Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γάζα: Στοχεύοντας την ειρήνη

Υποκρισία και έγκλημα του Ισραήλ

Στην «τελική φάση» μπαίνει η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, αφού εντείνονται οι εναντίον του Ισραήλ πιέσεις αλλά και οι διεργασίες για την επίτευξη εκεχειρίας, καθώς η Τουρκία πρότεινε χθες να μην επιτραπεί στο Ισραήλ η είσοδος στα Ηνωμένα Έθνη.
Συνεχίζεται το σκληρό παζάρι στο Κάιρο, ενώ η Ρωσία πιέζει τη Συρία και το Ιράν να πιέσουν με τη σειρά τους τη Χαμάς να δεχτεί το σχέδιο του Καΐρου.
Τα περί τελικής φάσης δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Εχούντ Ολμερτ, αφού έστειλε δύο απεσταλμένους του στις διπλωματικές διεργασίες. Ο Αμος Τζιλάντ μετέβη στο Κάιρο, ενώ η υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι πήγε στην Ουάσιγκτον.

Ο Τζιλάντ απέρριψε τον όρο που είχε θέσει η Χαμάς, η εκεχειρία να έχει διάρκεια 12 μηνών. Ισραηλινή πηγή είπε ότι ημερομηνία λήξης στην εκεχειρία θα ήταν λάθος. Άλλη πηγή ανέφερε ότι το Ισραήλ θέλει να δεχτεί η Χαμάς να αναλάβει η Παλαιστινιακή Αρχή, υπό τον Αμπάς, τη φύλαξη των συνόρων με την Αίγυπτο, για να σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων προς τη Γάζα.
Μετά τις επαφές του για το αιγυπτιακό σχέδιο, ο κ. Τζιλάντ αποχώρησε από το Κάιρο και η Αίγυπτος, έχοντας στα χέρια της «την ισραηλινή απάντηση» στις προτάσεις της Χαμάς, ζήτησε από την παλαιστινιακή οργάνωση να επιστρέψει για νέες συζητήσεις. Η Λίβνι έχει στην Ουάσιγκτον αποστολή να συμφωνήσει με τις ΗΠΑ το πώς θα σταματήσει το λαθρεμπόριο.
Ενώ η σφαγή των αμάχων συνεχίζεται στη Γάζα,η Γερμανική εφημερίδα Tageszeitung επισημαίνει σήμερα μια πραγματικότητα, που μέσα στο βομβαρδισμό που δεχόμαστε όλοι με δραματικές και αιματοβαμένες εικόνες από την Παλαιστίνη, μας διαφεύγει.
Το Ισραήλ παρά τις εκτεταμένες χερσαίες επιχειρήσεις δεν έχει ανακοινώσει καμία απολύτως σύλληψη μαχητή της Χαμάς! Έχει αποτύχει πλήρως στο να συλλάβει έστω και έναν από τους "εγκληματίες" εχθρούς του Ισραηλινού έθνους και αρκείται στο να σκοτώνει συνεχώς αμάχους!!!
Το σχόλιο της Tageszeitung:
"... τίθεται τώρα στο Ισραήλ το ερώτημα, γιατί ένας στρατός που επιδιώκει την αποκατάσταση της φήμης του ως αήττητου, μετά από τρεις εβδομάδες πολέμου, δεν κατόρθωσε να παρουσιάσει μπροστά στις κάμερες ούτε έναν ηγέτη της Χαμάς ή έναν μαχητή της"... και συνεχίζει:
«Η μανία καταστροφής που επιδεικνύουν οι Ισραηλινοί αυτές τις μέρες στη Γάζα είναι δύσκολο να ερμηνευτεί ως στρατιωτική επιδεξιότητα. Διότι η εξόντωση και η εξαθλίωση τόσων αμάχων θολώνει την εικόνα ενός σύγχρονου κράτους που διακυβερνάται κατά τα δυτικά πρότυπα και σύμφωνα με τις δυτικές αξίες.»
Και το θρασύτατο έγκλημα των απάνθρωπων Ισραηλινών ενόπλων συνεχίζεται...
Την ίδια ώρα, ξεπερνώντας κάθε όριο ανειλικρίνειας στην Άγκυρα, ο πρωθυπουργός Ερντογάν διερωτήθη πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε μια χώρα σαν το Ισραήλ, που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, να περνά τις πύλες του Οργανισμού.
Άραγε έχει σκεφθεί πόσες φορές και σε πόσες αποφάσεις του ΟΗΕ η χώρα του δεν έχει εναρμονιστεί, συνεχίζοντας να παραβιάζει ΟΛΑ τα ψηφίσματα και όλες τις αποφάσεις σχετικά με την κατοχή της Βορείας Κύπρου.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]