Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιστολή Βιτάλη προς τους Έλληνες Bloggers

Τί θέλει να μας πει ο κύριος Βιτάλης;

Αγαπητοί φίλοι των Ελληνικών bloggs

Είχα την τιμή χθές, ενώπιον των διεθνών και σκοπιανών ΜΜΕ, να εκφράσω την αλληλεγγύη των Ελλήνων bloggers στον έγκλειστο στο άθλιο ψυχιατρείο του Μπάρντοφτσι φίλο blogger Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.
Αυτό σας διαβεβαιώ πως έγινε με πλήρη αντίληψη του βάρους της ευθύνης που αναλάμβανα, και να γιατί:
1. Οι Έλληνες bloggers είναι αυτοί που ανέδειξαν την υπόθεση του Βασίλη, απο τη στιγμή που πόσταρε το γνωστό: ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. ΒΟΗΘΕΙΑ.
2. Οι Έλληνες bloggers είναι αυτοί που "σήκωσαν" το θέμα ψηλά. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, απλά ακολουθήσαμε τα ίχνη που κατέγραφαν τα blogs και φυσικά την φωνή της συνείδησής μας.

3. Τα μεγαλοκάναλα και τα συγκροτήματα Τύπου, παρόλο ότι, οι bloggers ξελαρυγγίζονταν σε κάθε τόνο για τον εγκλεισμό του Βασίλη Γκλιγορίεβιτς, τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν σε μεγάλο βαθμό, σιγή ιχθύος.
4. Στους μόνους που μπορούσαμε να εμπιστευθούμε την τύχη των 30 απλών Ελλήνων της αποστολής, ήταν οι Έλληνες bloggers. Τόσο τα ΜΜΕ, όσο και το κεντρικό διαχειριστικό πολιτικό σύστημα, δεν μπορούσαν να έχουν την εμπιστοσύνη μας. Γιατί μέχρι τελευταία στιγμή, όλη η "επίσημη Ελλάδα", συνέπλεε με την επίσημη σκοπιανή άποψη πως ο Βασίλης Γκλιγκορίεβιτς, είναι φανταστικό πρόσωπο.
5. Όπως αποδείχθηκε στην πράξη, όλο το σύστημα, εθνικό, σκοπιανό και διεθνές, παρακολουθούσε την εξέλιξη της αποστολής μέσα από τα ελληνικά blogs. Και πολύ γρήγορα έγινε σαφές σε όλους, πως η ενημέρωση στην περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά, θα ήταν αστραπιαία και έντιμα από τους Έλληνες bloggers και όχι φιλτραρισμένα από τα μεγαλοκάναλα και τα συγκροτήματα Τύπου.
6. Τα 30 μέλη της αποστολής, είχαν την διαβεβαίωση πως παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις τους απο τους Έλληνες bloggers. Αυτή η βεβαιότητα τους έδωσε και την απαραίτητη αίσθηση ασφάλειας που χρειάζονταν για να κάνουν μέσα σε ένα εντελώς εχθρικό περιβάλλον το ταξίδι ως το ψυχιατρείο.
Αγαπητοί φίλοι
Ως δημοσιογράφος, μαθητής του Δάνου Λούη και του Αστέρη Στάγγου, μιας δημοσιογραφίας που διαπνέονταν από ήθος, το 1987 όντας εργαζόμενος στο Έθνος του Μπόμπολα, παρέδωσα την δημοσιογραφική μου ταυτότητα στον μακαρίτη Αλέξανδρο Φιλιππόπουλο, εγκαταλείποντας την δημοσιογραφία του είδους που βιώνουμε μέχρι σήμερα. Αυτήν την δημοσιoγραφία που ονειρεύτηκε η δική μας γενιά, γίνεται πραγματικότητα σήμερα μέσα από τα ελληνικά blogs. Διαποτισμένη από αρχές, όπως το ήθος, ο σεβασμός στη γνώμη αλλά και η άμεση έντιμη ενημέρωση.
Γι αυτά τα ευγενή χαρακτηριστικά που έχουν σήμερα οι Έλληνες bloggers, εμείς οι υπόλοιποι, πρέπει να είμαστε ευγνώμωνες. Λάθη υπάρχουν. Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί κάνουν λάθη. Αλλά το δένδρο του διαδικτύου με τα κλωνάρια του τους boggers, παραμένει υγιέστατο. Σε αντίθεση με τον κορμό του συστήματος μαζικής ενημέρωσης, του οποίου ακόμη και οι ρίζες, εδώ και καιρό έχουν σαπίσει.
Για λογαριασμό των 30 απλών Ελλήνων πολιτών που πήγαμε στα Σκόπια για να βοηθήσουμε το δύστυχο αυτό παληκάρι που ακούει στο όνομα Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά.
Ο συμπολίτης σας και blogger
Σταύρος Βιτάλης

