Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διάβημα των Σκοπίων κατά της Ελλάδας!!!

Όταν θυμούνται χαίρονται...

Μία δήλωση του νέου υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, η οποία είχε γίνει στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε τον Μάρτιο του 2008 στην κρατική τηλεόραση, ανακάλεσαν τα Σκόπια, προκειμένου να προβούν σε διάβημα εναντίον της χώρας μας στις Βρυξέλλες.
Στη δήλωση, που αναπαρήχθη το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι σχετικά με το Σκοπιανό, ο χρόνος κυλάει υπέρ της Ελλάδας, που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τα Σκόπια, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το γειτονικό κράτος δεν θα επιβιώσει ως ενιαίο σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων «Utrinski Vesnik», οι σκοπιανές αρχές αποφάσισαν να προβούν σε διάβημα στα αρμόδια όργανα των Βρυξελλών, καθώς θεωρήθηκε ότι πρόκειται για μη διπλωματικές και αντιπαραγωγικές δηλώσεις για τις σχέσεις μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας δηλώσεις, όταν μάλιστα, στα συμπεράσματα της τελευταίας Συνόδου της Ε.Ε. αναφέρεται ότι οι δύο πλευρές πρέπει να αποφεύγουν κινήσεις και δηλώσεις που δύνανται να διαταράξουν τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι, με συνέντευξη που παραχώρησε στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δίκτυο Bloomberg, επιμένει στη αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησής του και εμμένει στο μοντέλο της διπλής ονομασίας.
Οπως αναφέρει, η χώρα του θα μπορούσε να αποδεχθεί τον συμβιβασμό ενός ονόματος για χρήση στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, πρόταση την οποία η Αθήνα απορρίπτει.
Ο κ. Μιλοσόσκι αναφέρει επίσης ότι η πλευρά των Σκοπίων έχει επιδείξει την ετοιμότητά της για συμβιβασμό με την αλλαγή της σημαίας και του Συντάγματός της και ότι τώρα είναι σειρά της Ελλάδας να κάνει το επόμενο βήμα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Θα σου τα πω με Παροιμίες

    *Ο κακός χρόνος περνάει, ο κακός γείτονας δεν περνάει.

    *Όση ώρα μίλαγες πατέρα, ξέρεις πόσες μύγες έχαψε ο σκύλος

    *Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

    *Άδουλος δουλειά δεν έχει το βρακί του λύει και δένει.

    *Το στραβό το ξύλο η φωτιά το σιάζει.

    *Ψωμί δεν έχουμε τυρί ζητάμε.

    *Όλα τα γουρούνια μία μύτη έχουνε.

    *Ο κακός γείτονας κάνει τον καλό νοικοκύρη.

    *Βόϊδι πήγε, μοσχάρι γύρισε.

    *Λαγός τη φτέρη κούναγε, κακό του κεφαλιού του.

    *ΤΡΑΒΗΞΑ ΤΗ ΖΩΗ ΑΠ'ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ...
    ΚΑΙ ΦΟΡΑΓΕ ΠΕΡΟΥΚΑ!



    *ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΡΕΛΛΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ...
    ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]