Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σλαβική Φιλελληνική κίνηση αντιδρά στον Ψευδομακεδονισμό της FYROM


Σταματήστε Ψευδομακεδόνες


Εντόνη δραστηριότητα παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην δημοκρατία του VMRO από το "Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο" (Slovenska Filhelenska Mreža) σε ότι αφορά τον σφετερισμό, αλυτρωτισμό αλλά και τον Ψευδομακεδονισμό (όπως τον αποκαλούν) του κράτου της FYROM . Τις δύο τελευταίες μέρες μέλη τους γέμισαν την πόλη των Σκοπίων με διακύρηξεις όπου εκφράζουν την αντίθεση τους όχι μόνο στα αναφερόμενα αλλά και στον γνωστό νόμο της FYROM όπου απαγορεύει την ανάπτυξη οποιαδήποτε επιστημονικής έρευνας για την εθνική ταυτότητα των σλαβομακεδόνων.
Ιδού τι λέει η διακήρυξη( μετάφραση δική μου):

Η αρχαία Μακεδονία, από την ίδρυση της και σύμφωνα με τη γλώσσα, το αλφάβητο, τον πολιτισμό και τη συνείδησή της προκύπτει ότι μέσω των ιστορικών πηγών ήταν κομμάτι του Ελληνικού κόσμου. Οι αρχαίες πηγές καθώς επίσης και τα επιγραφικά μνημεία, όλα τους στα ελληνικά, πιστοποιούν για τον ελληνικό χαρακτήρα των Μακεδόνων. Από την αρχαία Μακεδονία, μόνο η Πελαγονία ανήκει σε μας και ήταν τα βόρεια σύνορά της, είναι μια δημογραφική πηγή του πρώην ελληνικού πληθυσμού της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας, η περιοχή αυτής της Δημοκρατίας περιλάμβανε τις περιοχές Παιονία (κέντρο) και Δαρδανία (ο Βορράς). Οι πρόγονοί μας, οι Σλάβοι, βρήκαν σχεδόν εντελώς έρημο το έδαφος και σπάνια, εξαπλωμένους Ρομάνους ("Βλάχους") και σε έναν μικρότερο βαθμό ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος αφομοιώθηκε ως επί το πλείστον από τους κατά τη διάρκεια των επόμενων αιώνων.
Ο Ελληνικός χαρακτήρας της Μακεδονίας, ο Σλαβικός εθνικός χαρακτήρας μας που δένεται στο κοινό Βουλγαρικό πολιτιστικό μέρος , με την παρουσία σημαντικών παραδοσιακών σερβικών δημογραφικών και πολιτιστικών στοιχείων , επιβεβαιώνεται έντονα στα αρχαιολογικά χειροποίητα αντικείμενα, τα γλωσσικά ευρήματα και τις ιστορικές πηγές. Η ανεπίσημη λογοκρισία και η νομική απαγόρευση της ιδιωτικής οργανωμένης έρευνας οποιασδήποτε εθνο-ανθρωπολογικού προβληματισμού έφεραν το σκοτάδι στην ενημέρωση.
Η κλοπή της Ελληνικής Μακεδονικής ταυτότητας που συμβαίνει τυλίγεται σε αυτόν τον σκοταδισμό, ο οποίος δεν θα νικηθεί από το φως έως ότου οι ηγέτες της ακαδημαϊκής σκέψης μας είναι ακριβώς παθητικοί παρατηρητές της Εξσλαβοποίησης και του συστηματικού "αρχαίου Mακεδονισμού " που φέρεται εντατικά.
Η αναμφισβήτητη αντίδραση της επίσημης Ελλάδας προκαλείται από το σφετερισμό της Ελληνομακεδονικής ιστορίας και από το σφετερισμό των Ελληνομακεδονικών συμβόλων. Η αλυτρωτική πολιτική προωθείται για να σας στρέψει μακρυά από τα καθημερινά προβλήματα και για να σας δώσει ένα συναίσθημα ότι είστε θύματα των "παράλογων γειτόνων". Ο Ψευδομακεδονισμός δεν σας προσφέρει τίποτα που να σας εμπλουτίζει πνευματικά, αλλά είναι μια παραίσθηση και υπό αυτήν τη μορφή, μια ανεπιθύμητη ιδεολογία.

Επομένως:
Σταματήστε τον Εξσλαβισμό!
Πέστε όχι στο μίσος προς την Ελλάδα και τους Έλληνες!
Πέστε όχι στην απαλλοτρίωση της ξένης ιστορίας!

http://www.vardaraxios.info
http://www.vardaraxios.wordpress.com
2008 Slovenska Filhelenska Mreža – Slavic Philhellenic Network

Συντάκτης και διανομέας:
Slovenska Filhelenska Mreža – Skopje
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]