Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΥΠ απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ για την παρακολούθηση τηλεφώνων των στελεχών του

Δεν παρακολουθούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλ. Αλαβάνου, περί παρακολούθησης στελεχών του κόμματος η Ε.Υ.Π. με ανακοίνωσή της «διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία τέτοια παρακολούθηση γίνεται».
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος παρέπεμψε στην ανακοίνωση της ΕΥΠ και τόνισε ότι η Υπηρεσία λειτουργεί μέσα σε νόμιμα πλαίσια.
Νωρίτερα, ο κ. Αλαβάνος είχε ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει «εάν σήμερα, από τη Μεσογείων όπου είναι εγκαταστημένα υπερσύγχρονα συστήματα, ανώτερα των Ολυμπιακών προδιαγραφών, υπάρχει μηχανισμός παρακολούθησης χιλιάδων τηλεφώνων, ανάμεσα σ’ αυτά και τηλεφώνων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».
Η απάντηση της ΕΥΠ δόθηκε και αποστόμωσε την παρέμβαση, αμφιβόλου προέλευσης-εξυπηρέτησης, που προσπάθησε να κάνει Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ζήτησε μέσω του κοινοβουλίου να του παραδοθεί η κατάσταση με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Αν μη τι άλλο, η παράδοση μίας τέτοιας κατάστασης θα ξεγύμνωνε τις δράσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και θα έφερνε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση πλήθος ανθρώπων της που ασχολούνται με την συλλογή άκρως ευαίσθητων δεδομένων και πληροφοριών που έχουν να κάνουν με εθνικά κυρίως ζητήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτόν τον τρόπο απέδειξε ότι ή αγνοεί την σοβαρότητα ύπαρξης και λειτουργίας της ΕΥΠ ή δεν συνειδητοποιεί τον ακριβή του ρόλο και λανθάνει σοβαρά των ό,ποιων επιδιώξεών του.
Η όλη ανησυχία, πάντως, των στελεχών του για το αν παρακολουθούνται, μάλλον επιβεβαιώνει την λαϊκή ρήση "όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται..."
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]