Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από «κόσκινο» περνάει ο Στρατός Ξηράς

Καθιερώνονται αυστηροί έλεγχοι

επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας


Από «κόσκινο» θα περάσουν όλοι οι σχηματισμοί και οι μονάδες του Στρατού Ξηράς, με εντολή του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Δημήτρη Βούλγαρη. Σκοπός αυτού του ελέγχου είναι να αξιολογηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα των μονάδων, να εξουδετερωθεί η πιθανή χαλάρωση και να διορθωθούν άμεσα όλα όσα δεν λειτουργούν στον επιθυμητό βαθμό.
Αποτέλεσμα αυτού του ελέγχου θα είναι να μετατραπούν όλες οι μονάδες σε μονάδες άμεσης ετοιμότητας, ικανές να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού από τον Μάιο του 2008 προχώρησε στην συγκρότηση της Διεύθυνσης Αξιολόγησης, υπό την Γενική Επιθεώρηση Στρατού, με σκοπό την διεξαγωγή για πρώτη φορά Εθνικών Επιχειρησιακών Αξιολογήσεων των Σχηματισμών, Μονάδων και ανεξάρτητων υπομονάδων του Στρατού Ξηράς, ώστε να βελτιστοποιηθεί ρεαλιστικά και δυναμικά η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και η ετοιμότητα των μονάδων αυτών.
Η διαφορά και το νέο στοιχείο από τις έως τώρα πραγματοποιούμενες δοκιμασίες, είναι πως εξετάζονται και αξιολογούνται λεπτομερέστατα όλες οι διαδικασίες και οι πραγματικές ενέργειες των Σχηματισμών και να τεθούν σε πλήρη χρησιμοποίηση – ενεργοποίηση όλα τα μέσα, υλικά και εφόδια που διαθέτουν.
Τα αποτελέσματα των εκτεταμένων και λεπτομερών αξιολογήσεων θα δοθούν στο ΓΕΣ ώστε να έχει μία πλήρη εικόνα της πραγματικής κατάστασης του στρατεύματος. Σύμφωνα με το ΓΕΣ, το παραπάνω εγχείρημα, πλέον της βελτίωσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Στρατού Ξηράς, δύναται να επιφέρει και εξοικονόμηση πόρων, καθόσον καταργούνται άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες ετοιμότητας και ενσωματώνονται στη νέα μορφή της επιχειρησιακής αξιολόγησης.
Το ερώτημα που γεννάται όμως, σε όσους διαβάζουν τη νέα τακτική του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, είναι: Γιατί αυτό γίνεται την συγκεκριμένη χρονική περίοδο;



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]