Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάτι αλλάζει επικίνδυνα στην Τουρκία!

Παραπομπή συνταγματάρχη σε δίκη

για την υπόθεση δολοφονίας του Ντινκ


Την παραπομπή σε δίκη ενός συνταγματάρχη και πέντε στρατιωτών για την υπόθεση δολοφονίας του αρμενικής καταγωγής τούρκου συγγραφέα Χραντ Ντινκ το 2007 αποφάσισε τουρκικό δικαστήριο.
Ο συνταγματάρχης Αλί Οζ διώχθηκε πέρυσι με την κατηγορία ότι δεν εξασφάλισε την αναγκαία προστασία στον Ντινκ, ο οποίος δεχόταν απειλές κατά της ζωής του πριν δολοφονηθεί στην Κωνσταντινούπολη από νεαρό υπερεθνικιστή.

Ο Οζ είχε απαλλαγεί στη συνέχεια της κατηγορίας, αλλά σήμερα ένα δικαστήριο της Τραπεζούντας αποφάνθηκε ότι πρέπει να δικαστεί για την υπόθεση.
Δύο στρατιώτες δικάζονται ήδη κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος στη δολοφονία του συγγραφέα.
Ο Ντινκ είχε δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής του διότι σε άρθρα που είχε δημοσιεύσει καλούσε την Άγκυρα να αποδεχθεί την ευθύνη της οθωμανικής τότε Τουρκίας για τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.
Μετά και από αυτή την τελευταία εξέλιξη, με σιγουριά πλέον μπορούμε να λέμε πως κάτι αλλάζει στην Τουρκία. Ο Ερντογάν προσπαθεί να αλλάξει το μέχρι σήμερα κατεστημένο των στρατιωτικών και να εκδημοκρατίσει την χώρα, φυσικά στα δικά του μέτρα. Το θέμα όμως που προκύπτει είναι πολύ απλό: οι στρατηγοί θα μείνουν άπραγοι ή αυτή η επιδιωκόμενη αλλαγή εγκυμονεί μεγάλους και σοβαρούς κινδύνους τόσο για την ίδια την Τουρκία, όσο και για τους γείτονές της;
Μέχρι στιγμής οι στρατηγοί δεν έχουν κάνει κάποια σπουδαία κίνηση για να εξισορροπήσουν τις εις βάρος τους εξελίξεις. Ποιά θα είναι η κίνησή τους και πόσο καλά έχει εισβάλει στο στρατιωτικό κατεστημένο ο Ερντογάν, με την βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών;



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]