Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ελλάδας εξέδωσαν τα Σκόπια


Χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ως ανασφαλή χώρα

Καθαρή στροφή στην απομόνωση και τον εθνικισμό


Όπως ήταν αναμενόμενο, με το τέλος των εκλογών στα Σκόπια, η κυβέρνηση του Γκρούεφσκι αποφάσισε να συνεχίσει την γνωστή επιθετική τακτική κατά της Ελλάδας, σε μία ύστατη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των κατοίκων των Σκοπίων από τα πραγματικά τους προβλήματα.
Έτσι, σήμερα δημοσιεύθηκε Ταξιδιωτική Οδηγία κατά της Ελλάδας, στην οποία γίνεται σαφής προειδοποίηση σοβαρού κινδύνου –ακόμη και της ζωής- των κατοίκων των Σκοπίων που σκοπεύουν να έρθουν στη χώρα μας!
Με την οδηγία αυτή, ο Γκρούεφσκι προσπαθεί να καλύψει αρκετά θέματα που τον προβληματίζουν το τελευταίο διάστημα, που θα οδηγήσουν στην κατάρρευση της κυβέρνησής του και πιθανότατα τον ίδιο σε πολύ δυσχερή θέση (κυρίως έναντι της Δικαιοσύνης για οικονομικές ατασθαλίες).

