Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο χτύπημα με άρωμα τρομοκρατίας!

Προσπαθούν να σκοτώσουν...

Πεπεισμένοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια δηλώνουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσαν άγνωστοι στις 4:15 τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, στην οδό Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών 1.
Αγνωστος, με τηλεφώνημά του στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Ωστόσο η αστυνομία εξετάζει το τηλεφώνημα με κάθε επιφύλαξη, καθώς η οργάνωσή αυτή ποτέ ξανά δεν έχει αναλάβει ευθύνη επίθεσης με τηλεφώνημα.

«Η οργάνωση θα έχει περιορισμένη διάρκεια», εκτίμησε μιλώντας στο City 99,5 ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Νίκος Καραδήμας προσθέτοντας ότι οι δράστες άφησαν πίσω τους στοιχεία. «Και οι δράστες είναι γνωστοί αλλά και το αντικείμενο που άφησαν πίσω τους έχει πολλά περισσότερα αποτυπώματα απ’ ό,τι η λαβή της χεροβομβίδας στην περίπτωση των Εξαρχείων», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες της επίθεσης ήταν τρία ή τέσσερα άτομα, που πλησίασαν το αστυνομικό τμήμα και πυροβόλησαν με αυτόματο όπλο, ενώ φεύγοντας πέταξαν και μία χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη.
Το όπλο, πάντα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι πιθανότατα των 9 χιλιοστών, ενώ η χειροβομβίδα επιθετικού τύπου ανατολικής κατασκευής. Οι κάλυκες, η χειροβομβίδα και όλα τα ευρήματα θα εξεταστούν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, τα οποία και θα αποφανθούν αν ταιριάζουν με τα όπλα που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής ο «Επαναστατικός Αγώνας».
Σημειώνεται ότι οι σφαίρες των δραστών χτύπησαν στον τοίχο του αστυνομικού τμήματος ανάμεσα στην σκοπιά όπου εκτελούσε υπηρεσία ένας ειδικός φρουρός, και το γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας. «Από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα, ο αστυνομικός που βρισκόταν στο φυλάκιο κατάφερε να βγει έρποντας», είπε στο σταθμό μας ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασσιμάτης.
Αμέσως μετά την επίθεση οι δράστες απομακρύνθηκαν τρέχοντας και διέφυγαν με άγνωστο μέσο.
«Οι κάλυκες των 9 μιλιμέτρ παραπέμπουν σε ημιαυτόματο MP5 που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις, απ’ ό,τι δείχνουν τα στοιχεία κάτι σοβαρό πρέπει να είναι», εκτίμησε μιλώντας πριν λίγο στον City 99,5 ο αντιπρόεδρος των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.
Η περιοχή της επίθεσης έχει αποκλειστεί και στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]