Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία χρηματοδοτεί στις ΗΠΑ έρευνες και σχέδια κατά της Ελλάδας

Με τεράστιο δίκτυο πρακτόρων

Από τουρκικές χρηματοδοτήσεις υπάρχουν ερευνητικά, δήθεν, προγράμματα σε think tanks όπως το Council of Foreign Relations, το RAND, το Brookings, το Carnegy Endowment, το Center for Strategic and International Studies (CSIS), το Hudson Institute, το Washington Institute for New East Policy, το Jamestown Foundation, το Eurasia Foundation, το German Marshall Fund of the US (GMFUS) το US Peace Institute, το Center for American Progress, το Middle East Progress, το The Center for a New American Security, το New America Foundation καθώς επίσης σε αριθμό άλλων που ασχολούνται με ζητήματα τρομοκρατίας, ενέργειας κλπ. και των οποίων οι χρηματοδοτήσεις παραμένουν αδιαφανείς.

Επίσης, εάν κάποιος ερευνήσει επισταμένα το σύνολο των βιβλίων που γράφονται για την Τουρκία στις ΗΠΑ και τα οποία περιφέρονται γύρω από «στρατηγικό» «κομβικό» κλπ. ρόλο της Τουρκίας για τη Δύση, (policy oriented books) και για τα αναρίθμητα κακά που θα επέλθουν στον πολιτισμό εάν η Τουρκία «χαθεί» τάχατες από το Δυτικό στρατόπεδο, θα διαπιστώσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες συγκυρίες.
Οι χρηματοδοτήσεις για τις τουρκικές δραστηριότητες προέρχονται, συνήθως αλλά όχι πάντοτε, από συντηρητικά και αντιδραστικά ιδρύματα στις ΗΠΑ που διαθέτουν πάμπολλα εκατομμύρια για μελέτες που αφορούν στην ασφάλεια των ΗΠΑ.
Τέτοια ευαγή ιδρύματα είναι, για παράδειγμα, το Smith Richardson Foundation, (που χρηματοδότησε την πιο πρόσφατη μελέτη του CSIS, Turkey's Evolving Dynamics, March 2009), το John M. Olin Foundation, το Scaife Family Foundation, κλπ.
Εάν οι χρηματοδοτήσεις δεν προέρχονται από τέτοιου είδους ιδρύματα τότε η έρευνα μας οδηγεί κατ' ευθείαν στο τουρκικό κράτος (το Papadevlet) ή σε οργανώσεις που λειτουργούν πρακτόρικα για την Τουρκία στις ΗΠΑ όπως είναι το Turkish Coalition of America, το American Turkish Council, το Institute of Turkish Studies κλπ. Στο ζήτημα αυτό της εκλεπτυσμένης προπαγάνδας είναι απαραίτητο να διερευνηθεί και η συνέργεια ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία στον ακαδημαϊκό άξονα, (που λειτουργεί ταυτόχρονα με τον στρατιωτικό), ανάμεσα στις δύο χώρες και ο οποίος εκδηλώνεται σε όλo το εύρος των εκδοτικών δραστηριοτήτων, δημοσιεύσεων, συνεδρίων κλπ. σε ΗΠΑ, Ισραήλ και Τουρκία.
Στην ουσία το αμερικανο-εβραϊκό λόμπι «δίδαξε» τους Τούρκους και τους οδήγησε χέρι-χέρι στις πηγές χρηματοδότησης, κάτι για το οποίο τελευταία οι Ισραηλινοί νοιώθουν να είναι μετανιωμένοι λόγω της «αυτονόμησης» της Άγκυρας και του εγγενούς αντισημιτισμού των Τούρκων.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. POLI KALO TO EKANES TO SAIT BRAVO SOU.TO MONO ASXIMO GIA MENA AFTO TO GRI DEN MPORIS NA TO EXIS LEYKO PALI GIA NA MPORO NA DIAVAZO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]