Υ.Γ. Αύριο επικοινωνούμε με τους Γιατρούς του Κόσμου. Αφού θέλουν οι Σκοπιανοί επίσημη προσέγγιση για εξέταση του Βασίλη μέσα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των υπουργείων τους, θα την έχουν λείαν συντόμως.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ούτε μία λέξη. Αυτό και μόνο εξηγεί την λύσσα της σεσημασμένης πολιτικής και δημοσιογραφίας κατά των blogger. Ο αγώνας τώρα αρχίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΛΛΗΨΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

    Ερώτηση προς την Υπουργό Εξωτερικών υπέβαλε ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την σύλληψη του φιλέλληνος κ. Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς από τις αστυνομικές αρχές του κρατιδίου των Σκοπίων.

    Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:

    Σύμφωνα με την από 29/1/2009 επιστολή της Προέδρου της Παμμακεδονικής Ενώσεως Η.Π.Α., κ. Νίνας Γκατζούλη προς το Υπουργείο σας αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς (Ο.Η.Ε., Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ.λπ.), στις 28/1/2009 συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές του κρατιδίου των Σκοπίων ο σκοπιανός ιστορικός και μέλος του Σλαβικού Φιλελληνικού Δικτύου, κ. Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

    Ο εν λόγω ιστορικός αποτελεί έναν από τούς ανεξάρτητους επιστημονικούς ερευνητές της ανωτέρω χώρας, είναι σφοδρός επικριτής των αλυτρωτικών και ανιστορήτων βλέψεων και ισχυρισμών αυτής αλλά και της πολιτικής της κυβερνήσεώς της. Ακόμη, ενεργοποιείται ως πολιτικά συνειδητοποιημένος πολίτης προς την κατεύθυνση της προωθήσεως μίας ελληνοσκοπιανής φιλίας απαλλαγμένης από τις ακραίες και ανθελληνικές θέσεις των Σκοπίων και επικριτής του μύθου περί «μακεδονικότητος» των σκοπιανών.

    Μέχρι τώρα δεν του έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες και το μόνον που είναι γνωστό είναι ότι έχει υποβληθεί σε σωματική και ψυχολογική βία.

    Δεδομένου του ότι ο κ. Γκλιγορίεβιτς και το σχετικό Δίκτυο αποτελούν παράγοντα προωθήσεως της ιστορικής επιστημονικής αλήθειας και της ουσιαστικής επιλύσεως των διαφορών μεταξύ των δύο λαών και του ότι η γείτων χώρα των Σκοπίων δεν διακρίνεται για τον σεβασμό της προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία της εκφράσεως

    ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    1. Έχει λάβει γνώσιν το Υπουργείο για την ανωτέρω σύλληψη του σκοπιανού φιλέλληνα;
    2. Προτίθεται στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητος και πρακτικής να ενεργήσει για την στήριξή του;


    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2009
    http://polatidis.gr/news.php?extend.75

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]