Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η υπόθεση του Vasilije Gligorijevic μου θυμίζει την περίπτωση Οτσαλάν;

Τον έκλεισαν σε ψυχιατρείο!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ιστολόγιο του Akrita, ο γνωστός φιλέλληνας ακτιβιστής και ακαδημαϊκός Vasilije Gligorijevic βρέθηκε από το καθεστώς των Σκοπίων σε ψυχιατρικό ίδρυμα (κοινώς τρελλοκομείο)!!! Πριν δύο ημέρες, το καθεστώς Γκρούεφσκι είχε βγάλει ανακοίνωση, κάτω από την πίεση που δεχόταν, πως δεν υπάρχει τέτοιος άνθρωπος στα Σκόπια. Οι πιέσεις όμως δεν σταμάτησαν και αναγκάστηκε πλέον ο πρωθυπουργός των Σκοπίων να "ανακαλύψει" τον Vasilije Gligorijevic!!!
Φυσικά, δεν μπορούσε να αποκρύψει έναν άνθρωπο, που είχε σημαντική δράση τόσο στο εσωτερικό των Σκοπίων, όσο και στο εξωτερικό. Δεν μπορούσε να κρυφθεί πλέον ο πολέμιος του καθεστώτος επειδή πολλά συνέτειναν όχι απλά στην ύπαρξή του, αλλά στην αποδεδειγμένη του δράση.

