Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μπαράκ Ομπάμα υιοθετεί τη «νέα σεισάχθεια»!!!

Μια τράπεζα κρατικών συμφερόντων

θα αναλάβει τα «τοξικά» δάνεια!!


Οι «δικοί μας» στο «βιλαμπάχαλο» ακόμα κοιμούνται!!! Αμερικάνος ξεκλήρισε την οικογένειά του επειδή έμεινε άνεργος!!! Όταν κατάσχεται το σπίτι του γείτονα... θα κατασχεθεί και το δικό σου!!
Λαέ, αν δεν γκρεμίσεις την φεουδαρχία σε περιμένει η σκλαβιά και η αυτοκτονία!!!
Λαέ, υπάρχει λύση πριν αυτοκτονήσεις: Γκρέμισε αυτούς που σε οδήγουν στην αυτοκτονία!!
Όταν κατάσχεται το σπίτι του γείτονα...θα κατασχεθεί και το δικό σου!!
Αγρότες μην κλείνεται τους δρόμους...κατεβείτε στην Αθήνα και γκρεμίστε την ολιγαρχία!!!
Από το Τσοβόλα δώστα όλα στο λαό... στο Παπαθανασίου δώστα όλα στους τραπεζίτες!!

Στροφή προς τους πολίτες και άμεση στήριξη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων υπόσχονται οι σύμβουλοι του νέου πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν η έμφαση θα δοθεί στην άμεση πίστωση των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και όχι στη στήριξη των τραπεζών, καθώς οι αρχές ετοιμάζονται να διοχετεύσουν το δεύτερο μισό από το πακέτο στήριξης των 700 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι του Ομπάμα μελετούν διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διαχειριστούν τα τοξικά δάνεια του ταλαιπωρούν τους ισολογισμούς των τραπεζών. Μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων ακούγεται η ίδρυση μιας τράπεζας κρατικών συμφερόντων που θα αναλάβει τα τοξικά δάνεια ή ακόμα η διατήρηση των τοξικών στοιχείων στα λογιστικά βιβλία των τραπεζών με κρατική εγγύηση.
Αμερικάνος ξεκλήρισε την οικογένειά του επειδή έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να τη θρέψει. Ένας 40χρονος Αμερικανός που είχε περιέλθει σε απόγνωση επειδή τον απέλυσαν από τη δουλειά του σκότωσε τη σύζυγο -ενδεχομένως κατόπιν συμφωνίας μαζί της...- και τα πέντε παιδιά τους, ηλικίας από δύο ως οκτώ ετών, και κατόπιν αυτοκτόνησε.
Με τη σεισάχθεια ο Σόλων σήκωσε το άχθος - το βάρος - από τους ώμους των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών, οι οποίοι είχαν περιέλθει σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης.
Η «νέα σεισάχθεια» είναι αυτό που περίμενε και ο Ελληνικός λαός! Προσθέτουμε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να ενεργήσουν ως εξής: Να αναλάβει η κάθε μία ένα πολίτη που χρωστάει σε περισσότερες τράπεζες, να ενοποιήσει αυτομάτως όλα τα δάνειά του σε ένα και να καθορίσει το ένα τρίτο της δόσης που πληρώνει σήμερα, που δεν θα υπερβαίνει το ένα τρίτο του μηνιαίου εισοδήματός του! Έτσι και ο λαός θα ανακουφιστεί και μια σχετική ρευστότητα θα υπάρξει!! Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο δανεισμού πάνω από 2% του αντίστοιχου επιτοκίου καταθέσεων ανά τράπεζα. Δηλ. Αν σε μια τράπεζα το επιτόκιο καταθέσεων είναι 3% το επιτόκιο δανεισμού να είναι 5 %!!!
Επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού σκοπού ύπαρξης και λειτουργίας των τραπεζών. Οι τράπεζες λειτουργούν ως ενδιάμεσες μεταξύ των πολιτών. Σκοπός των τραπεζών σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν είναι ο εκβιασμός των πολιτών και η ληστεία τους μέσω των υπερβολικών – εκβιαστικών δανείων επιτοκίων. Τα χρήματα που καταθέτει ο ένας πολίτης τα δανείζεται ο άλλος μέσω της τράπεζας –ενδιαμέσου. Τα υπέρογκα υπερκέρδη των τραπεζών αποδεικνύουν τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του απομονωμένου – ανήμπορου κοσμάκη. Να ισχύσει και για τις τράπεζες η νομοθεσία περί «παράνομου» ταχύτατου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού μέσω των ληστρικών – εκβιαστικών επιτοκίων και κατασχέσεων. Η κατοικία εκάστου είναι «άσυλο» και δεν μπορεί να κατασχεθεί από κανέναν!! Μάλιστα υπάρχει νομοθεσία κατά του υπερβολικού, παράνου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού!! Τα 28 δις αντί για τις τράπεζες να τα πάρει ο λαός για την αποπληρωμή των δανείων του!
