Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οργή Πούτιν για την συμφωνία Ουκρανίας με Ε.Ε.

Πούτιν: "Ερασιτεχνικές ενέργειες"

Να αναθεωρήσει τις σχέσεις της με την Ευρώπη απειλεί η Μόσχα, μετά την υπογραφή συμφωνίας για το φυσικό αέριο μεταξύ ΕΕ - Ουκρανίας.
Προς το παρόν, αναστέλλεται επ’ αόριστον η σύνοδος σε πρωθυπουργικό επίπεδο, που επρόκειτο να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουκρανία.
«Το περιεχόμενο αυτής της διακήρυξης ανάμεσα στο Κίεβο και την ΕΕ εγείρει πολυάριθμα θέματα, αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να τονίσουμε. Αναβάλλουμε τις ρωσο-ουκρανικές διαβουλεύσεις, έως ότου θα έχει διευκρινισθεί το όλο ζήτημα», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας στη διάρκεια της συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο Κρεμλίνο.

«Μου φαίνεται πως το έγγραφο αυτό κατ’ ελάχιστον μπορεί να χαρακτηρισθεί απερίσκεπτο κι ερασιτεχνικό», δήλωσε με οργή ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνοντας πως, εάν αγνοηθούν τα συμφέροντα της Ρωσίας, τότε θα είναι αναγκασμένοι ν’ αναθεωρήσουν τις αρχές που διέπουν τις σχέσεις τους.
Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ - Κίεβου, προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του δικτύου αγωγών της Ουκρανίας και έγινε χωρίς να ληφθεί υπόψη ο ρωσικός παράγοντας. Το γεγονός αυτό αντικρούει τα ρωσικά σχέδια για αγωγούς που θα παρακάμπτουν την Ουκρανία, ιδίως τον αγωγό South Stream, που διέρχεται από τη Νότιο Ευρώπη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ουκράινσκα Πράβδα».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]