Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για επίθεση της Χεζμπολάχ προειδοποιεί η Μοσάντ

Η Χεζμπολάχ ετοιμάζει επίθεση

Με πρόσχημα την επίθεση των Ισραηλινών στην Γάζα οι μαχητές της Χεζμπολάχ είναι έτοιμοι να επιτεθούν στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της Μοσάντ Άμος Γιαντλίν.
Οι δηλώσεις του αρχηγού της ισραηλινής αντικατασκοπείας, ο οποίος απηύθυνε προειδοποίηση για το ενδεχόμενο επίθεσης της Χεζμπολάχ στα σύνορα, έγινε σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ.
Τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ έχει επιστρατεύσει δεκάδες χιλιάδες εφέδρους. Οι στρατιωτικές δυνάμεις αυτές μπορεί να αναλάβουν τα βόρεια σύνορα της χώρας στην περίπτωση μιας τέτοιας επίθεσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Jerusalem Post» είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ανοίξει το δεύτερο μέτωπο όχι μόνο ως προς ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας αλλά και επειδή τον Φεβρουάριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Ιμάντ Μουνίγιε στην Δαμασκό.
Εδώ και ημέρες, από την πρώτη στιγμή της επίθεσης των Ισραηλινών στις 27 Δεκεμβρίου, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εξαπολύει επιθέσεις προς το Ισραήλ τονιζοντας πως "θα έρθει η ώρα να πληρώσει".
Χιλιάδες πολεμιστές της Χαμάς έτοιμοι να πολεμήσουν το Ισραήλ
Ετοιμοι να πολεμήσουν τους Ισραηλινούς στους δρόμους της Γάζας είναι χιλιάδες μαχητές της Χαμάς, σύμφωνα με εκπρόσωπο της οργάνωσης.
«Έχουμε ετοιμάσει χιλιάδες γενναίους μαχητές που σας περιμένουν σε κάθε γωνιά του δρόμου και θα σας υποδεχθούν με φωτιά και σίδερο», τόνισε ο Αμπού Ομπέιντα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, σε τηλεοπτική παρέμβασή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Άκσα της Χαμάς.
«Σας λέμε με κάθε βεβαιότητα πως η ήττα σας στη Λωρίδα της Γάζας πλησιάζει ώρα με την ώρα. Όσο η επίθεση θα εντείνεται, τόσο οι απώλειές σας θα αυξάνονται και θα χώνεστε βαθύτερα στο τέλμα της Γάζας», προειδοποίησε ο ίδιος στέλνοντας μήνυμα στην ισραηλινή ηγεσία.
Παράλληλα, απείλησε με απαγωγές Ισραηλινών στρατιωτών, «όπως αυτή του Γκιλάντ Σαλίτ», ο οποίος κρατείται από τον Ιούνιο 2006 στη Λωρίδα της Γάζας.
Στο μεταξύ, η ισραηλινή αστυνομία έκανε γνωστό πως ένοπλοι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν 24 ρουκέτες από χθες (Κυριακή) το βράδυ εναντίον του Ισραήλ με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ανθρώπων.
Μία ρουκέτα έπληξε μια κατοικία στον Σντερότ προκαλώντας ζημιές. Άλλες ρουκέτες μεγαλύτερου βεληνεκούς, τύπου Γκραντ, έπληξαν τις πόλεις Ασντόντ και Ασκελόν. Δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά στο Ασκελόν. Μία ρουκέτα Γκραντ εξερράγη κοντά στην πόλη Μπιρσεβά που απέχει 40 χλμ. από τη Λωρίδα της Γάζας.
Στη Δαμασκό, εκατοντάδες Σύριοι διαδήλωσανεναντίον της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας και εξέφρασαν την οργή του καίγοντας ομοιώματα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Όλμερτ και του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]