Η επερχόμενη οικονομική κατάρρευση, η «φυγή» συναλλάγματος, αλλά και η «χαλαρότητα» του εθνικισμού (κατά την προεκλογική περίοδο), οδήγησαν τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι στην ανακοίνωση αυτής της ταξιδιωτικής οδηγίας.
Θέτοντας ένα τέτοιο ζήτημα, καταφέρνει να αποσπάσει την προσοχή από την αποτυχία του οικονομικού του προγράμματος και ταυτόχρονα προσπαθεί να μειώσει την διαφυγή κεφαλαίων (μικρών και μεγάλων) προς τη χώρα μας, η οποία χαρακτηρίζεται επικίνδυνη ακόμη και για εταιρείες!!!
Στην ταξιδιωτική οδηγία των Σκοπίων αναφέρονται «σοβαροί» κίνδυνοι που διατρέχουν οι πολίτες του κρατιδίου στη χώρα μας, προσπαθώντας να μειώσει στο ελάχιστο την προτίμηση των Σκοπιανών για καλοκαιρινές διακοπές (σε όσους μπορούν να κάνουν διακοπές και δεν έχουν το άγχος της καθημερινής διαβίωσης ακόμη και για την τροφή) στην Βόρειο Ελλάδα.
Ο εθνικισμός, έχει λύσει τα χέρια του Γκρούεφσκι πολλές φορές στο παρελθόν και έχει καταφέρει (χρησιμοποιώντας τον) να συσπειρώσει τους πολίτες κατά της Ελλάδας και φυσικά να καρπωθεί ο ίδιος πολιτικά τα αποτελέσματα. Για μία ακόμη φορά, δοκιμάζει την «συνταγή», ευελπιστώντας πως θα καταφέρει να αποκρύψει τις μεγάλες και πικρές αλήθειες, τα τεράστια και ανεπίλυτα προβλήματα του κρατιδίου των Σκοπίων.
Στη «νότα» κατά της Ελλάδας αναφέρονται οι καθημερινές επιθέσεις κατά αστυνομικών, αλλά και Εταιρειών (με εμπρησμούς και βομβιστικές ενέργειες). Η δράση των κουκουλοφόρων που δρουν ανεξέλεγκτα και χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνοι για την σωματική ασφάλεια όλων των πολιτών (ακόμη και των τουριστών) καθώς και η αυξημένη εγκληματικότητα μέσω ενός τεράστιου κύματος κλοπών και με εγκληματίες που δεν διστάζουν να δολοφονήσουν για να πάρουν μερικά ευρώ, ο Γκρούεφσκι προσπαθεί να μεταστρέψει ένα «κύμα φυγής» (κυρίως οικονομικού περιεχομένου) και να συγκρατήσει οικονομικά κεφάλαια…
Αξίζει να σημειωθεί (μέσα σε όλα τα άλλα) η αστάθεια στις πολιτικές κινήσεις των Σκοπίων, που μέχρι πριν λίγες ημέρες μέσω του κυρίου Μιλόσοσκι προσπάθησαν να κάνουν ένα "άνοιγμα" και μία κίνηση "καλής θέλησης" (ζητώντας μας να ξαναγράψουμε την ιστορία χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα) και σήμερα ουσιαστικά επιτίθενται στη χώρα μας μέσα από μία Ταξιδιωτική Οδηγία, η οποία εξυπηρετεί καθαρά εσωτερικά ζητήματα των Σκοπίων.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να αποφεύγουν τα ταξίδια και τη διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μεγάλες ελληνικές πόλεις, λόγω «των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες».
Σε περίπτωση που τα ταξίδια και η διαμονή στην Ελλάδα είναι απαραίτητα, το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους πολίτες της ΠΓΔΜ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε ασφαλές μέρος, να αποφεύγουν τα αστικά κέντρα και περιοχές, όπου λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις και αναταραχές και να αποφεύγουν να βρίσκονται σε χώρους, οι οποίοι συχνά αποτελούν στόχο επιθέσεων.
Επίσης, υπενθυμίζει ότι τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με κύμα εσωτερικών αναταραχών, βίαιων διαμαρτυριών και ένοπλων επεισοδίων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακινδύνευση της ιδιοκτησίας και της προσωπικής ασφάλειας πολλών ατόμων.
«Τέτοια επεισόδια, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, λαμβάνουν χώρα συνήθως στις μεγαλύτερες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.ά.) και περιλαμβάνουν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τράπεζες, επιθέσεις σε αστυνομικές περιπολίες και ξένα γραφεία, κατάληψη πανεπιστημίων από ομάδες αναρχικών, βομβιστικές απειλές κατά εκκλησιών, καθώς και διαμαρτυρίες στους κύριους δρόμους και πλατείες, οι οποίες συχνά λαμβάνουν βίαιες διαστάσεις» αναφέρεται στην προειδοποίηση της ΠΓΔΜ.
Επιπλέον, επικαλείται μαρτυρίες δεκάδων πολιτών της σχετικά με προβλήματα πρόκλησης ζημιών στα οχήματά τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ή της διέλευσής τους από την Ελλάδα.
Τέλος, το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ καλεί τους πολίτες της χώρας του να παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και να επικοινωνούν με τις διπλωματικές αρχές τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ΠΓΔΜ είχε απευθύνει παρόμοια προειδοποίηση και τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Ελλάδα.
Αντίδραση της Αθήνας
Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για σύγχυση του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Μιλόσοσκι.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γ.Κουμουτσάκος δήλωσε για το θέμα: «Ο κ. Μιλόσοσκι στις 10/4 δημοσιεύει επιστολή του προς την υπουργό Εξωτερικών, με την οποία ζητά ενίσχυση της επικοινωνίας των δύο λαών και της διμερούς τουριστικής συνεργασίας. Πέντε ημέρες μετά, για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει παραπληροφορεί σκοπίμως τους πολίτες της χώρας του, προτρέποντάς τους να μην επισκέπτονται την Ελλάδα. Ο κ. Μιλόσοσκι προφανώς τελεί σε σύγχυση. Δεν μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημά του. Το σοβαρό συμπέρασμα είναι ότι οι κυβερνώντες στα Σκόπια δεν έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν τον χειρότερο εαυτό τους, πλήττοντας για μια ακόμη φορά τις σχέσεις με την Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Μαρτίου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την ΠΓΔΜ μετά την επίθεση που είχε δεχθεί γκρουπ Ελλήνων τουριστών στην Οχρίδα από εθνικιστές. Τότε η Αθήνα προειδοποιούσε όσους ενδιαφέρονταν να επισκεφθούν την ΠΓΔΜ ότι οι αρχές της χώρας εξαντλούν κάθε αυστηρότητα στην εφαρμογή του νόμου «με εμφανή χαρακτηριστικά κατάχρησης και δυσανάλογες συνέπειες».
Δυστυχώς, πέρα από οποιαδήποτε κίνηση εντυπωσιασμού, το μόνο που τελικά καταφέρνει η κυβέρνηση των Σκοπίων είναι να κλείνεται ακόμη περισσότερο και να αποκόπτεται από την υπόλοιπη Ευρώπη και γενικότερα να απομακρύνεται από τον πολιτισμένο κόσμο. Οι επιλογές αυτές του Νίκολα Γκρούεφσκι, αποδεικνύουν τελικά πως το κρατίδιο των Σκοπίων κυβερνάται από έναν άνθρωπο που δεν σκέφτεται ως προς το συμφέρον του συνόλου, αλλά αποκλειστικά σύμφωνα όσα ο ίδιος επιθυμεί για τον εαυτό του και μόνο για τον εαυτό του, οδηγώντας την χώρα του με μαθηματική ακρίβεια στην απομόνωση, στην εξαθλίωση και (δυστυχώς) στον διαμελισμό της…
Κωνσταντίνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. elpisw na ekdwsei kai h Alvania ka8ws kai oles oi mpananies ths ghs kai na krathsoun tous kafrous tous stis xwres tous. arketoi mazefthkan edw, skasila mas an papsoun na erxontai oi pseudo-makedones

