Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνες συμμετείχαν αδιαμαρτύρητα σε πολιτιστική εκδήλωση μαζί με πολιτιστική αντιπροσωπεία από την κατεχόμενη Κύπρο

Χορευτικό συγκρότημα από την Κομοτηνή χόρευε

μαζί με χορευτικό από την κατεχόμενη Κύπρο


Τι συμβαίνει στην Κομοτηνή τελικά;

Τελευταία, τα περιστατικά σύμπλευσης ή ανοχής ανθελληνικών ενεργειών αυξάνονται ραγδαία και δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Ίσως η διαπίστωση αυτή να είναι απολύτως φυσιολογική εάν προέρχονταν από τα Εξάρχεια ή κάποια από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις του Τσίπρα και του Αλαβάνου, του Βαλιανάτου ή του Δήμου (του γνωστού). Δυστυχώς, το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από μία ακριτική περιοχή, από την Θράκη και συγκεκριμένα από την πόλη της Κομοτηνής!!!
Είναι πλέον βέβαιο πως κάτι σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας»… Τα περιστατικά, περίεργων αποφάσεων ιθυνόντων, αυξάνονται και δημιουργείται έτσι ένα σαφές ερώτημα: Πού το πάνε οι κύριοι αυτοί; Είχαμε το περιστατικό του ταξιδιού «αναψυχής» στην «Μακεδονία», από μία ομάδα γυναικών. Στη συνέχεια εμφανίστηκε η τουριστική προβολή της «Νότιας Κύπρου» (αλήθεια δεν υπάρχει μία Κύπρος το βόρειο τμήμα της οποίας είναι κατεχόμενο;) και τώρα, η περίπτωση ενός χορευτικού συγκροτήματος, που μέσα στα πλαίσια της ανταλλαγής πολιτιστικών δρώμενων, ανέχτηκε την συμπαρουσίαση με αντίστοιχο χορευτικό συγκρότημα από την κατεχόμενη Κύπρο με τη σημαία του ψευδοκράτους!

