Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρεκόρ ανεργίας στην Τουρκία

Έρχεται κοινωνική έκρηξη;

Το 15,5% άγγιξε η ανεργία τον Φεβρουάριο στην Τουρκία, σημειώνοντας κατακόρυφη αύξηση από τον Ιανουάριο, που ήταν 11,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουρκικής Στατιστικής, Turkstat.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, περισσότερα από 3,65 εκατ. άνθρωποι δεν έχουν εργασία, με την ανεργία να φτάνει το 17,2% στα αστικά κέντρα και το 11,8% στην ύπαιθρο. Η αύξηση του ποσοστού των ανέργων αποδίδεται στις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Μάλιστα, η αναλογία της συμμετοχής της εργατικής δύναμης μετρήθηκε στο 45,8% από το Δεκέμβριο του 2008 ως το Φεβρουάριο του 2009, αναφέρει το Turkstat.Η τουρκική κυβέρνηση αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το 2009, με την ανεργία να κλείνει στο 13,5% και την οικονομίας να συρρικνώνεται κατά -3,6%, σε αντίθεση με την αρχική πρόβλεψη ανάπτυξης, που ήταν 4%.
Με την ανεργία να ανεβαίνει σταθερά και γρήγορα, είναι βέβαιο πως η κυβέρνηση Ερντογάν πιθανότατα να βρεθεί αντιμέτωπη με μία "έκρηξη", την οποία πολύ δύσκολη θα μπορέσει να ελέγξει, δεδομένης της τραγικότητας μεγάλης μερίδας του τουρκικού λαού ο οποίος βρίσκεται λίγο πριν την εξαθλίωση. Και όταν κάποιος δεν έχει να χάσει τίποτε, τότε γίνεται πολύ επικίνδυνος...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]