Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μείωση της στρατιωτικής θητείας και... πολιτικά παιχνίδια

Οι στρατιωτικοί ανησυχούν

«Πολιτικά παιχνίδια με τη θητεία», είναι η ερμηνεία που δίνουν στρατιωτικοί και πολιτικοί στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύμφωνα με τις οποίες τον επόμενο χρόνο θα καταργηθεί η στρατιωτική θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, ενώ θα κοπούν οι αναβολές για δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακά και άλλες σπουδές.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, το 2010 θα καταργηθεί η θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία, όλοι θα υπηρετούν στον Στρατό Ξηράς και στην παραμεθόριο και όλοι θα κατατάσσονται τουλάχιστον μέχρι το 24ο έτος της ηλικίας τους, καθώς δεν θα δίνονται περαιτέρω αναβολές.

Αναφερόμενος στον χρόνο θητείας ο υπουργός, παρά τις δεσμεύσεις για 9 μήνες θητείας, θέτοντας τον προβληματισμό «αν θέλουμε πράγματι, τη στιγμή που τα παιδιά μπορούν να κερδίσουν πάρα πολλά από τη θητεία τους, να τη μειώσουμε τόσο», παραπέμπει τη μείωση στις ελληνικές καλένδες.
Στρατιωτικοί κύκλοι σχολιάζοντας τις «σκέψεις» του υπουργού έλεγαν χθες ότι «είναι μεν σε καλό δρόμο, είναι μεν σωστές αλλά δεν είναι υλοποιήσιμες. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται θέματα θητείας από τον υπουργό. Περιμέναμε να ανακοινώσει μείωση στις αρχές του χρόνου. Δεν έγινε. Περιμέναμε σοβαρή μείωση μονάδων, αλλά και αυτό δεν έγινε. Περιμέναμε προσλήψεις σε προσωπικό αλλά ο αριθμός των μονίμων παραμένει χαμηλός».
Βάσω και Ακης
Η επικεφαλής του τομέα Άμυνας Β. Παπανδρέου μίλησε για «προεκλογικό πυροτέχνημα» και κάλεσε την κυβέρνηση «να μη συμπεριλάβει το ευαίσθητο θέμα της θητείας στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».
Όπως είπε, «η μείωση της θητείας μπορεί και πρέπει να γίνει, αλλά προϋποθέτει άλλη δομή δυνάμεων, με κατάργηση μονάδων, συγκέντρωση δυνάμεων, αλλαγή στην εκπαίδευση και μεγάλη αύξηση των επαγγελματιών οπλιτών. Ο περιορισμός των αναβολών, με κατάταξη μέχρι την ηλικία των 24 ετών, είναι εθνικά επιζήμιος και επικίνδυνος για την επιστημονική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων, όσο και για την προοπτική ανάπτυξης της χώρας».
Παρέμβαση για τις δηλώσεις Μεϊμαράκη έκανε και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος: «Η αμυντική στρατηγική αναθεώρηση, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μέχρις ενός βαθμού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς δεν προχώρησε από τη σημερινή κυβέρνηση».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]