Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καραμανλής θα έπρεπε...

Όταν λείπει η αποφασιστικότητα...

Τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις είναι απογοητευτικά. Σίγουρα τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης δεν μπορούν να εκφράζουν την πραγματική εικόνα του εκλογικού χάρτη. Η πρόθεση ψήφου δεν μπορεί να συγκριθεί με την νομιμοποιημένη να αναχθεί σε πολιτικό γεγονός, αποτέλεσμα της εκλογικής κάλπης.
Ωστόσο η δημοσκόπηση της Public Issue διαμορφώνει μια εικόνα που καταγράφει την μετακίνηση του λεγόμενου μεσαίου χώρου στην Κεντροαριστερά. Ένα 5% του εκλογικού σώματος σύμφωνα με τους δημοσκόπους μετακινήθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας κινούνται στο πρωτοφανές 35% ενώ του Πασόκ στο 41%.
Πλήρης ανακατάταξη του πολιτικού χάρτη δηλαδή.

Το αποτέλεσμα αυτό της δημοσκόπησης δεν συνταιριάστηκε από μια ανάλυση για το πιο θεωρούν οι πολίτες το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Η οικονομική κρίση βέβαια και αποτελεί μια σημαντική πληγή για την ευημερία του κόσμου αλλά και τις Ελλάδος και πιέζει όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου αλλά δεν είναι το νούμερο ένα πρόβλημα.
Στην Ελλάδα μια ιδιότυπη εξέγερση διοργανώθηκε και διεκπεραιώθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη από ομάδες εξεγερμένων νεαρών και καθοδηγούμενων λαθρομεταναστών που ρεζίλεψαν την Ελλάδα διεθνώς.
Στο εν λόγω χρονικό διάστημα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδειξε ανίκανη να αντιμετωπίσει την κατάσταση και ο υπουργός κ. Παυλόπουλος προκάλεσε με αναφορές περί κοινών κοινωνικών αγώνων με τους κουκουλοφόρους. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό το έλλειμμα ασφαλείας που δημιουργήθηκε, να το εκμεταλλευτεί ο δήθεν ταλαιπωρημένος συρφετός των λαθρομεταναστών που στοιβάχτηκαν στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της ριζοσπαστικής αριστεράς ξεσάλωσαν. Μάλιστα το οργανωμένο δίκτυο της Αλβανικής μαφίας δεν έλειπε από τα επεισόδια.
Όλα αυτά μπορούσαν να αντιμετωπιστούν άμεσα. Την δεύτερη μέρα μετά τα επεισόδια η ΕΥΠ έπρεπε να κατέγραφε όλες τις συνομιλίες όλων των δημοσιογράφων και όλων των πολιτικών και ένα συντονιστικό κέντρο να στηνόταν αμέσως. Άμεσα η κυβέρνηση έπρεπε να ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας όλων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Έτσι, δεν θα είχε την πίεση για τον αν οι αστυνομικοί θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν πολύ ή λιγότερη βία. Η αστυνομία θα εφάρμοζε όλες τις τακτικές που ήξερε και θα συνελάμβανε τους ταραξίες αμέσως. Εντωμεταξύ τα ονόματα όσων κατέστρεφαν θα καταγράφονταν σε ειδική βάση δεδομένων.
Η βάση αυτή δεδομένων θα είχε καταγεγραμμένη όλη την αντικρατική τους δράση και την συμμετοχή τους σε ανάλογες ενέργειες. Η αστυνομία θα μπορούσε άνετα να τους κατηγορήσει για ζημίες, υπαρκτές η ανύπαρκτες και θα ζητούσε από τους καταστηματάρχες να τους αναγνωρίσουν ως ταραξίες. Οι περισσότεροι από τους έλληνες ταραξίες είναι γόνοι μεσοαστικών η και μεγαλοαστικών οικογενειών. Άρα οποιαδήποτε αντίδραση περί άγριας καταστολής θα αποκρουόταν άνετα καθώς η σύλληψη των εν λόγω «πολιτών» θα προβαλλόταν ως έννομη δράση απέναντι σε παράσιτα της ελληνικής κοινωνίας. Όσο για τα ξένα μέσα, οι δημοσιογράφοι τους θα βρίσκονταν υπό την προστασία της αστυνομίας και θα μεταφέρονταν μακριά από τα γεγονότα για τη ασφάλεια τους.
Την επόμενη της επιτυχής καταστολής ο Καραμανλής θα καλούσε κατ’ ιδίαν τον «κύριο» Αλαβάνο στο Μαξίμου και θα του έκανε σαφές πως στην επόμενη υποτροπή όλες οι ΜΚΟ του Συνασπισμού και οι συνιστώσες θα βρίσκονταν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και πως συνομιλίες των βουλευτών να καθοδηγούν τους κουκουλοφόρους και τους προστάτευαν, θα «διέρρεαν» στην δημοσιότητα.
Επειδή, η κατάσταση ήταν τόσο έκρυθμη η κυβέρνηση θα ζητούσε από τον αμερικανό πρόξενο να ενημερώνει για τις μετακινήσεις του από και προς την πρεσβεία. Σε περίπτωση που αρνιόταν η ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημοσίας Τάξης θα του υπενθύμιζε πως ένας αξιωματούχος σαν και αυτόν θα έπρεπε να προφυλάσσεται γιατί θα αποτελούσε πρωτεύον στόχο. Ένα περιπολικό της Αστυνομίας και ένα της αντιτρομοκρατικής θα τον ακολουθούσαν από και προς την πρεσβεία διαρκώς προς αποφυγήν (υποτίθεται) τρομοκρατικής επίθεσης.
Τέλος, θα ήταν μια ιδιαίτερη ευκαιρία να οργανωθεί μια επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας του υγειονομικού και της αντιτρομοκρατικής στην περιοχή του κέντρου. Οι λαθρο-μετανάστες θα μαζεύονταν και θα μεταφέρονταν σε περιοχή μακριά από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το καλοκαίρι όλοι οι δήμοι και οι νομαρχίες θα σχημάτιζαν εθελοντικές επιτροπές όπου θα επιφορτίζονταν με την καταγραφή όλων των μη νόμιμων μεταναστών στο Λεκανοπέδιο. Η συνδρομή της Αστυνομίας και των ματ θα ήταν άμεση σε περίπτωση που ο αναρχο-τηλεκατευθυνόμενος χώρος θα προσπαθούσε να παρακωλύσει τέτοιες διαδικασίες.
Αλήθεια, αν όλα αυτά είχαν γίνει η Νέα Δημοκρατία θα λάμβανε 34% στις δημοσκοπήσεις ή 43%.
Ιωάννης


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]