Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Κώλου τα Εννιάμερα έκλεισε!

...................................

Το καλύτερο ιστολόγιο, που μέσα σε 3 μήνες μπόρεσε και κέρδισε τις καρδιές όλων μας, Το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Κώλου (τα Εννιάμερα) είναι πλέον κλειστό. Ο ιδιοκτήτης του, αποφάσισε (για λόγους υγείας) να μας αφήσει στην ερημιά της κατήφειάς μας, στερώντας μας το αυθεντικό γέλιο, που άδολα (ακούς Λάκη;) μας προσέφερε.
Ακολουθεί η τελευταία ανάρτηση του ανθρώπου που μπόρεσε να σατυρίσει τους σάτυρους και έδωσε χρώμα στο γκρίζο που έχουν απλώσει γύρω μας οι επιτήδειοι της μοναξιάς. Είμαι βέβαιος πως όλοι οι "πρωταγωνιστές" των αναρτήσεών του χαίρονται αλλά και λυπούνται ταυτόχρονα. Το ταλέντο δεν κρύβεται. Το ίδιο και η ανδρεία... Η συγνώμη του συντάκτη του ass-watch άγγιξε όσους με λαχτάρα περιμέναμε τις αναρτήσεις του και απέδειξε το μεγαλείο της Ελληνικής καρδιάς...

EDITORIAL: Τίτλοι Τέλους...

«Βλέπουν τον καθρέφτη, βλέπουν την ώρα, ρωτούν αν είναι τρέλα τάχα ή λάθος, «όλα τελειώνουν’ ψιθυρίζουν «τώρα», πως θ’ αναβάλλουν βέβαιοι κατά βάθος...». Κώστας Καρυωτάκης.
Το "Παρατηρητήριο" πρωτολειτούργησε τον Οκτώβριο του 2008, όταν και ανέβασε την πρώτη του ανάρτηση. Έχοντας πάντα σατυρική διάθεση, με γνώμονα τις δημόσια εκφρασμένες απόψεις των σατυριζομένων και όχι τα πρόσωπα αυτά καθεαυτά, προσπάθησε να δώσει τη δική του οπτική γωνία της τρέχουσας επικαιρότητας. Οι προθέσεις του Παρατηρητηρίου ήταν πάντα καλόπιστες. Αν και μερικές φορές και ο γραπτός λόγος ακόμη ενδέχεται να ξεφύγει, να παρεκτραπεί και να δώσει λανθασμένες εντυπώσεις. Παρ' όλα αυτά, όσοι διάβαζαν τις αναρτήσεις του ass-watch μπορούσαν να αντιληφθούν πως δεν υπήρχε ούτε φθόνος, ούτε κακία σε κανένα σημείο της χιουμοριστικής κριτικής που ασκούσε σε πρόσωπα και καταστάσεις.
Άλλωστε, πάνω από ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας ο οποίος μας ενώνει όλους ανεξαιρέτως. Όλοι είμαστε άνθρωποι, όλοι μοιραζόμαστε κατά καιρούς τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες λύπες και τις ίδιες χαρές στην προσωπική μας ζωή. Πέραν των ιδεολογικών απόψεων, πέραν του "ανθέλληνα", του "εθνικιστή", του "αριστερού" ή του "δεξιού", του "αναρχικού" ή του "φασίστα", υπάρχει η αίσθηση του χιούμορ, η καλή διάθεση, το χαμόγελο, η κατανόηση του άλλου, ο έρωτας, η διασκέδαση, η αλληλοκατανόηση, ο σεβασμός. "Όλους εμάς μας ενώνει η Ελλάς" που λέει και ο Καρατζαφέρης, αλλά ακόμη κι' αν δε μας ενώνει η "Ελλάς", μας ενώνει σίγουρα η ανθρώπινη φύση μας. Μιά φύση που ως ατελής που είναι, πέφτει και σε λάθη.
Το παρόν ιστολόγιο υπέπεσε και σε λάθη. Λάθη και αστοχίες, όπως η ανάρτηση γιά το θέμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο έπειτα από δολοφονική επίθεση με βιτριόλι. Η ειρωνεία είχε στόχο όχι την άτυχη εργάτρια, αλλά αυτούς που υποκριτικά χρησιμοποιούν το προλεταριάτο και τους ανθρώπους του μόχθου, γιά να αναδείξουν τα δήθεν "φιλολαϊκά" πιστεύω τους. Οφείλω όμως, μιά συγγνώμη, προσωπικά προς την ίδια την Κατερίνα, αναγνωρίζοντας πως ήταν λανθασμένη και παρατραβηγμένη η "σάτυρα" σε τέτοιες στιγμές. Mea Culpa. (Μακάρι, βέβαια, να διαβάζαμε κάποτε και μιά "συγνώμη" απ' όσους σατύριζαν την εποχή που ο καρκίνος είχε χτυπήσει τον άνθρωπο Χριστόδουλο, ένα συγγνώμη απ' όσους εξύβρισαν τους νεκρούς πιλότους των Ιμίων. Ευσεβεις πόθοι σε μιά κοινωνία εγωϊστών ανθρώπων).
Σοβαροί προσωπικοί λόγοι υγείας δε μου επιτρέπουν να συνεχίσω την ανανέωση του ιστολογίου. Γι' αυτό το λόγο σταματώ τις αναρτήσεις στο ass-watch, ευχαριστώντας όσους έκαναν τον κόπο τόσο καιρό να διαβάσουν και να αναπαράγουν κείμενα του μπλογκ. Ευχαριστώ όμως και όσους στάθηκαν κριτικά απέναντι στο "Παρατηρητήριο", αφού και αυτοί συνέβαλαν, με το δικό τους τρόπο, στον εμπλουτισμό της εμπειρίας του blogging. Ήταν μιά χρήσιμη και ενδιαφέρουσα εμπειρία και λυπάμαι που αδυνατώ να τη συνεχίσω. Μη μου κακία κράτειτε.
Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα. Ει στο επανιδείν.

Δημήτρης Παναγιωτάς,

Υ.Γ.1: Εμείς δε χρηματοδοτούμεθα από τον Σόρος.
Υ.Γ.2: Θα γυρίσω και η γη θα τρέμει...
Υ.Γ.3: ...και να μην τρέμει, στ'αρχίδια μου.


"Δημήτρη", πρώτα από όλα να είσαι καλά. Εμείς θα σε περιμένουμε γερό και δυνατό. Μας χάρισες γέλιο αλλά και μας ανέπνευσες. Δεν είναι δυνατόν ο "φάρος" να σβήσει. Κάνω δεκτό μόνο το ότι έχει κλείσει λόγω τεχνικής συντήρησης και αναβάθμισης.
Να είσαι απόλυτα βέβαιος πως σε περιμένουμε, επειδή σε χρειαζόμαστε... και η απουσία σου θα εκληφθεί ως άδεια μικρής χρονικής διάρκειας... γιατί από την ημέρα που άρχισε να γράφει είχε πάψει να ανήκει στον εαυτό του, αλλά είχε γίνει κτήμα και πηγή δροσιάς όλων μας...
Κωνσταντίνος



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]