Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Διπλωματική «επίθεση» της Άγκυρας

σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον


Η Άγκυρα άρχισε μια εντυπωσιακή προσπάθεια σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες για να προωθήσει τις θέσεις της στο Κυπριακό αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και κυρίως για να ισχυροποιήσει τη θέση της στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Τη Δευτέρα αναμένεται στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν με στόχο να βεβαιώσει εκ νέου το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του, να προτάξει τον ηγετικό ρόλο που έχει κατά την άποψή του η Τουρκία στην περιοχή και να κάνει κατανοητές στους ευρωπαίους εταίρους τις τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό, με την ίδρυση δύο ξεχωριστών κρατών.

Υστερα από τέσσερα χρόνια ο τούρκος πρωθυπουργός θα βρεθεί και πάλι στην ΕΕ, μετά και τις προειδοποιήσεις που έχουν απευθύνει οι Βρυξέλλες στην κυβέρνησή του για να εντείνει τις μεταρρυθμίσεις στην ενταξιακή της πορεία.
Στις Βρυξέλλες ο κ. Ερντογάν θα απευθύνει και χαιρετισμό σε περίπου 15.000 συμπατριώτες του στο στάδιο Ηasselt και θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΕΕ κ. Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της Ευρωβουλής κ. Χανς Γκερτ Πέτερινγκ, καθώς και με τους κκ. Ολι Ρεν και Χαβιέρ Σολάνα.
Στην Ουάσιγκτον βρέθηκε το τελευταίο διάστημα πλειάδα τούρκων διπλωματών εν όψει της ανάληψης της προεδρίας από τον κ. Μπαράκ Ομπάμα.
Στις επαφές τους οι τούρκοι διπλωμάτες με τους αμερικανούς αξιωματούχους επιχείρησαν να αναδείξουν τα τουρκικά εθνικά θέματα και στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών άρχισαν ήδη να αναφέρουν ότι «οι θέσεις της Άγκυρας γίνονται καλύτερα κατανοητές».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]