Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποφασίστηκε νέα μείωση της θητείας;

Μεϊμαράκης: Περιμένω τον πρωθυπουργό

Στην ευχέρεια του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή βρίσκεται η απόφαση για ανακοίνωση της μείωσης της θητείας στους εννέα μήνες για όσους υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Με την ευκαιρία της κοπής πίτας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα, φροντίζοντας, παράλληλα, να αποσυνδέσει το συγκεκριμένο μέτρο από το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
«Εάν επρόκειτο για προεκλογικό μέτρο, θα το είχαμε εξαγγείλει πριν από τις εκλογές του 2007, όταν εγώ ξεκαθάρισα ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης θητείας», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι το θέμα έρχεται τώρα, διότι στη δεδομένη συγκυρία ωριμάζουν οι συνθήκες για να καταστεί εφικτή η μείωση της θητείας.

Το μέτρο αφορά μόνο το Στρατό Ξηράς και αναμένεται η θητεία 9 μηνών να συμπαρασύρει σε μειώσεις τη θητεία στρατεύσιμων ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, που τώρα υπηρετούν 9 μήνες. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πρόσθεσε ότι έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και ότι με την ολοκλήρωση των προσλήψεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), που έχουν προγραμματισθεί για το τρέχον έτος, δεν υπάρχει κίνδυνος να προκύψουν ελλείψεις από τη μείωση της στράτευσης. Επισήμανε δε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θίγεται το αξιόμαχο του στρατεύματος.
Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναμένεται επίσης, ακόμα και εντός του Φεβρουαρίου, να ληφθεί απόφαση για κατάργηση των μετατάξεων των νέων στρατεύσιμων από το ένα Οπλο στο άλλο, απόφαση η οποία συναντά αντιδράσεις από βουλευτές, καθώς οι μετατάξεις είναι από τα δημοφιλή ρουσφέτια.
Πάντως, εφόσον υλοποιηθούν στο σύνολό τους οι σκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για το στράτευμα, οι μετατάξεις θα εκλείψουν από μόνες τους. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι μεσοπρόθεσμα, το 2010 - 2011, θα μπορούσε να καταργηθεί εντελώς η κατάταξη στρατεύσιμων στο Ναυτικό και την Αεροπορία και όλοι οι νεοσύλλεκτοι να κατατάσσονται στο Στρατό Ξηράς. Σχετικές εισηγήσεις έχουν γίνει κατά το παρελθόν από τη στρατιωτική ηγεσία, καθώς σχεδόν στο σύνολό τους οι ανάγκες Ναυτικού και Αεροπορίας εξυπηρετούνται από μόνιμους.
Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προωθείται επίσης το κλείσιμο ορισμένων περιφερειακών κέντρων εκπαίδευσης, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε νησιά.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]