Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών

Επιχειρούν να φέρουν το χάος

Κυκλοφορούν στυγνοί δολοφόνοι


Εδώ και αρκετό καιρό, μέσα από το ιστολόγιο αυτό είχε επισημανθεί η κρισιμότητα της κατάστασης, τόσο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με τους κουκουλοφόρους, όσο και μετά, με τους πυροβολισμούς μέσα στην Αθήνα. Η στόχευση μίας επανάληψης των επεισοδίων, αποσκοπώντας σε αναταραχή ήταν και εξακολουθεί να είναι σαφέστατη. Έτσι, ήταν έως αναμενόμενο, αυτό που συνέβη χθες το βράδυ και θα πρέπει να γίνει σαφέστατο προς κάθε πλευρά, από όλους μας, πως απαιτείται σοβαρότητα από τους δημοσιογράφους στην προσέγγιση του γεγονότος.
Ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο στήθος και στο μηρό, ενώ βολίδες βρέθηκαν πάνω στον ασύρματό του και σε άλλον εξοπλισμό που έφερε. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, βολίδες έπληξαν και τις ασπίδες των συναδέλφων του που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης.
Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες, από τους οποίους τουλάχιστον 27 προέρχονται από Καλάσνικοφ και οι υπόλοιποι από πιστόλι μικρότερου διαμετρήματος πιθανόν των 9 χιλιοστών.
Οι κάλυκες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν προέρχονται από το Καλάσνικοφ με το οποίο άγνωστοι είχαν πυροβολήσει από το χώρο της Πολυτεχνειούπολης εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην οδό Κοκκινοπούλου στου Ζωγράφου.

Αμέσως μετά τη νέα επίθεση σήμερα τα ξημερώματα, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή των Εξαρχείων και προχώρησε σε συνολικά 72 προσαγωγές υπόπτων.
Αρχικά ομάδα νεαρών επιχείρησε να αντιδράσει στην οδό Στουρνάρη όπου σημειώθηκαν επεισόδια και οι αστυνομικές δυνάμεις τούς διέλυσαν με τη χρήση δακρυγόνων.
Στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός, βρίσκονται ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και Παναγιώτης Χηνοφώτης, ενώ τις επιχειρήσεις της αστυνομίας συντονίζει ο αρχηγός Βασίλης Τσιατούρας.
KKE: Προβοκατόρικη επίθεση
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση κατά των τριών αστυνομικών, με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό του ενός, ως προβοκάτσια και μέρος γενικότερου αντιλαϊκού σχεδίου».
«Το ΚΚΕ», συνεχίζει η ανακοίνωση, «κατήγγειλε τη δράση μηχανισμών και κέντρων, εντός και εκτός Ελλάδας και στα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Η προβοκατόρικη δράση τους εκφράστηκε και με τη δράση κουκουλοφόρων. Εκφράστηκε και με την επίθεση με καλάσνικοφ κατά της κλούβας των ΜΑΤ. Το σημερινό γεγονός αποτελεί κρίκο της ίδιας αλυσίδας.
Στόχος είναι το εργατικό – λαϊκό κίνημα και όχι η δημοκρατία και η λεγόμενη ομαλότητα, ούτε η αποσταθεροποίηση της χώρας, όπως ισχυρίζονται διάφορες πλευρές. Οι προβοκάτσιες αποσκοπούν στην τρομοκράτηση και στον εκφοβισμό λαϊκών στρωμάτων, στην υποταγή τους και στην ενίσχυση των μέτρων κρατικής καταστολής».
«Η δράση των μηχανισμών προβοκάτσιας αναπτύσσεται στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η ίδια πολιτική που διαπαιδαγωγεί και τους αστυνομικούς με τη θεωρία του εχθρού – λαού. Είναι η ίδια πολιτική που χρειάζεται την καταστολή για να υπηρετηθούν η εξουσία και τα κέρδη του κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, να συσπειρωθούν πολύ πιο μαζικά, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με κίνημα ταξικό, ισχυρό, οργανωμένο, περιφρουρημένο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Δ. Αβραμόπουλος: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του αστυνομικού
Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού Αδαμάντιου Μαντζούνη που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης τα ξημερώματα στα Εξάρχεια.
Αυτό το δραματικό περιστατικό είναι ένα πλήγμα κατά της δημοκρατίας και των θεσμών, δήλωσε ο υπουργός εξερχόμενος του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο άτυχος αστυνομικός, και παρέπεμψε σε αναλυτικότερη ενημέρωση των ιατρών του Ερυθρού Σταυρού αργότερα σήμερα.
Ν. Κακλαμάνης: Δολοφονική απόπειρα από «κουκουλοφόρους προβοκάτορες»
Τη δολοφονική απόπειρα κατά του αστυνομικού από «κουκουλοφόρους προβοκάτορες της Δημοκρατίας» -όπως χαρακτηριστικά είπε- καταδίκασε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, σε δηλώσεις μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο τραυματισμένος αστυνομικός.
«Στη Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει», δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης επαναλαμβάνοντας τα λόγια από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.
«Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και όλοι οι θεσμοθετημένοι φορείς οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να επαναπροσδιορίσουν τις απόψεις τους», κατέληξε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων.
Με το ίδιο όπλο η επίθεση κατά της κλούβας των ΜΑΤ
Άνανδρη χαρακτήρισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Β. Τσιατούρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την επίθεση κατά αστυνομικού λίγο μετά τις 3 π.μ. στα Εξάρχεια. Όπως είπε ο κ. Τσιατούρας, η κατάσταση του άτυχου αστυνομικού είναι σοβαρή.
Ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκε, τύπου Καλάσνικοφ, είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρόσφατη επίθεση κατά λεωφορείου των ΜΑΤ στις 23 Δεκεμβρίου στην Καισαριανή.
«Κάποια άτομα έχουν χάσει τη λογική τους και βάλλουν κατά παιδιών που προέρχονται από τα σπλάχνα της κοινωνίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
Η επίθεση αυτή έγινε από άτομα που θέλουν να πλήξουν το θεσμό της αστυνομίας και τη δημοκρατία και η αστυνομία θα κάνει το καθήκον της προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες, πρόσθεσε ο κ. Τσιατούρας.
Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο αστυνομικός δεν φορούσε αλεξίσφαιρο, ο κ. Τσιατούρας ανέφερε τα εξής: «Πήγα στον τόπο και είδα βολίδες να έχουν τρυπήσει τον τοίχο που είναι σχεδόν 100 μέτρα μακριά. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω τίποτα άλλο».
Οι προσαγωγές ξεκίνησαν αμέσως, επισήμανε ο κ. Τσιατούρας. «Δεν με ενδιαφέρει ο αριθμός των προσαγωγών, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βρεθούν οι δράστες».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]