Ο άνθρωπος που "κυνήγησε" και ξεγύμνωσε την αθλιότητα του Γκρούεφσκι σχετικά με την προπαγάνδα του κατά της Ελλάδας και της κλοπής που συστηματικά γινόταν εις βάρος του Ελληνισμού και της Ελληνικής ιστορίας, είχε αφήσει πίσω του πολλά στοιχεία, τόσο για την δράση του, όσο (φυσικά) και για την ύπαρξή του.
Έχοντας υπογράψει σε συμβολαιογράφο την αλλαγή του ονόματός του, καταθέτοντας τα προηγούμενα (Σκοπιανά) του στοιχεία, ζήτησε και έκανε αλλαγή επιθέτου. Και δεν ήταν, το συμβόλαιο και η συνοδευτική απόδειξη της συμβολαιογράφου, το μοναδικό στοιχείο ύπαρξης του Vasilije Gligorijevic... Η εγγραφή του ως μεταπτυχιακού φοιτητή στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων "Κύριλλος και Μεθόδιος", οι δημοσιευμένες εργασίες του και το πανεπιστημιακό του έργο, ήταν αδιάψευστος μάρτυρας πως αυτός ο άνθρωπος υπήρξε και φυσικά συνεχίζει να υπάρχει στα Σκόπια.
Έντρομη η παρέα του φασίστα πρωθυπουργού, κι αφού προηγουμένως είχε προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ανακοινώνοντας την ανυπαρξία του Vasilije Gligorijevic, υποχώρησε μπροστά στις εξελίξεις και στην διεθνή πίεση που δέχτηκε και "διέρρευσε" στους Σκοπιανούς της ομογένειας το μεγάλο και καλά κρυμμένο μυστικό...
Σύμφωνα με πληροφορίες που ανακοινώθηκαν στο ιστολόγιο του Ακρίτα:
"Οι Σκοπιανοί της Διασποράς ήδη κυκλοφορούν ότι ο Vasko νοησηλεύεται σε ψυχιατρικό νοσοκομείο κάπου στα Σκόπια. Πριν βέβαια μας έλεγαν ότι είναι ανύπαρκτος.
Δυστυχώς είναι κοινή πρακτική στα Σκόπια αυτούς που αντιτίθενται στον ψευδομακεδονισμό να τους στέλνουνε πακέτο σε τέτοια ιδρύματα. Σας το είχα πει από τις 29 Ιανουαρίου.
Για το πόσο προβληματικός ψυχικά είναι ο Vasilije Gligorijevic μπορείτε να το δείτε από τα άρθρα που έχει γράψει κατά καιρούς όπως
University Education in FYROM: The Production of Pseudomacedonian Historiography
VMRO Reign in FYROM: Europe's Only Modern-Day Fascist Regime
FYROM: How a Lie was Imposed as the Supreme Reality
The Pseudomacedonian Ideology: Its Narrative
Serbs of FYROM: Historical Presence and the Current Status
The Death of Academic Honesty in FYROM: The Case of National Sciences
Slavic Settlement in Povardarje (FYROM) Reviewed: History, Ethnology and Politics
Ελπίζω ο Vasilije να περάσει και αυτήν την δοκιμασία".
Το αδίστακτο καθεστώς του Γκρούεφσκι, αφού συνέλαβε τον Vasilije Gligorijevic φρόντισε να τον εξαφανίσει (μέχρι πότε άραγε;) και να τον τρελλάνει ή να του κάνει πλύση εγκεφάλου!!! Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε θυμίζει πάρα πολύ την αντιμετώπιση του Οτζαλάν από τους Τούρκους, που φρόντισαν να τον κλείσουν (επισήμως) σε μία φυλακή και να του "αδειάσουν" το μυαλό!!!
Ο Vasilije Gligorijevic ήταν ένας στόχος που έπρεπε να εξολοθρευθεί, για να σταματήσει να ξεγυμνώνει τις πολιτικές του Γκρούεφσκι και να εκθέτει στο εξωτερικό των Σκοπίων την πραγματική κατάσταση που βιώνουν όσοι κατοικούν στο κρατίδιο των Σκοπίων. Ευτυχώς, η διεθνής κοινητοποίηση που υπήρξε, φαίνεται πως αναγκάζει το απάννθρωπο καθεστώς των Σκοπίων να "ανακρούσει πρύμναν" και να ομολογήσει "δια της πλαγίας οδού" ένα μέρος της τραγικής αλήθειας που ζει αυτή τη στιγμή ο Vasilije Gligorijevic.
Ελπίζουμε να συνεχιστούν οι πιέσεις προκειμένου ο φιλέλληνας αυτός, ο άνθρωπος και ακαδημαϊκός επιστήμονας να βρεθεί και πάλι ελεύθερος. Δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί η διεθνής πολιτική σκηνή, αλλά και ο ανθρωπισμός, τακτικές και πρακτικές που φιμώνουν την ελεύθερη σκέψη και την αλήθεια. Ελπίζουμε πως σύντομα ο Vasilije Gligorijevic θα είναι έξω από την "φυλακή" του και θα συνεχίσει να μας εμπνέει (σαν ανθρώπους) με την άφοβη δράση του...
Κωνσταντίνος




