Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σημίτης: Με απευθείας συνομιλίες θα λυθούν τα Ελληνοτουρκικά

«Όχι» σε μονομερή παραπομπή στη Χάγη

Την ανάγκη να λυθούν το συντομότερο δυνατόν οι ελληνοτουρκικές διαφορές που απασχολούν από το 2003 τις διερευνητικές συνομιλίες ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδος και της Τουρκίας, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετά από διάλεξή του σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.
Οπως επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός, είναι προς όφελος και των δυο πλευρών να λύσουν τις διαφορές τους το συντομότερο δυνατόν, ενώ όσα θέματα δεν μπορούν να λυθούν με τις συνομιλίες, θα παραπεμφθούν στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Ωστόσο όσον αφορά την παραπομπή στη Χάγη, ο κ. Σημίτης διευκρίνισε ότι πρέπει να συμφωνηθεί και από τα δύο μέρη η προς επίλυση διαφορά. «Δεν μπορεί να υπάρξει μονομερής παραπομπή», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Μάλλον κάποιος θα πρέπει να θυμίσει στον κύριο Σημίτη γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και τα οποία δεν συνάδουν με τα όσα σήμερα ισχυρίζεται, περί "απευθείας συνομιλιών". Αλήθεια, γιατί το κρίσιμο βράδυ της νύχτας των Ιμίων ο κύριος Σημίτης δεν μιλούσε απευθείας με την Τουρκική πλευρά, αλλά στο τηλέφωνό του είχε τους αμερικανούς και συνδιαλεγόταν μαζί τους και την ίδια στιγμή δεν επιθυμούσε να συμβουλευθεί τους Έλληνες υπεύθυνους και αρμόδιους επί του ζητήματος; Οι απευθείας συνομιλίες πως ακριβώς νοούνται για τον κύριο Σημίτη;
Μήπως θα έπρεπε να θυμίσουμε στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας πως επί των ημερών του δημιουργήθηκε ένα ακόμη ελληνοτουρκικό ζήτημα, αυτό των "γκρίζων ζωνών"; Μήπως θα έπρεπε να του θυμίσουμε πως οι συνομιλίες είναι καλές όταν υπάρχει λογική βάση; Και ποιά λογική βάση διαβλέπει ο κύριος Σημίτης, τη στιγμή που η Τουρκία επιθυμεί (το λιγότερο) συνδιαχείριση του Αιγαίου αν όχι πλήρη κυριαρχία;
Απορίας άξιο είναι πως η Ελληνική Πολιτική Σκηνή συνεχίζει να ανέχεται τον εν λόγω πολιτικό που έχει πλήξει τόσο καίρια τα Ελληνικά συμφέροντα. Απορίας βεβαίως άξιο είναι επίσης το πως η σημερινή αντιπολίτευση (και ο αρχηγός της) επιθυμούν την επαναφορά του (κακόμοιρου) πολιτικού Σημίτη ευελπιστώντας στην ενδυνάμωση του σοσιαλισμού και του ΠΑΣΟΚ!!!
Καλό θα ήταν, λόγω εθνικών συμφερόντων, να σταματήσουν τον κύριο Σημίτη και να του απαγορεύσουν να ομιλεί επί εθνικών ζητημάτων, επειδή μόνο ζημία δημιουργεί κάθε φορά που εμπλέκεται σε αυτά (και όχι μόνο). Μας φτάνει η κυρία Μπακογιάννη, δεν χρειαζόμαστε και άλλους καλοθελητές ενεργούμενους υπέρ των Ελληνικών δικαίων και συμφερόντων...
Γενικά, χορτάσαμε και δεν θα πάρουμε άλλο... Σημίτη...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]