Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσπαθεί να τα μαζέψει τώρα ο Ερντογάν

Η κριτική δεν σημαίνει αντισημιτισμό

«Είμαστε εναντίον του αντισημιτισμού, αλλά δεν είναι επίσης σωστό να χαρακτηρίζεται αντισημιτισμός και κάθε κριτική που ασκείται στο Ισραήλ», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στα εγκαίνια σταθμού μετρό στην Κωνσταντινούπολη, εκδήλωση η οποία εξελίχθηκε σε ογκώδη συγκέντρωση οπαδών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
«Οι λαοί στη Μέση Ανατολή έχουν κουραστεί από τον πόλεμο, τις συγκρούσεις, την ένταση και το αίμα. Οι πάντες πρέπει να είναι υπέρ της ειρήνης», τόνισε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας για τον απόηχο της χθεσινής επεισοδιακής μέρας στο Νταβός της Ελβετίας.

«Η Τουρκία -υποστήριξε- δεν είναι μία κοινή χώρα. Όσοι θέλουν να αντιληφθούν το μεγαλείο, τη σημασία και το πόσο αναγκαία είναι η Τουρκία, μπορούν να το δουν εάν ρίξουν μια ματιά στην ιστορία της». «Θα το δουν -πρόσθεσε- αν κοιτάξουν το ρόλο που παίζουμε τα τελευταία έξι χρόνια στην περιοχή. Το βασικό μας σύνθημα, είναι η ρήση του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, "ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο"».
Συγχαρητήρια στον Ερντογάν από το Ιράν
Χαιρετίζει το Ιράν τη στάση του Τούρκου πρωθυπουργού χθες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, όπου σημειώθηκε θερμό φραστικό επεισόδιο με τον Ισραηλινό πρόεδρο σχετικά με την αιματηρή επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
«Ευχαριστούμε τον κ. Ερντογάν και χαιρετίζουμε αυτό που έκανε στο Νταβός» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί κατά την προσευχή της Παρασκευής στην Τεχεράνη. «Η στάση αυτή έπεσε στον κόσμο σαν βόμβα».
«Ευχαριστούμε επίσης τον τουρκικό λαό που του επιφύλαξε ένα τόσο λαμπρό καλωσόρισμα κατά την επιστροφή του στην πατρίδα» πρόσθεσε ο Ραφσαντζανί, ο οποίος είναι επικεφαλής της Συνέλευσης των Εμπειρογνωμόνων, του κορυφαίου σώματος των ιερωμένων της χώρας.
Ο Ραφσαντζανί κατηγόρησε άλλους ηγέτες μουσουλμανικών χωρών επειδή δεν ενήργησαν όπως ο Ερντογάν και δεν βοηθούν αρκετά τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας.
Η Χαμάς συγκρίνει τον Τούρκο πρωθυπουργό με τον Μωάμεθ τον Πορθητή
Ο Χαλίλ αλ-Χάγια, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, χαιρέτισε σήμερα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γάζα, τη στάση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Νταβός, συγκρίνοντάς τον με τον Μωάμεθ τον Πορθητή.
«Ο παλαιστινιακός λαός, η αντίσταση και η Χαμάς σε χαιρετούν Ερντογάν. Να είσαι δοξασμένος. Είμαστε στο πλάι σου, στο πλάι της Τουρκίας, από τη νικηφόρα Γάζα», είπε ενώπιον εκατοντάδων ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί στον περίβολο του παλαιστινιακού κοινοβουλίου που έχει καταστραφεί από τους Ισραηλινούς.
Ο Ερντογάν «είπε την αλήθεια δοξάζοντας τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και τον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε ο Χαλίλ αλ-Χάγια, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τον τερματισμό των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα. «Μας θυμίζεις τους ένδοξους Οθωμανούς προγόνους σου», τόνισε, αναφερόμενος στο σουλτάνο Μωάμεθ Β΄, που άλωσε την Κωνσταντινούπολη το 1453.
Τα μέλη μιας τουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης παρενέβησαν επίσης εκφράζοντας την υποστήριξή τους στη Χαμάς και τους Παλαιστίνιους.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της, η Χαμάς χαιρέτισε «τη θαρραλέα στάση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος υπερασπίστηκε ευθέως τα θύματα του εγκληματικού σιωνιστικού πολέμου» απέναντι στο «σιωνιστή Σιμόν Πέρες. «Θεωρούμε την αποχώρησή του από την αίθουσα ως έκφραση υποστήριξης στα θύματα του Ολοκαυτώματος που διέπραξαν οι σιωνιστές», είπε ο Φαουζί Μπαρχούμ.
Αλλά και στο Λίβανο η στάση του Ερντογάν στο Νταβός χαιρετίστηκε με θέρμη τόσο από την πλειοψηφία όσο και από τη μειοψηφία. «Είμαστε υπερήφανοι για εσάς και για την Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουαλίντ Τζουμπλάτ, εκ των ηγετών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, σε τηλεγράφημα που απέστειλε στον Τούρκο πρωθυπουργό.
Η εφημερίδα Ας-Σαφίρ, που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, γράφει στην πρώτη σελίδα της ότι «ο Ερντογάν απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι πιο Άραβας και πιο φιλάνθρωπος από τους περισσότερους Άραβες ηγέτες, ρίχνοντας τη μεγαλύτερη βόμβα στην ιστορία των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων». Παράλληλα, χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» τη στάση του γενικού γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα. «Αντί να φύγει όπως ο Ερντογάν ο Μούσα, που εκπροσωπεί επισήμως όλους τους Άραβες, επέστρεψε στη θέση του αφού έσφιξε το χέρι του Τούρκου πρωθυπουργού. Το γεγονός ότι ο Μούσα κάθισε δίπλα στον Ισραηλινό πρόεδρο εγείρει ερωτήματα», προσθέτει η εφημερίδα.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]