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "αρκετοί" που αναφέρει ο φίλος ανώνυμος ακριβώς από πάνω, δεν νομίζω να ανταποκρίνεται στις χιλιάδες αλλοδαπών που έχουν κατακλύσει την χώρα μας. ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ .. πηγαινετε 9 το βράδυ βόλτα στα σοκάκια της Οδού Αθηνάς και μετά ελάτε εδώ και ποστάρετε αν είδατε κάτι που να θυμίζει Ελλάδα.
    Ποστάρω εγώ πρώτος: Θυμίζει Νέα Ορλεάνη, ΙΡΑΝ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ ...
    νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε χώρα του πρώην ΑΠΑΡΧΑΙΝΤ !!
    Προσεύχομαι να κάνουν ΝΤΟΥ στην Βουλή .. για να καταλάβουν οι γελοίοι το μέγεθος τουε προβλήματος. Κοντός ψαλμός αλληλούια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sygnwmh, exeis apolyto dikio, aplws egw erhomai Ellada mia fora to xrono kai ka8e fora to sok oloena kai megalwnei. exw 10 xronia pou efyga ap'thn Ellada kai ka8e fora pou epistrefw nomizw pws episkeptomai allon planhth. na tous xeromaste tous xeftiles tous politikous mas me ta polypolitismika tous skata. dystyxws oso den antidroume ta pragmata 8a xeiroterevoun, omws o kosmos eite einai pnhgmenos sta xreh, eite kymate tou kalou kairou kai pshfizei tsipro-tremopoulous h diavazei vivlia dianooumenwn" typou dhmou h hrakleidh. gamhse ta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι δεν είναι ανέκδοτο τα σκοπιανάκια έβγαλαν και ταξιδιώτική οδηγία,άρχισαν να γίνονται και κράτος και βγάζουν και οδηγίες.Να μην πηγαίνουν λέει τις σκοπιανες ROLLS-ROYCE ειδικά στις μεγάλες πόλεις γιατί επικρατεί εσωτερικός αναβρασμός.Τώρα άντε να κάνουμε Πάσχα χωρίς τον πακτωλό χρημάτων από τους σκοπιανούς τουρίστες,πάει και η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ και όλα τα πολυτελή ξενοδοχεία.Μόνο που δεν τους λέει το σκοπιανό STATE DEPARTMENT που θα πάνε γιά διακοπές αυτοί και το ισχυρό νομισμά τους,το ΚΟΣΟΒΟ,ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ,πάντως τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες,η Μύκονος φέτος θα χάσει όλη την αίγλη της,μην πάτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί έγινε ρέ παιδιά ??????
    Έχουν και "ταξιδιώτες" οι Σκοπιανοί?????
    Πάντως θεωρώ ότι είναι θετική εξέλιξη! Θα αδειάσουν επιτέλους τα φανάρια απο τούς ζητιάνους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]