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κομοτηνής το καλοκαίρι που μας πέρασε και πιο συγκεκριμένα στις 13 και 14 Ιουλίου συμμετείχε με ένα χορευτικό συγκρότημα ενός οικισμού του Δήμου σε ένα φεστιβάλ χορευτικών χορών του Δήμου Κιουτσούκ Τσεκμετζέ της Τουρκίας.
Εκεί και κατά την διάρκεια της παρέλασης, συγκεντρώθηκαν όλα τα χορευτικά συγκροτήματα και χόρεψαν μαζί για να ξεκινήσει το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Η ελληνική αποστολή χόρεψε μαζί με το συγκρότημα της «Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκαλείται!!! Μόλις το ανακάλυψαν ή μάλλον το καταλάβανε από την ελληνική αποστολή δεν κάνανε το παραμικρό!!! Ούτε διαμαρτυρήθηκαν, ούτε σηκώθηκαν να φύγουν όπως είναι το απολύτως φυσιολογικό. Αντιθέτως, παρέμειναν και μαζί συμμετείχαν σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.
Οι φωτογραφίες που παρατίθενται αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, αλλά και επιβεβαιώνουν την εμφάνιση της σημαίας του ψευδοκράτους στους χώρους των εκδηλώσεων.
Για την ιστορία, αρχηγοί της αποστολής του Δήμου Κομοτηνής, ήταν ο τότε αντιδήμαρχος, τώρα πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Κώστας Ναλμπάντης και η τότε αντιδήμαρχος πολιτιστικών, τώρα αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών, Νίκη Μουστάκα.
Στο θέμα αναφέρονται και οι εφημερίδες Χρόνος και Αντιφωνητής, όχι όμως τόσο όσο θα έπρεπε. Αν αναλογιστεί κανείς ότι χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Κομοτηνής, καταλαβαίνει κάποιος ότι και αυτά που έγραψαν πολλά είναι (όλως παραδόξως, στον Αντιφωνητή που είναι δεκαπενθήμερη εφημερίδα και δεν δικαιούται να δημοσιεύει προκηρύξεις, βλέπουμε να υπάρχουν από τον Δήμο Κομοτηνής και μάλιστα 2!!!)
Τα σχετικά δημοσιεύματα-αναφορές από την εφημερίδα «ο Χρόνος», μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ κι εδώ:
Η συνεργασία μάλιστα δεν σταματάει στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, καθώς η ΟΝΝΕΔ και ο πρόεδρος της, που τυγχάνει και δημοτικός σύμβουλος παραβρέθηκαν καλεσμένοι της εκεί νεολαίας του Ερντογάν του Δήμου Κιουτσούκ Τσεκμετζέ.
Δείτε και αναφορές από τουρκικά portal που αναφέρουν το συμβάν, εδώ, εδώ κι εδώ
(Όπου αναφέρεται ΚΚTC, εννοείται η «Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»)
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι φυσιολογικά και πολύ απλά: Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι όταν διαπίστωσαν πως συμμετείχαν σε εκδήλωση που επισημοποιούσε την παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου; Γιατί δεν αποσύρθηκαν από τις εκδηλώσεις, ως όφειλαν άλλωστε, επιστρέφοντας στην Ελλάδα; Είναι τελικά σημαντικότερη μία εκδρομή (πληρωμένη από τους Τούρκους διοργανωτές) μπροστά στα δίκαια του Ελληνισμού;
Δεν επιθυμώ να καταβάλω ή να θίξω τις προσωπικότητες των υπευθύνων του Ελληνικού χορευτικού συγκροτήματος, αλλά ως Έλληνας πολίτης διερωτώμαι εάν τελικά γνώριζαν από πριν ή βρέθηκαν προ εκπλήξεως και τους συνεστήθη να τηρήσουν την συγκεκριμένη στάση. Λίγο το «κουμπαριό» με τον Ερντογάν, λίγο το δόγμα της «μη προκλητικότητας», λίγο η μη-πολιτική της Ντόρας που προτιμά της φωτογραφήσεις… Μήπως θα έπρεπε οι συνοδοί της συγκεκριμένης Ελληνικής πολιτιστικής αποστολής να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τόσο εύκολα δημιουργούνται και που αφήνουν ουσιαστικά ερωτηματικά για τον ρόλο των ιδίων;
Η ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, αλλά και οι κάτοικοί της, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να «απειλείται» η ειρηνική διαβίωση, όπως επίσης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιο είναι το ειδικό βάρος του καθενός Έλληνα μπροστά στα μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα. Η διαφήμιση του Ελληνικού πολιτισμού, που διατηρήθηκε και κατάφερε να μεταφέρει ιδανικά και αξίες για 400 και πλέον χρόνια, που συσπείρωσε αλλά και ενδυνάμωσε την πίστη στην πατρίδα, είναι σαφέστατα ένα γεγονός που αξίζει τα θερμά συγχαρητήρια όλων, ιδιαίτερα όταν αυτή η διαφήμιση γίνεται μέσα στα εδάφη του πρώην κατακτητή σου, αλλά και του σύγχρονου επιβουλέα της ελευθερίας σου. Το χρέος όμως δεν σταμάτησε σε μία δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά συνεχίζεται επαυξημένο και κάτω από σύγχρονες αντίξοες συνθήκες οφείλουμε όλοι μας να συμβάλουμε στην συνέχιση της ιστορίας, της παράδοσης και των αξιών που πηγάζουν μέσα από αυτά. Ταυτόχρονα, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώνουμε έμπρακτα, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, ότι είμαστε και θα παραμείνουμε Έλληνες. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη ενέργεια «αδιαφορίας» απέδειξε πως κάποιοι μπορεί να είναι καλοί στα λόγια, αλλά στα έργα… χωλαίνουν λιγάκι.
Εάν όμως πιέστηκαν από πολιτικούς παράγοντες να παραμείνουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου της Κωνσταντινούπολης, οφείλουν, αν μη τι άλλο, να το αποδεχθούν αλλά και να κατονομάσουν αυτούς που τους «συμβούλευσαν» να παραμείνουν στις εκδηλώσεις και να μην καταγγείλουν την συμμετοχή του ψευδοκράτους σε αυτές. Το ζήτημα είναι πολιτικό και εθνικό ταυτόχρονα και διόλου ελάσσονος σημασίας… Και ως ενεργοί πολίτες, όλοι οι συνοδεύοντες την Ελληνική αποστολή οφείλουν να τοποθετηθούν και να ενημερώσουν και όλους εμάς (που δεν πρέπει να τους διαφεύγει ότι μας αντιπροσώπευαν με την παρουσία τους) για το τι πραγματικά έγινε και παρέμειναν να «χορεύουν», να γελάνε και να συνδιασκεδάζουν μαζί με τους κατακτητές της Βόρειας Κύπρου, κουνώντας την Ελληνική σημαία δίπλα στην σημαία του ψευδοκράτους…
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Έστειλα στο http://xronos.gr/about/contact.php την ακόλουθη επιστολή:

    Με αφορμή το προκλητικό δημοσίευμα http://xronos.gr/culture/detail.php?ID=45138 διαμαρτύρομαι για την χρήση του όρου ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΟΣ. Η ΚΥΠΡΟΣ είναι ενιαία & η χρήση του όρου ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΟΣ δημιουργεί την εντύπωση ότι τα κατεχόμενα είναι ανεξάρτητο κράτος με το όνομα ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ & όχι τμήμα του ενιαίου Κυπριακού κράτους. Δηλώνω ότι θα δημοσιοποιήσω την παρούσα επιστολή & κάθε απάντηση & παράλειψη απόκρισης της εφημερίδας επί της παρούσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έστειλα στο depakom@otenet.gr με θέμα http://xronos.gr/detail.php?ID=41027 & http://xronos.gr/detail.php?ID=41034 την ακόλουθη επιστολή:

    Έξαλλος διάβασα στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ ότι η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Κομοτηνής (ΔΕΠΑΚ) συμμετείχε πέρσι σε φολκλορικό φεστιβάλ στην Τουρκία μαζί μεταξύ άλλων με αποστολή του ψευδοκράτους των κατεχομένων της Κύπρου.
    Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να νομιμοποιείτε με την παρουσία σας ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) το ψευδοκράτος του Ταλάτ;
    Γιατί δεν αποχωρήσατε ευθύς αμέσως μόλις πληροφορηθήκατε την παρουσία της ψευδοαποστολής ή ήταν ήδη σε γνώση σας πριν την αναχώρηση;
    Τι προτίθεστε να κάνετε όσον αφορά τη συμμετοχή της ΔΕΠΑΚ σε ανάλογο φεστιβάλ στο μέλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]