Η παραπαίουσα ολιγαρχική κυβέρνηση δεν έχει την «δεδηλωμένη» από την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου που έγινε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Βατοπεδίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτομάτως δικαιούται - υποχρεούται να προκηρύξει εκλογές, αφού διορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση, με την ευρύτερη ερμηνεία του Συντάγματος, ότι η Κυβέρνηση καταφανώς απώλεσε την «δεδηλωμένη» και σιωπηρώς παραιτήθηκε (και παραμένει αντισυνταγματικά)!!! Αφού δεν ψηφίσαν την προανακριτική επιτροπή τότε αυτομάτως είναι όλοι συνυπεύθυνοι του σκανδάλου και μόνο οι άμεσες εκλογές μπορούν να δώσουν δημοκρατική λύση.
Η απληστία των ολιγαρχικών - νεοφεουδαρχών οδήγησε σε μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο υπερδανεισμός των πολιτών – «νεοσκλάβων» στους τραπεζίτες οδήγησε στη νέα «ιδιότυπη δικτατορία των συντηρητικών, των μηχανισμών καταστολής και των τραπεζιτών». Ως αντίδραση ήρθαν οι απρόσμενες – για τους αδαείς - μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις, παρά την θέληση των «εξωνημένων» συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, «πρώην αριστερών – που τα πουλάνε όλα», «δημοσκόπων» και παρακρατικών μηχανισμών.
Ήδη από τις 21 Οκτωβρίου 2008 μια λαοθάλασσα ενωμένων – αυτονομημένων πολλές φορές - εργατών, αγροτών, φοιτητών, ανέργων, αστέγων, υπερδανεισμένων, απολυμένων...πλημμυρίζει το κέντρο της Αθήνας. Η δολοφονία του νεαρότερου ήρωα των λαϊκών κινητοποιήσεων, του «Αλέξη» ήταν και η χαριστική βολή για την παραπαίουσα ολιγαρχία (και έπεται συνέχεια)...
Ο πρόεδρος του Πασοκ κ. Γιώργος Παπανδρέου προτείνει το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων για τους ασθενέστερους οικονομικά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως το τέλος του 2009!!! Το Πασοκ δηλώνει: «όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες» και ουσιαστικά κινείται προς μια νέα σεισάχθεια. Τερματισμός κάθε είδους κατασχέσεων, δεδομένου ότι κάθε μέρα υποβάλλονται 90 αιτήσεις κατάσχεσης!! Πάνω από 7.500.000 πολίτες είναι υπερδανεισμένοι και πάνω από 450.000 σπίτια κατάσχονται, ενώ οι ληστρικές τράπεζες έχουν υπερκέρδη και οι υπάλληλοι των εταιρειών κατάσχεσης θυμίζουν τους «δήμιους» του μεσαίωνα!!.
Σήμερα όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα (δεξιά – κεντρώα - αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!! Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, δημοκρατική κυβέρνηση!! Δημοκράτες κρατάτε ψηλά τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης. Βάλτε τη σημαία του Πασοκ στο μπαλκόνι, στο γραφείο, στο καφενείο και όπου μπορείτε. Κάντε την κάθε γωνιά και μια «μικρή τοπική οργάνωση Πασοκ»!! Μην τα περιμένετε όλα από την κομματική ιεραρχία!! Δώστε το χέρι και στις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Εσείς είστε ο κυρίαρχος λαός!! Διαδώστε το μήνυμα της νίκης της δημοκρατικής παράταξης όπου και να βρίσκεστε.
Η αλλαγή έρχεται!!! Ο Ομπάμα ήδη υιοθετεί τη «νέα σεισάχθεια». Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει - μέσα και έξω από το Πασοκ - να κατέβει από το τρένο τώρα!!
Αγρότες, εργάτες, φοιτητές, άνεργοι, άστεγοι, υπερδανεισμένοι, απολυμένοι, χρεοκοπημένοι, μην αυτοκτονήσετε... γκρεμίστε τους από την εξουσία... εδώ και τώρα!!!
Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο δημοκρατικό τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα και ο πλανήτης άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"
Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!
Εκλογές Εδώ και Τώρα!!
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]