Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προπαγάνδα και Ε.Υ.Π.

Ένας παράξενος πόλεμος

κατά της λειτουργίας της Ε.Υ.Π.


Λάβαμε δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα, σχετικά με δημοσιεύματα εις βάρος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με αφορμή κάποια ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ.
Με το κάτωθι κείμενο απαντούμε συλλογικά σε όλους τους φίλους αναγνώστες μας.
Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητος, μια ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ (Συνδικαλιστικό όργανο της ΕΥΠ), από 13 Ιανουαρίου 2009. Η ανακοίνωση αυτή είχε ως περιεχόμενο θέματος, την προώθηση εκ μέρους του Πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ, προς τα συναρμόδια Υπουργεία, αιτήματος για αύξηση του επιδόματος «Αυξημένης Ευθύνης» των στελεχών της ΕΥΠ. Ο Υπουργός Εσωτερικών, αποφάσισε την μηνιαία αύξησή του, στα 250 ευρώ, και το μέτρο θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2009.

Δεν δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ, καθώς αυτή εμπεριέχει ονόματα Στελεχών της ΕΥΠ, αλλά κυρίως διότι θεωρούμε πως δεν αποτελεί είδηση, μια τέτοιου είδους πενιχρή αύξηση στον μισθό των Στελεχών της ΕΥΠ, η οποία ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Εξ αφορμής της ως άνω αναφερομένης ανακοίνωσης της ΠΟΣΕΥΠ, προς τα στελέχη της Υπηρεσίας, με την οποία τους γνωστοποιεί το γεγονός, δημοσιεύθηκαν κυρίως στα ηλεκτρονικά μέσα, επικριτικές και πάλι απόψεις για την ΕΥΠ.
Οι απόψεις αυτές, αναδημοσιεύτηκαν από αρκετά ιστολόγια, χωρίς ιδιαίτερη ενασχόληση με το περιεχόμενό τους κλπ. Δημοσιεύθηκε η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ, και θα περίμενε ο καθείς, να εκφραστούν οι απόψεις σχετικά με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, δηλαδή το μισθολόγιο και τα οικονομικά της ΕΥΠ.
Αντί αυτού, ακολούθησαν πομπώδη και επικριτικά σχόλια εις βάρος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που ουδεμία σχέση έχουν με την ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ… Γίνεται αναφορά για το «παρακράτος της ΚΥΠ», την CIA, και πως η ΕΥΠ δεν απάντησε στις αιτιάσεις του κ. Αλαβάνου και των Βουλευτών που κατέθεσαν επερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων σχετικά με υποτιθέμενες παράνομες υποκλοπές εις βάρος Πολιτικών και δημοσιογράφων. Ουσιαστικά, οι δηλώσεις του κ. Αλαβάνου προκάλεσαν την επερώτηση των Βουλευτών. Οι απαντήσεις της ΕΥΠ δόθηκαν αμέσως στην δημοσιότητα, και μάλιστα ευθείς εξ αρχής, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΥΠ (nis.gr) όπου ο καθείς μπορεί να τις αναγνώσεις.
Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Αλαβάνου και την επερώτηση των Βουλευτών, υπήρξε εκ μέρους μας, δημοσίευση στο ιστολόγιό μας (http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/12/blog-post_9894.html) όπου εξετάσαμε διεξοδικά το θέμα. Εν προκειμένω, προκύπτει το επαναλαμβανόμενο γεγονός, εκ μέρους των κάθε είδους ΜΜΕ, μόλις δημοσιοποιηθεί οιουδήποτε είδους θέμα με την ΕΥΠ, να προτρέχουν με ιδιαίτερο μένος να το διογκώσουν και να του δώσουν, οποιαδήποτε μορφή, σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους, αλλά κυρίως ακολουθώντας, τις όποιες εσωτερικές τους εμπαθείς διαθέσεις.
Συνειρμικά άλλα ΜΜΕ, υιοθετώντας τις απόψεις και ταυτιζόμενα με αυτές, προβαίνουν σε αναδημοσιεύσεις ,δημιουργώντας, στο «συλλογικό συνειδητό» της κοινωνίας μας, μια αρνητική διάθεση και άποψη για την ΕΥΠ. Φυσικά κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η πάλαι ποτέ «ΚΥΠ», και η συγκεκριμένη επαναλαμβανόμενη ορολογία, όπως π.χ., «παρακράτος», «παραμάγαζο», «καταδότες», «ρουφιάνοι», κ.λ.π., περιτυλιγμένα με ολίγη CIA, KGB, κ.λ.π.. Είναι απορίας άξιον, πως υποτιμάτε κατάφορα η νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού…Εν προκειμένω, δημοσιεύεται μια ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ και τα σχόλια που ακολουθούν, ουδεμία σχέση έχουν με αυτήν…
Γίνεται αναφορά για τους προαναφερόμενους πολιτικούς και ενώ οι απαντήσεις έχουν δοθεί αρμοδίως και είναι στην ιστοσελίδα της ΕΥΠ, το γεγονός αποκρύπτεται… Ο κάθε στοιχειωδώς νοήμων αναγνώστης, για τόσο σοβαρά θέματα, θα προστρέξει να ερευνήσει το θέμα κ.λ.π. για να μορφώσει τεκμηριωμένη άποψη.
Όταν διαπιστώνεται σε συντριπτικό ποσοστό, πως τα περισσότερα κατά καιρούς δημοσιεύματα, στερούνται τεκμηρίωσης και βρίθουν κακόβουλων χαρακτηρισμών, κυριολεκτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, πως η προπαγάνδα στην Ελλάδα έχει λάβει «Εθνοκτόνες διαστάσεις» και «επικίνδυνες προεκτάσεις».
Ασυνείδητα εξυπηρετούνται «ξένα και αλλότρια συμφέροντα» και βάλλεται άνευ λόγου μια νευραλγική Υπηρεσία για την ασφάλεια και την άμυνα της Χώρας. Ελπίζω πως οι ΄Ελληνες συμπατριώτες μας, ξέρουν να διαβάζουν και η διαλεκτική τους σκέψη και δομή, διαθέτει ισχυρές αντιστάσεις στην κάθε είδους αθέμιτη «κατευθυνόμενη προπαγάνδα» προερχόμενη συνήθως από προσωπικές εμπάθειες και κομματικές παθολογίες…
Όμηρος Φωτιάδης


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]