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Καλές είναι οι «πλάγιες» εξηγήσεις.
    Αυτό όμως δεν είναι απάντηση.
    Να μάθουμε σε ποιο ‘ίδρυμα’ είναι – αν και αυτό τελικά είναι αλήθεια – και να μπορέσουμε να τον επισκεφτούμε. Να δούμε σε τι κατάσταση είναι.
    Είναι παράλογα τα όσα διαρρέουν και καθόλου πειστικά.
    Εντείνετε τις προσπάθειες και μην τους πιστεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καθεστως Γκρουεφσκι εχει καταδικάσει σε αργό θάνατο τον Vasko, από τη στιγμή που τον εξαφάνισε... Τώρα λένε ότι είναι σε ψυχιατρική κλινική... ίσως αύριο να πούνε ότι υπήρξαν επιπλοκές στην πνευματική του υγεία και αυτοκτόνησε... Όλα πρέπει να τα περιμένουμε από νεοναζιστές που κυβερνούν και που δυστυχώς η Ευρώπη θέλει να τους εντάξει σύντομα μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Δυστυχώς, η Ελληνική πλευρά και πάλι αδιαφορεί... Και αυτή τη φορά για κάποιον, που ίσως να είναι περισσότερο Έλληνας από πολλούς άλλους, που επαγγέλονται την καταγωγή τους... Δεν αρκεί η γνώση που βρίσκεται ο Vasko... Πρέπει να επικεντρωθούμε σύσσωμοι στο να ελευθερωθεί ο άνθρωπος που ξεγύμνωσε το πραγματικό πρόσωπο του καθεστώτος των Σκοπίων. Πρέπει να απαιτήσουμε από τους Έλληνες βουλευτές, από το Ελληνικό ΥΠΕΞ, από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., να διαμεσολαβήσουν για την άμεση απελευθέρωση του Vasko. Δεν είναι θέμα ανθρωπισμού. Είναι πρωταρχικά θέμα αξιοπρέπειας για όλους όσους θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες, για όλους εκείνους που αυτοχρίζονται δημοκράτες και για όλους εκείνους στην Ευρώπη που αυτοδιαφημίζονται ως σωτήρες των λαών... Ας ξεκινήσουν από την σωτηρία ενός ανθρώπου και μετά ας προχωρήσουν στην απελευθέρωση των λαών... Να πιέσουμε απαιτώντας την απελευθέρωση του Vasko και την μεταφορά του στην Ελλάδα ή στις Βρυξέλλες όπου θα ελεγχθεί από ιατρούς και θα καταθέσει όλα όσα συνέβησαν αυτές τις ημέρες της απαγωγής του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φωτοτυπία που έχετε είναι από Συμβολαιογράφο ( ΝΟΤΑΡ ).- http://img85.imageshack.us/img85/3853/statementjm7.jpg-

    Το όνομα του είναι Πολοζάνη Μερσημ (Polozani Mersim ) Αλβανός, και έχει διατελέσει υφυπουργός στα Σκόπια (πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης).
    Από την ίδια φωτοτυπία φαίνεται και ο αρ. Ταυτότητας του Βασκο.- φυσικά και το όνομα του. Ας μην ψεύδονται οι Σκοπιανοί ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιος είναι. Ο ως άνω πολιτικός έχει κατηγορηθεί από τον ‘καθεστώς’ τω Σκοπίων.
    Στην παρακάτω σελίδα υπάρχει η δήλωση του στον συμβολαιογράφο και στο τέλος οι απειλές που δέχτηκε ότι θα τον σκοτώσουν. Απειλούν την οικογένεια του και του λένε ότι θα πάθει τα ίδια με τον αρχιμανδρίτη Zoran Vraniskovski.
    http://noemon.blogspot.com/2007/11/averment-pro-se_24.html

    Υ.Γ.
    Στα Σκόπια αυτή την στιγμή υπάρχουν,,
    Α) Το Ελληνικό Γραφείο Συνδέσμου….
    Β) Έλληνες δημοσιογράφοι επί μονίμου βάσεως….
    Τι κάνουν ? Γιατί δεν ζητούν να επισκεφτούν τον Βασκο? Τι περιμένουν? Να τον ξεκάνουν? Αλήτες……ντροπή σας…..

    Όταν ‘υπήρξε ‘ το πρόβλημα με το πεδίο βολής στην Φλώρινα οι Σκοπιανοί έστειλαν ένα κάρο δημοσιογράφους για να ‘προστατέψουν’ τους Σλαβομακεδόνες – Vardarious - της περιοχής.
    Σήμερα κανένα δικό μας κανάλι, καμία εφημερίδα δεν έχει τα αρχίδια, ναι τα αρχίδια, να στείλει κάποιους δημοσιογράφους στα Σκόπια??? Να ‘επισκεφτούν’ τον Basko?
    Και κανένας δημοσιογράφος, δεν έχει τα κότσια – αρχίδια – να σηκωθεί να πάει μόνος του να ζητήσει να τον δει?????
    Κανένας βουλευτής δεν έχει αυτά τα ‘αρχίδια’?
    Τι θα τον κάνουν? Τι φοβούνται? Ο Βάσκο μόνος του και δεν φοβήθηκε , αν και γνώριζε τι το περιμένει…..
    Ξετσίπωτοι.!!!!!!!




    Vardarska

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]