεξήχθησαν με ωριμότητα και υποδεικνύοντας πως αυτό αποδεικνύει την ικανότητα των Τ/κ σε ό,τι αφορά τη σύσταση και τη λειτουργία «κράτους».
Σε ό,τι αφορά τα σχόλια αναφορικά με το κατά πόσο το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών θα επηρεάσει τις συνομιλίες, είπε ότι τα σχόλια αυτά προέκυψαν λόγω της στάση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας στο παρελθόν.
Δήλωσε παράλληλα πως ο Ντερβίς Ερογλου αναφέρθηκε αρκετές φορές μετά τις «εκλογές» στη σχέση που θα έχει η λεγόμενη κυβέρνηση του με τον Τ/κ ηγέτη και την Τουρκία η οποία υποστηρίζει τον κ. Ταλάτ στις συνομιλίες.
Πρόσθεσε ότι ο κ. Ταλάτ εκπροσωπεί την τ/κ πλευρά στις διαπραγματεύσεις και πως βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με την κυβέρνηση του ψευδοκράτους και της Τουρκίας αναφέροντας ακόμη πως οι χτεσινές δηλώσεις των κ. Γκιουλ και Ερντογάν θα πρέπει να δώσουν ένα τέλος στις ανησυχίες γι’ αυτό το ζήτημα.
Υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του κ. Ερογλου σε ό,τι αφορά το διορισμό εκπροσώπου του δίπλα στον κ. Ταλάτ, είπε ότι αυτές οι δηλώσεις θα πρέπει να αξιολογηθούν μέσα σε αυτό το πλαίσιο και πρόσθεσε ότι ο κ. Ταλάτ είναι αυτός που διορίζει την ομάδα του.
Επίσκεψη Σουηδού ΥΠΕΞ
Σε ερώτηση αναφορικά με την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ στην Κύπρο, ανέφερε πως σύμφωνα με δηλώσεις, ο κ. Μπιλντ έρχεται στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού και πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε αίτημα εκ μέρους του κ. Ταλάτ.
Υπενθύμισε παράλληλα πως ο κ. Ταλάτ συναντήθηκε με τον κ. Μπιλντ στη Στοκχόλμη στις 2 Απριλίου.
Σε ερώτηση τέλος αναφορικά με το ενδεχόμενο παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ψευδοκράτος, ο κ. Ερτσακιτζά ανέφερε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη μια τέτοια επίσκεψη.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]