Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άτυπη ομάδα «Φίλων της Μακεδονίας» σχηματίστηκε στο Κοινοβούλιο της Ε.Ε.

Και η Ντόρα ακόμη ταξιδεύει!!!

Να δημοσιοποιήσει η Ντόρα το έργο της


Το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες δημιουργήθηκε άτυπη ομάδα «Φίλων της Μακεδονίας»! Η ομάδα περιλαμβάνει γνωστούς ευρωβουλευτές που ενδιαφέρονται για την διαδικασία προσχώρησης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρόντες στη διαδικασία δημιουργίας αυτής της ομάδας ήταν ο Ivica Bocevski καθώς και ο Antonio Milososki.
Σκοπός της δημιουργίας αυτής της ομάδας είναι να δραστηριοποιείται σε θέματα που άπτονται της υποστήριξης των Σκοπίων στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην Ε.Ε.. Η ομάδα αυτή θα αποτελέσει ένα βήμα στην προώθηση των συμφερόντων των Σκοπίων, ιδίως σε θέματα ανταλλαγής απόψεων με στόχο την υλοποίηση των έμεσων στόχων στην προενταξιακή διεργασία για είσοδο των Σκοπίων. Επίσης, στόχος της ομάδας είναι να εργαστεί προς την κατεύθυνση του ορισμού της ημερομηνίας έναρξης των συνομιλιών ένταξης.

Κατά το μέλλον προσδοκούν τα μέλη της ομάδας να αυξήσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων ευρωβουλευτών σε αυτήν, προκειμένου να αυξήσουν τους ρυθμούς των εργασιών της ομάδας. Η αύξηση των μελών προβλέπεται αμέσως μετά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο.
Μέλη της άτυπης αυτής ομάδας είναι οι ευρωβουλευτές Vernolla Marcello και Ricardo Ventre από την Ιταλία, ο Charles Tannock από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ana Ilbrisagic από τη Σουηδία και ο Els de Groen από την Ολλανδία (η Ολλανδία, της οποίας η πολιτική και οι ευρωβουλευτές είναι παραδοσιακά εναντίον των Ελληνικών θεμάτων, δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από μία ομάδα εχθρικά κείμενη προς την Ελλάδα).
Αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λειτουργούν ογδόντα (80) άτυπες ομάδες φίλων που ασχολούνται με την στήριξη και προώθηση διαφόρων θεμάτων.
Απούσα και πάλι η Ελλάδα επειδή η Ντόρα κάνει δημόσιες σχέσεις
Η απουσία της Ελληνικής πλευράς και των Ελληνικών θέσεων, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι περισσότερο από εμφανής. Πέρα από γενικού τύπου ανακοινώσεις, σε καμία περίπτωση το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει τοποθετηθεί άμεσα και εγκαίρως σε κινήσεις που σκοπό έχουν να βλάψουν την Ελλάδα και τις θέσεις και τα συμφέροντά της.
Ο Ελληνισμός, παρακολουθώντας αυτή την τραγική πορεία της «μη πολιτικής» που ακολουθείται από το Ελληνικό ΥΠΕΞ, αισθάνεται φοβερά πληγωμένος και έχει κυριευθεί πλέον από αισθήματα οργής.
Τα ταξίδια που πραγματοποιεί η κυρία Μπακογιάννη, ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ΚΑΝΕΝΑ απολύτως θετικό αποτέλεσμα δεν έχουν, πέρα από τις προσωπικές της επαφές με πρόσωπα της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Ούτε η προεδρία του ΟΑΣΕ, ούτε οποιαδήποτε συνάντηση της κυρίας Μπακογιάννη με την κυρία Κλίντον, δεν θα αποφέρει ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα, εάν δεν αποφασισθεί, επιτέλους, να σκληρύνει η στάση της εξωτερικής μας πολιτικής και να «απειλήσει» άμεσα τους σχεδιασμούς, συγκεκριμένων κύκλων, εις βάρος της χώρας μας.
Να κινηθεί ο πρωθυπουργός άμεσα
Εάν η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι σε θέση να το αντιληφθεί, ίσως θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να το αντιληφθεί ο πρωθυπουργός της χώρας και να εξηγήσει στην Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών ποια είναι η πραγματική της εργασία και ποιος ο πραγματικός της ρόλος στο ευαίσθητο υπουργείο Εξωτερικών. Ειδάλλως, θα πρέπει να της δείξει την πόρτα της εξόδου (κίνηση που θα έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολύ καιρό), παρακαλώντας την να παραμείνει μόνιμα εκτός της πολιτικής σκηνής, λόγω ανικανότητας αντίληψης και χειρισμού ευαίσθητων και κρίσιμων εθνικών ζητημάτων.
Κι επειδή δεν επιθυμώ να εμφανίζομαι ως μεροληπτικός (ή οτιδήποτε άλλο) απέναντι στην κυρία Μπακογιάννη, προκαλώ την ίδια και τους συνεργάτες της στο υπουργείο, να δημοσιοποιήσουν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ έργο της υπουργού. Τι έχει κάνει και όχι τι ταξίδια έχει κάνει, ποιες αποφάσεις σταμάτησε και τι θετικό έφερε στην χώρα από την στιγμή της ανάληψης της υπουργίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ.
Κωνσταντίνος




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αγαπητέ Κωνσταντίνε,

    Φίλοι εργαζόμενοι στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με πληροφόρησαν πρίν από έναν μήνα οτι όλοι έλαβαν σε ομαδικό μήνυμα το διαφημιστικό βίντεο Macedonia. Timeless. Αποστολέας ήταν μια ευρωβουλευτής. Εξετάζεται ανάλογη αποστολή από την Ελληνική πλευρά με το περίφημο βίντεο της κρατικής τηλεόρασης για τα 'Μακεδονοειδή' προς πληροφόρηση όλων των αδαών συμπαθούντων. Όσο για το ΥΠΕΞ, ουδέν σχόλιον. Ή μια λέξη μόνο. Συλλυπητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]