Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Συγκυβέρνηση Στρατηγών με Ερντογάν;

Θα γίνονται εβδομαδιαίες συναντήσεις

Σημαντική εξέλιξη για τις σχέσεις της πολιτικής με τη στρατιωτική ηγεσία θεωρείται στην Τουρκία η καθιέρωση τακτικής εβδομαδιαίας συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, κάθε Πέμπτη. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες.
Στις τέσσερις το απόγευμα συναντήθηκαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ.
Η πληροφορία περί καθιέρωσης, έγινε γνωστή αργά προχθές τη νύχτα.
Η εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία για τρεις λόγους.

Πρώτον δημιουργείται ένας θεσμός για άμεση τακτική επαφή μεταξύ του στρατού και της κυβέρνησης.
Δεύτερον, πρόκειται για εξέλιξη που υπογραμμίζει το ρόλο και το λόγο των ενόπλων δυνάμεων, σε μια περίοδο που πολλοί, κάνουν λόγο για ανάγκη ή προοπτική αποδυνάμωσης του στρατού στα πολιτικά πράγματα.
Τρίτον, η καθιέρωση γίνεται καθώς η υπόθεση "Εργκενεκόν", λόγω προσαγωγής αρκετών απόστρατων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, έχει τοποθετήσει στο στόχαστρο τις ένοπλες δυνάμεις.
Να σημειωθεί ότι η Πέμπτη, εδώ και χρόνια είναι η μέρα κατά την οποία πραγματοποιούνται οι τακτικές εβδομαδιαίες συνάντηση του προέδρου της δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]